Gå til innhold

Nå er den snart her, Nikon D90...


Anbefalte innlegg

Jeg haaaater å filme. Det er en pine for meg. Og jeg er utdannet innen reportasjeproduksjon for TV. Det er grusomt. Spesielt med konsumentvideo. Og tungt som faen med proff video. Og altfor vanskelig med 16mm.

 

Men noen liker det, og de kommer til å få det i slr også til slutt. Selv kunne jeg heller tenkt meg å bruke et kamera som mFT til slikt, siden jeg aldri kommer til å gidde å bruke videokamera. Men koster det ekstra så vil jeg ikke at min slr skal ha det. I hvertfall ikke før alle slr har det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Folk satt vel slik og fordømte både lysmåling, autofokus og zoomoptikk. :roll:

:yes:

 

Lysmåling bare kompliserer, fordyrer og fordummer brukeren. Mer kan gå i stykker.

Autofokus kompliserer bare kompliserer, fordyrer og fordummer brukeren. Mer kan gå i stykker.

Zoomoptikk bare kompliserer, fordyrer og forringer kvaliteten. Mer kan gå i stykker.

 

Fysj og fy! Få bort dette tullet. Det samme med det hersens legoklosse-systemet med digitale foto. Nei, takke seg til foto anno 1930-tallet, LP-spillere, Fort T, skrive med fyllepenn og samtaler øyne til øyne. Alt var så mye bedre før i tiden.

 

:p

Lenke til kommentar
Jeg fordømmer det i alle fall ikke. Alle fordommer falt med liveview.

 

Jepp, liveview er kommet for å bli og bra er det fordi det er nyttig i mange situasjoner.

 

Helt klart! Om noen gir meg 50 spenn så kan noen teknikere komme å slå av den saken der hos meg. Problemet kommer vel når jeg skal selge, folk MÅ vel ha LV.

Lenke til kommentar

Det er ikke mulig å være negativ til liveviews eksistens, men personlig bryr jeg meg katten om jeg har det eller ikke. Siden mitt neste kamera sannsynligvis blir 5D så tar det mange år før jeg får noe slik på en slr. Men jeg hadde ikke brånektet hvis den aktuelle modellen hadde hatt det. Finnes det så finnes det, selv om jeg ikke trenger det personlig. Og siden alle modeller har det så kan vi ikke lenger snakke om ekstra utgifter. Kanskje det var Pentax og ikke Canon du burde skifte til, Marius? Siden du "nekter å betale" for det. For da får du det ikke.

Lenke til kommentar
Jeg, for min del, krysser fingrene for en mp3-spiller i mitt neste kamerahus.
Dèt derimot, det hadde faktisk vært ok, hadde det ikek vært for at jeg har et par fullt brukane Ipoder ;)
Ja, det er jo sånn at man som regel har alle disse tingene fra før, og de fungerer mest sannsynlig mye bedre enn en integrert løsning. :yes:
Lenke til kommentar

Ifølge bildet blir det innebygget mikrofon på kameraet, HDMI-utgang og mulighet for GPS-tilkobling.. Kult det da, men synd at ikke kamera i høyere prisklasse blir utstyrt med mikrofon (annet enn D3). Håper det blir videofunksjon, det vil vel sannsynligvis bety autofokus i samme slengen. Forstår ikke at dere er så negative til videofunksjon, det er jo en utvikling som vil komme før eller senere. Og for de som heier på Nikon som om det skulle være et fotballag må jo dette være en kjempenyhet. Mulig enkelte blir nervøse av at en funksjon som tidligere har vært forbeholdt for kompaktkamera blir introdusert til speilrefleks..

 

Tenk hvilke muligheter dette åpner for uavhengige filmskapere. Å kunne bruke utskiftbar optikk på et kamera til under 10 000kr i motsetning til et for over 100 000kr. I første omgang blir det vel ikke det ypperste av kvalitet, sannsynligvis VGA-oppløsning med tanke på D3/D300/D700-skjermoppløsningen.

Lenke til kommentar

Skal ikke være for sikker på at det bare blir VGA.

Husk at liveview gir en 1080p-feed til PC/LCD når du bruker HDMI-utgangen. Jeg tviler på det blir full-HD, men 720p hadde vært snadder.

Jeg tror og noe sånt hadde blitt populært blant amatørfilmskapere. Så lenge filmen ikke blir heftig komprimert riktignok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...