Gå til innhold

The Genius of Darwin


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Flott :)

Men føler det blir som å sei ein er nazi, men mot rasisme.

Størsteparten av den protestantiske kirken, den anglikanske, og den katolske kirke aksepterer evolusjon som et vitenskaplig faktum. I den grad man kan prate om vitenskaplige fakta, da.

Det er bare små utgrupper av ekstremister, som ikke gjør det, og de aller fleste av dem befinner seg i Amerika.

Lenke til kommentar
Geez.. Må hver eneste tråd bli en krangel om kristendommen? Trygg3n, dette var en tråd om TV-serien The Genius of Darwin, kan vi ikke bare la den være det?

 

Veldig bra og informativ tv-serie :) Dawkins er flink til å forklare evolusjon på en simpel måte.

Du mener kanskje at han forklarer det på en enkel måte?

Lenke til kommentar
Flott :)

Men føler det blir som å sei ein er nazi, men mot rasisme.

Størsteparten av den protestantiske kirken, den anglikanske, og den katolske kirke aksepterer evolusjon som et vitenskaplig faktum. I den grad man kan prate om vitenskaplige fakta, da.

Det er bare små utgrupper av ekstremister, som ikke gjør det, og de aller fleste av dem befinner seg i Amerika.

 

ja, men den "nykristendommen" er noe ordentlig piss.

hadde religiose fatt sin mening og sine agendaer helt fram til idag, hadde det ikke funnest vitenskap, og alle hadde trodd pa det som stod i bibelen.

 

Det som skjer i moderne samfunnet er at presset fra vitenskapelige og teknologiske framskritt gjor at kristne folk rett og slett ikke KAN holde seg til gammel tro, de ma folge det som faktisk fungerer, de kan ikke bare ignorere slikt.

Desverre passer ikke vitenskapen med det som star i bibelen, og da nar folk ikke vil gi slipp pa troen sin, sa lager de nye vendinger pa troen hvor plutselig bibelen blir satt i andre rekke.

 

Hvorfor man da ikke kan ta det fulle logiske steget og droppe det helt skjonner ikke jeg - men hver til sitt.

Lenke til kommentar
... forsøker å få en gjeng kreasjonist-studenter til å komme til fornuft.

 

Tja, det var bare en bitte liten del av det, mer brukt som ett eksempel. Det meste var en berettning om hvordan Darwin kom frem til det han gjorde. Og jeg vil ikke kalle de elevene for kreasjonister, jeg syntes det mer var vanlig religiøse som ikke stilte noen spørsmål, men kun aksepterte det som religionen deres forteller og hvordan de er oppdratt til å tro.

Slik jeg tolket litt av det elevene sa mot slutten, så ser det ut til at mange(?) tror de må gi avkall på sin religion hvis de skal tro på evolusjon og kanskje vitenskap. Det var også ganske interessant og litt morsomt å høre i starten hvorfor de tror som de tror, og hvordan de forholder seg til alternativer til sin religions "løsninger".

Lenke til kommentar
Gud tvinger ingen til å tro, men han belønner kun de som gjør det.

 

Eller tar jeg feil?

 

"Mamma seier eg skal få snop etter vi har vore på butikken om eg oppfører meg fint og er snill :) "

 

Kva tjener gud på at vi trur på han? skal vi begynne å torturere husdyr som ikkje skjønner at det er vi som gir dei mat og er grunnen til at dei finst?

Lenke til kommentar
Første episoden var ganske intressant,håper del 2 er like bra.

 

Trur du kan kjøpe hele serien til iTunes for 4 pund eller så..

 

http://www.channel4.com/video/the-genius-of-charles-darwin/

 

Edit: Det ser ut til at det koster i underkant av 2pund per episode. Ble litt lurt av at det bare er 2 episoder tilgjengelig så "by all episodes" ble litt feil med tanke på prisen.

Endret av netroM
Lenke til kommentar
syns det var kult av han å ta meg folk som ikke er enige med han.

spesielt han andre biologen som ikke var enig med selfish gene

 

Dawkins er høffeligheten personlig han. Bare legg merke til hvor rolig og avstemt han er selv om motstanderen hans høvler over ham med skrik og skrål :)

 

Noe annet enn cristhoper hitschens, som på en høffelig, dannet men likevel uhøvlet måte kan finne på å be folk om å holde kjeft :) Finest var han da han ønsket et helvette for den avdøde pastoren, DET ble rama skrik det! Men jeg syntes han hadde helt rett, for det er jammen på tide at noen snakker disse pastor snikene midt i mot!

Lenke til kommentar

Link til Genius of Darwin stream, foreløpig episode en og to.

 

Jeg må si jeg likte episode to veldig godt. Den tok for seg noen etiske og moralske problemer, og gav noen eksempler på hvordan vi ikke bør bruke Darwins vitenskap i form av sosialdarwinisme.

 

Samtidig synes jeg den argumenterte godt for at naturlig utvelgelse også kan være noe bra. Blant annet det faktum det egoistiske genet har favorisert "snille" gener også, som gir oss evnen til å gjøre livet til andre mennesker bedre, uten å nødvendigvis forvente noe tilbake, som er en fantastisk god egenskap. Se det selv!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...