milkwood Skrevet 21. mars 2003 Del Skrevet 21. mars 2003 skulle kjøpe kniv (kokkekniv.. sånn allround kniv) for en stund tilbake og søkte som en helt. jeg havna på victorinox (den som vant tv2 testen.) tv2 har ikke lagt ut denne testen, men vis dere sender en epost (jeg fikk aldri svar) eller ringer (jeg fikk svar) så sende de deg webmanuset så du kan lese selv... Du får bedre kniver, men det er den som du får mest for pengene. denne ligger på ca 375,- tror det var det jeg betalte etter å ha godt rundt i oslo og sett på priser dagbladet har hatt en test på : www.dart.dagbladet.no/mat/article/knapp2;sz=120x60;stile=2;ord=1242? utdrag: - Testvinnere - hvis man ikke tar hensyn til pris - ble Masahiro MV 14011 og Mac SUPERIOR BK 80. Tar man prislappen med i betraktning, går to modeller fra sveitsiske Victorinox av med seieren, nemlig 5.2000.22 og 5.2003.22. Kniven er den samme - den første har plastskaft, den andre har skaft i rosentre. - De som fikk terningkast seks der: Wüsthof Dreizack CLASSIC 4582, 730kr Mac SUPERIOR BK 80 494kr Masahiro MV 14011 466kr Masahiro MV-S 13611 1720kr J. A. Henckels KOKKEKNIV 30161 399kr Lenke til kommentar
molly Skrevet 21. mars 2003 Del Skrevet 21. mars 2003 Enig med en god del andre her: Victorinox...skikkelig bra kniver til en OK pris. Stort utvalg av kniver... du kan tom slå til med bestikk (som er skikkelig bra:-)) Ellers vil jeg foreslå solingen som også har bra kniver. Har selv et par Victorinox kniver og oppbevares de pent så holder de seg skarpe lenge! Disse har begge treskaft som er behagelig å holde i. Og siden utvalget var så bra så Og til alle dere som ikke tror man kan oppbevare dem sammen: bare legg skumplast eller sånn skuffeting fra IKEA i skuffen. så legger du knivene pent nedi, litt fra hverandre...så er ikke det noe problem!! molly Lenke til kommentar
muffe Skrevet 21. mars 2003 Del Skrevet 21. mars 2003 Solingen er bra. Har to kofferter med disse knivene. De er i en utrolig kvalitet, og egner seg til ALT. Du får også med biffbestikk i samme fortreffelige kvalitet hvis du kjøper en koffert. Så jeg har bare ett ord å si: S O L I N G E N Lenke til kommentar
lolidude Skrevet 11. januar 2008 Del Skrevet 11. januar 2008 Kjøkkenkniv merket global er absolutt og anbefale ! Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 11. januar 2008 Del Skrevet 11. januar 2008 (endret) Rart ingen har nevnt MAC! Meget gode kniver, av høy kvalitet. Holder seg skarpe lenge. (Edit: OK, milkwood nevnte MAC) Endret 11. januar 2008 av k-orm Lenke til kommentar
hoistthesails Skrevet 12. januar 2008 Del Skrevet 12. januar 2008 Skjærp deg! Kan anbefale Kobe fra Duka. Rart at ingen andre nevner det, men ikke så nøye at en kniv er skarp lenge, så lenge eggen holder seg. Jeg skjærper alltid kniven før jeg går på noe seigt. Trodde man måtte det med alle stålkniver? Lenke til kommentar
dynaBel Skrevet 13. januar 2008 Del Skrevet 13. januar 2008 (endret) http://www.tojiro.no/ Har santuko 37 lags kniv selv og den funker veldig bra. Det du trenger er en standard kokkekniv i lengde 18-22cm blad En grønnsaks kniv, victrinox til 50 kr, fåes overalt En fileterings kniv En til kjøtt arbeid, kjøp en som går godt til begge deler. En Brød Kniv fra Victorinox funker bra nok En santuko kniv som funker veldig bra til kutting av grønnsaker, (må ikke ha) Et kjeramikk slipestål. slipestål i stål er FY FY og ødelegger knivene En god skjære fjøl, ikke europris for de er for hard og kan skade kniven Ville ikke valgt Global da de ble slått av Tojiro i siste testen, og at de har et elendig skaft, er ikke utviklet for mannfolk Hilsen Kokken mr. D Endret 13. januar 2008 av dynaBel Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 13. januar 2008 Del Skrevet 13. januar 2008 Sanelli eller Glogal er jo proff-kniver. Hvis du ser etter i matbutikker så benytter de seg av kniver med grønnt skaft. Denne er sanelli kniver. Mange proff-kokker benytter også disse... Global er snobbe-kniver De er av v eldig god kvalitet. Jeg har ingen av delene selv, men har fått brukt og sett på begge. Skal du ha kniver som fungerer veldig bra som samtidig ser fine ut, velger du Global. Skal du derimot ha kongen på haugen, velger du Sanelli. Jeg tror det viktige er å kjøpe kniver for ulike formål. 6-12 ulike kniver er jo ikke uvanlig. De ti siste årene i kokkeyrket, brukte jeg Sanelli-kniver. Fordelen med disse, kontra Dick/Victorinox osv. er at Sanelliknivene var ekstremt enkle å holde skjerpet. Det eneste knivmerket hvor man kun klarte seg med knivstålet, for å holde oppe kvaliteten. Et annet pluss ved dem var at de koste ca. halvparten så mye som de konkurrerende merkene. Lenke til kommentar
Lurern Skrevet 26. februar 2008 Del Skrevet 26. februar 2008 Victorinox er det merket som gir mest "kniv" for pengene, og er å anbefale. Som nevnt tidligere er oppbevaring veldig vesentlig, og jevnlig bruk av slipestål. Global kniver er helt greie kniver, men ikke til den prisen de har. "Status kniver" kan man kalle de, mange får også vondt i hendene ved bruk av global, pga dårlig håndtak. Men, dette er forskjellig fra person til person. Sats på Victorinox du Lenke til kommentar
Aldera Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Anbefaler Victorinox, kom best ut i test på TV2 hjelper deg, hvis jeg ikke husker feil. Knivene ligger vel på mellom 200-400 kr pr stk. Victorinox anbefales.. god kvalitet og mye brukt av kokker jeg kjenner... Husk å kjøpe et godt skjær jern... og så skal knivene ikke i nærheten av verken Sun ultra eller oppvaskmaskinen ;-) Lenke til kommentar
Sparvitaminer Skrevet 19. oktober 2009 Del Skrevet 19. oktober 2009 (endret) -Reklame for eget firma fjernet av moderator, da det ikke er tillatt på forumet- Endret 19. oktober 2009 av Super8 Lenke til kommentar
Footy Skrevet 19. oktober 2009 Del Skrevet 19. oktober 2009 folkens... det er 6 år siden han spurte.. tippe rhan har funnet noen.. Lenke til kommentar
tyggemannen Skrevet 21. juli 2012 Del Skrevet 21. juli 2012 Det er ikke så mange keramiske kniver å oppdrive da Og kermisk koster ikke noe mer enn Global, Sabatier etc. Noen som har linker til keramiske? Var litt få på www.ceramic-knives.com Er ikke så særlig mer i dag selv om dette er mange år siden. Du har http:www.mineoppskrifter.no/products-page-2/keramiske-kniver/ Ellers kan jeg også anbefale Victorinox kniver, medium dyre og ligger godt i hånda. Ikke glem å kjøpe et godt slipejern, gjerne i keramikk. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå