Gå til innhold

dårlig ytelse på ny pc?


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kjøpt meg ny PC. Når jeg spiller Age of Conan på max instillinger har jeg normalt sett 30-40 fps, som ikke er all verden, og det hakker av og til. Men av og til er det helt kriminelt til hakking, og er nede på 7-8 fps. Hva kan vere grunnen til dette? Er det rett og slett for dårlig pc til å spille på max? eller er det noe rart som foregår. En kompis av meg har en litt "dårligere" versjon av skjermkortet mitt, og han merker ikke noe hakking, men da er det ikke sikkert han har på samme instillinger som meg da, men regner med han kjører nokså høyt. Har valgt et dårlig kabinett for kjøling, kan dette ha noe med saken å gjøre? cpuen er på 67-68 grader ved full load. har ikke temp på skjermkortet, men det er utrolig varmt, kan ikke ta på det nesten.

 

PC-en er:

 

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3ghz (OC 3,2ghz)

Minne: 4 GB DDR2

Skjermkort: XFX Geforce 9800 GX2 1GB 512-bit 680 mhz

Hovedkort: Asus P5N-D

 

Fins det noe slags program som viser om jeg har full ytelse av maskinvaren min?

Endret av klmno
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PC`n din skal det iallfall ikke være noe problem med. Det burde gi topp ytelse på de aller fleste spill.

 

3DMark 06 gir deg iallfall en pekepinn på hvordan du ligger an, selv om det ikke er noen endelig fasit. Med den maskinen bør du kunne oppnå 10-11.000 poeng totalt, uten overklokking.

Programmet koster noen kroner, men det finnes vel også en gratisversjon. Husker ikke om den får testet alt du trenger å vite. Mulig det finnes noen gratisprogrammer også som gjør nytten. Hvis du har Vista kan du kjøre gjennom opplevelsesindeksen (eller hva den het, ikke hjemme nå). Maks poeng der er 6, og du bør iallfall få et sted mellom 5,5-6. Vil jeg tro.

 

Jeg kjenner ikke til spillet og vet ikke hva det krever, sett i forhold til f.eks Crysis som er veldig krevende for maskinen.

 

Ang temperaturer så er ikke CPU-tempen noe problem. Skjermkortet har du ikke noen tall på, så det vet jeg ikke. Men det er ikke unormalt at det blir temmelig varmt på toppen av kortet. Du bør forresten være forsiktig med å ta på kortet i tilfelle du kommer borti noen vitale deler. Så lenge kortet fungerer og maskinen ikke slår seg av pga varme, så tror jeg ikke det skal være noe problem. Jeg har iallfall ikke opplevd at ytelsen blir dårligere fordi kortet blir varmt, det er vel mer enten-eller.

 

Om du ikke får startet viften på kortet kan du bruke bl.aRivatuner. Da synker nok tempen betraktelig.

 

Prøv med noen andre spill hvis du har mulighet for det? Crysis, Call of Duty4 f.eks. Call of Duty4 er ikke så krevende, men se om du ikke bikker 100FPS der.

 

Kanskje mangler det noen patcher/oppdateringer som gjør at Conan går relativt dårlig?

 

Generelt bør du også få innstallert noen vifter i kabinettet ditt hvis du merker at det blir veldig varmt inni der.

Endret av cheeba
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...