Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Koble bærbar PC til nettverk


Anbefalte innlegg

Jeg fikk nylig en bærbar PC som jeg skulle koblet til nettverket hjemme.

Vi har lyse bredbånd, men ikke noe trådløst system. Vi har en stasjonær PC som det viser seg bruker det eneste PC-uttaket, og derfor er jeg litt i tvil om hva jeg kan gjøre.

 

Må jeg til med et nytt abonnement, eller finnes det løsninger der jeg kan bruke begge maskinene på det uttaket vi har nå?

Hastigheten på nettverket er veldig bra, for stor for en maskin alene til våres bruk..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å koble til begge maskinene finnes det vel sikkert noen splittere du kan bruke for å få koblet til begge maskinene. Du mener altså at begge skal være tilkoblet med kabel, og ikke trådløst til den bærbare? Trådløst er jo bedre når man har en bærbar da, men det må dere velge selv, så klart :)

 

En splitter kan være slik at dere kobler begge pc`ene på en liten boks, også går det en plugg fra boksen videre til uttaket.

Lenke til kommentar
For å koble til begge maskinene finnes det vel sikkert noen splittere du kan bruke for å få koblet til begge maskinene. Du mener altså at begge skal være tilkoblet med kabel, og ikke trådløst til den bærbare? Trådløst er jo bedre når man har en bærbar da, men det må dere velge selv, så klart :)

 

En splitter kan være slik at dere kobler begge pc`ene på en liten boks, også går det en plugg fra boksen videre til uttaket.

 

Høres jo flott ut med en slik!

Det beste hadde selvfølgelig vært trådløst nettverk, men ser for meg at kabel til den ene og trådløst til den andre med ett uttak blir komplisert?

Eller kan jeg sette en sånn sendeboks på splitteren, og kabel til sen andre pc-en?

 

Eller, kan jeg bare stikke en USB-pinne i PC-en og thats it? :)

 

Vet du eventuelt hvor jeg får tak i slik splitter? :blush:

Endret av varmit
Lenke til kommentar

Splittere har de nok både på Expert og Elkjøp vil jeg tro. Kanskje du allerede har en i hus? Det pleier av og til å følge med i pakken man får når man tegner internetabonnement.

 

Jeg vet ikke hva slags router (eller modem) dere har. For alt jeg vet kan det være at du allerede har det utstyret som trengs for å kjøre trådløst i tillegg. Ta en telefon til Lyse. Man kan enten kjøpe en router selv, eller at man får en pakkeløsning hos leverandøren (Lyse i deres tilfelle), der de samtidig oppgraderer abonnementet til også å sende ut trådløse signaler.

 

Men selv om du kjøper en router er det ikke sikkert du får signaler, man må vel få leverandøren til å åpne opp for det. Koster av og til noen kroner. Jeg ville hørt med Lyse først, det kan bli en billigere løsning å få det du trenger fra de.

Lenke til kommentar

Splitter er etter min mening ingen god løsning.

 

@varmit: Regner med at det er Lyse Altibox dere har. De fleste nyere "hjemmesentralene" som de har levert er levert med trådløs router. Så sjekk det. Om ikke kan dere sikkert få byttet til en nyere boks.

 

Det finnes også andre muligheter, men for å gi detaljer om de kreves i alle fall for min del litt mer info.

Lenke til kommentar

Hei.

Ville tro du kunne koble til en hvilken som helst router til altibox fra Lyse.

Koble den kabelen som går inn i pc'en din nå til wan port på en router (må kjøpes separat, fåes fra 199 og oppover Link til prisguiden) og deretter pc til lan port på router. Bærbar maskin kan så kobles på enten via kabel i lan port eller via trådløs tilkobling (settes opp i firmware på router etter oppsetting).

 

Brukerveiledning altibox fra Lyse

Håper dette kan være til hjelp. Lykke til med nettverket ditt. ;)

Lenke til kommentar

Ok, så den stasjonære PC-en min har ikke innebygget trådløst netterk

Da må jeg kjøpe en router, og koble denne til Lyse-utgangen. Den har trådløst nettverk, men også en kabelutgang som jeg igjen kobler den stasjonære til? Hele prosessen virker innviklet, men her har jeg venner som sikkert kan hjelpe meg.

Alt jeg trenger er altså en helt vanlig router?

 

Takk for all hjelp, er litt(veldig) lost på dette området :)

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om du kanskje misforstod noe av det som er skrevet her (eller så misforstår jeg deg :p).

 

Nettverkskort på stasjonær pc er bare for at den skal kunne ta imot signal uten kabel. Da kan den stå i et annet rom og man trenger ikke dra en kabel fra stua til f.eks soverom/kontor hvor den stasjonære står plassert.

Nettverkskort på stasjonær sender altså ikke ut signaler som den bærbare kan fange opp og koble til internet.

 

Så da trenger du altså en router som både sender ut signal til bærbar og som du kan koble til den stasjonære med kabel (akkurat som du gjør i dag).

 

Den kabelen som du pr i dag har koblet i stasjonær pc tar du ut og kobler i routeren. Så har du en kabel som går fra router til stasjonær (slik at den er på nett). I tillegg sender routeren ut signaler som den bærbare fanger opp med nettverskortet. Da må altså den bærbare ha nettverkskort, enten innebygget eller som du putter i på siden. Det regner jeg med at den har :)

 

Bare si at du skal koble til bærbar pc trådløst og trenger en router, så vet de hva du trenger ;)

Lenke til kommentar

Ja enten det eller et usb trådløs kort til den bærbare som du kan koble opp mot din altibox siden denne har wlan (ser på Lyse sine sider at du får både med og uten ja). det burde også være mulig og bruke en svitsj til å utvide antallet porter på altiboxen din.

synes det er litt rart at den bare skulle ha mulighet for en pctilkobling (lan porter).

Dette er det du har nå:

netverksskisse1.jpg

Sånn vil det bli med en svitsj:

netverksskisse2.jpg

Håper det kansje forklarer litt mere.

Endret av TGRacing
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...