Gå til innhold

HD-fest på gutterommet


Anbefalte innlegg

For tiden fantaserer jeg om et svært hjemmekinoanlegg på rommet mitt. Med tanke på at jeg for øyeblikket har 30 000,- i banken fra konfirmasjon, bursdager og jobbing tillegg til at jeg tjener ca. 1200,- i måneden etter jobbing (men mye av dette går selvfølgelig bort til mat, transport osv.), kan jeg nok klare å skrape sammen nok til et skikkelig anlegg. Jeg tenker da på å oppgradere PC-en min samtidig, og kjøre filmer fra den. Dette er da en fordel fordi jeg kan kjøre dem rett fra harddisken. Nintendo Wii skal også kobles opp.

 

Nå ser rommet mitt omtrent slik ut, det er ca. 3mx4m:

 

 

Tanken er da å henge opp en Optoma HD800x DLP Projektor over bordet eller senga, og ha et 214cmx214cm lerret foran hyllene, som jeg kan dra opp når jeg ikke bruker det.

 

 

 

Optama HD800x DLP Projektor

HD800X-en-specfront.jpg

Pris: 10 995,- kr

Oppløsning: 1080p (1920x1080)

Kontrast: 5000:1

 

 

 

Så kjører jeg DVI fra PC-en til projektoren, eventuelt DVI-HDMI adapter og så HDMI kabel. Fra Wii kjører jeg på med komponent kabel. Går det an å gjøre dette trådløst?

 

Fra senga har jeg trådløst tastatur og mus.

 

Problemene oppstår ved lyden. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det, for jeg må ha andre høyttalere enn de vanlige PC-høyttalerene (jeg kan ikke bruke disse pga. lengden på ledningene. Må jeg kjøpe lydkort? Hvis jeg for eksempel kjøper en blu-ray spiller senere, er det da nødvendig å ha en reciever/forsterker? Jeg vil helst bruke mindre enn 2000 på høyttalere, men kan strekke meg til 3000 om det er nødvendig. 5.1 høyttalersettet jeg kjøpte til 400 kroner for to år siden lager knallbra lyd, så man må ikke nødvendigvis betale mye for god lyd. For meg holder det at man hører det i hele huset, jeg har ingen planer om å samle på naboklager.

 

Høyttalere er forsåvidt en ting man kan få ganske rimelig brukt, uten at selve lydkvaliteten er noe særlig dårligere enn om man hadde kjøpt ny. Noe annet jeg lurer på, er hvor det er ideelt å sette høyttalerne.

 

Jeg er rett og slett litt usikker på hvordan jeg skal gjøre dette hvis jeg går til det steget å kjøpe inn alt som trengs, og lurer på om noen med litt mer erfaring og kunnskap vet hva jeg må gjøre :)

Endret av Eivolele
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får Dynavoice F6 til rundt en tusenlapp per par. Pene høyttalere med fin lyd i forhold til prisen. Neste steg opp er Dynavoice M65, som koster litt over 2000,-. per par.

 

Et tips til billig anlegg er å finne en brukt surroundforsterker (avtorget på avforum.no, bruktmarkedet på hifisentralen.no, finn.no), kjøpe 2 par F6 (bruke de front og bak) samt center i samme serie som F6. Når du har råd kan du supplere med sub, og XTZ er da det beste valget i denne budsjettklassen.

 

Et annet alternativ er å finne en brukt stereoforsterker og kjøpe F6 eller M65 til et 2.0 system og handle subwoofer når lommeboka tillater det. Dette blir nok det billigste alternativet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...