fargoth Skrevet 22. august 2008 Del Skrevet 22. august 2008 Indisk tandori med skikkelig nanbrød og en ekstraordinær cola på glass er og blir min største kuliminariske opplevelse, det til tross for svært mange flotte opplevelser innen både mat og drikke. Lenke til kommentar
dabooo Skrevet 22. august 2008 Del Skrevet 22. august 2008 Andebryst med salt og pepper Saus: portvins-gastrik (sukker, eddik og portvin som kokes kjukt) Tlbehør: Søtpoteter med salt, pepper og kokos. Grønnsaks saute, freses litt i panna (Asparges, paprika, rød løk og squash) Vi spiste dette hjemme hos en kamerat, en utdanna kokk laget måltidet til oss, vi satt da 5 mannfolk etter maten og sleika tallerken for saus, ABSOLUTT det beste vi alle 5 hadde spist !! Anbefales! Lenke til kommentar
gardkarlsen Skrevet 22. august 2008 Del Skrevet 22. august 2008 Jeg har spist en del god mat rundt omkring i verden og det er vanskelig å peke på et bestemt måltid....fra en herlig balsamico marinert stek i Firenze, til gatemat i Bangkok osv. Men jeg tror det beste måltidet må være NB Sørensen 2. etage i Stavanger ifjor. Da hadde jeg en 8 retters meny med ny vin til hver rett, vi var i godt selskap og hver enkelt rett var en liten fryd. Her er en omtale av besøket med bilder: http://eatingoutstavanger.blogspot.com/200...nb-srensen.html Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 22. august 2008 Del Skrevet 22. august 2008 Biff på Bighorn kanskje Lenke til kommentar
westli Skrevet 22. august 2008 Del Skrevet 22. august 2008 (endret) Grilla spare ribs, marinert i bbq saus, med grillet maiskolbe og krydrete potetbåter med dispenser fanta-lemon <3 Dette spiste jeg veldig ofte på en restaurant rett ved der jeg bodde i spania. Endret 22. august 2008 av westli Lenke til kommentar
Kirikiri Skrevet 23. august 2008 Del Skrevet 23. august 2008 Teppanyaki på toppen av New Otani Hotel i Osaka. Teppanyaki er en japansk måte å servere og lage mat på, kokken lager all mat på store, varme stekeplater og man sitter og ser på rett ved siden av. Interessant å se hvordan alt lages. At det i tillegg skjer på toppen at et høyt bygg, hvor du ser det gamle Osaka slott omkranset av park og så skyskrapere gjør det enda bedre. Og når en av rettene som ble laget foran øynene våre var Kobe-biff, så var vi særs fornøyde. (Kobe-kjøtt er kjøtt fra kyr som blir alet opp utenfor Kobe. Kyrene får øl til maten sin og blir massert hver dag, noe som gir verdens dyreste biff og VELDIG godt kjøtt, hvis man kan behandle det riktig.) Lenke til kommentar
TCRW Skrevet 23. august 2008 Del Skrevet 23. august 2008 Første gangen jeg spiste pinnekjøtt. En rett fra den syvende himmel. Støttes, med masse kålrabistapp og en iskald øl. Enig, pinnekjøtt er det beste du får. Smaker bedre for hver år Blitt skikkelig lei av pinnekjøtt etter at jeg spiste det på en restaurant i Drammen. Kan nesten ikke tenke meg noe verre enn pinnekjøtt...! Lenke til kommentar
iNeo Skrevet 23. august 2008 Del Skrevet 23. august 2008 Fjordland Pasta i bolognes, eller hva det heter. Sinnsykt godt. På andreplass kommer Toro lasagne! Lenke til kommentar
frankb85 Skrevet 23. august 2008 Del Skrevet 23. august 2008 Hva er det beste måltidet du har spist, når kriteriene kun er mat og eventuelt drikke? Beskriv retten og hvor du spiste den (resturant eller hjemme?), lagde du kanskje måltidet selv? ------ For min del fant måltidet sted på resturant i Riga, Latvia. Retten var hvitløksmarinert kalvekjøtt i en fantastisk hvit rømme/kremsaus med stekte poteter i skiver. Retten har et rart latvisk navn som jeg ikke husker. Bring it! Hjemmelagd lasagne med masse kjøtt og ost, samt fløtegratinerte poteter og sprøstekt hvitløksbaguett ved siden av Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 (endret) En liten bouchon i Lyon, med en aldeles fortreffelig blodig biff med ratatouille og mandelpoteter, og et glass nydelig beaujolais til 3 euro. Husker ikke navnet på stedet, men innehaveren var en svært trivelig fyr som kunne ca like mye engelsk som jeg kan fransk. Heldigvis var det jeg bestilte meget godt. Hederlig omtale også til måltidet i samme by hos Paul Bocuse sin trestjerner (og da snakker jeg om Michelin-guiden). Jeg har aldri vært i nærheten av å være like mett, det var helt hinsides. Kan anbefales om du har en liten formue du vil bli kvitt. Endret 2. september 2008 av svinepelz Lenke til kommentar
TurboHolte Skrevet 2. september 2008 Del Skrevet 2. september 2008 Pamparius Pizza Fy faen så digg Lenke til kommentar
iNeo Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 Etter en tung og hard arbeids dag, kommer hjemme til rykende fersk lasagne (Toro elns) <3 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 New Orleans fra Peppes pizza, med en cola ved siden av og oreo dream cake til desert. Ellers fikk jeg mye av mitt livs beste måltider i Kina. Helt vanlige retter hos dem som Svin i Hoisinsaus, laget med perfeksjon. Eller fritert tørket biff i honningsaus med spinat og nudler. Spist noen jævlig gode biffer i mitt liv, men selv om Big Horn er godt så er de ikke best. Den beste biff/grillopplevelsen fikk jeg vel på Dallas Barbeque i Manhatten. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 Hederlig omtale også til måltidet i samme by hos Paul Bocuse sin trestjerner (og da snakker jeg om Michelin-guiden). Jeg har aldri vært i nærheten av å være like mett, det var helt hinsides. Kan anbefales om du har en liten formue du vil bli kvitt. Hmm, jeg har alltid hatt inntrykket av at etter de relativt gjerrige porsjonene på slike restauranter, så er man like sulten etter måltidet som man var før... Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 (endret) Hmm, jeg har alltid hatt inntrykket av at etter de relativt gjerrige porsjonene på slike restauranter, så er man like sulten etter måltidet som man var før... Det "lyonnaiske" kjøkken er kjent for tung mat og genereøse porsjoner, og jeg lover deg, spiser du hos Bocuse vil magen din skrike om nåde. Før osten kom på bordet kunne jeg gjerne ha tatt en middagslur, og da de kom med dessert-tralla (velg og vrak, bordet fullt) var jeg på grensen til dårlig. Samboeren var så mett at hun måtte legge igjen halve hovedretten, og jeg var ikke i stand til å hjelpe henne Jeg kommenterte faktisk til en av kelnerne da de kom for å hente våre tomme tallerkner, og det lå igjen litt mat her og der, siden vi hadde litt dårlig samvittighet for å ikke spise opp alt: "It's a very big menu...", hvorpå han svarte "Yes, it is our biggest!" Man får det man ber om når man bestiller Menu Grande Tradition Classique! Endret 5. september 2008 av svinepelz Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå