Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

¤ Dumt spørsmål ,men...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sånn jeg forstod innlegget ditt har du tenkt til å kjøpe en krysset TP kabel for å kunne koble til en maskin til til ADSL modemet?? Det må du utdype litt til, for det er ikke bare å kjøpe så mangen kabler du vil, vanligvis er det kun 1 maskin som kan være koblet til modemet. Har du modem må du kjøpe en router, eller kjøre en PC som router, for å kunne få ADSL på de andre maskinene. Har du en router på ADSL linjen din så trenger du en switch/hub (en mye billigere løsning). Men bare en kabel holder nok desverre ikke, med mindre du har en PC med 2 nettverkskort i og et eller annet server OS installert, noe jeg tviler sterkt på at du har!

 

-Chief- :woot:

Lenke til kommentar
Jeg har et telenor adsl modem. Men den har jo flere porter som er bakpå kan jeg ikke bruke de portene (det er 4 exstra porter) som er bakpå ,men jeg lurer på om det er en vanlig nettverkskabel som følger med telenor sitt adsl modem?

 

Telenor bruker kun kabler som ikke er krysset(gjør-det-selv-pakker) såvidt jeg vet.

 

Portene du refererer kan brukes som switch(eller kanskje det er HUB porter). For å bruke dem, skal du bruke rette kabler(ikke krysset).

 

Om portene er i bruk(om de kan brukes) finner du fort ut med å koble til en maskin i portene. Du kan jo også bytte om på inngangen du bruker nå for å se om du kommer på nett. Er du heldig, kan det hende at det også er NAT funksjon innebyggd på modemet. Da kan du slenge opp 4 maskiner på nett.

 

Gidder å skrive merke og modell på modemet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...