w@abbus Skrevet 4. august 2008 Del Skrevet 4. august 2008 Hei Jeg har frityr koker men, hvordan lager jeg frityrrøre? skal bla lage innbakt svinekjøtt i sur søt saus... (sånn man får på kinaresturant) men jeg må vel rulle og dyppe kjøttet i noe for å få til det sprø gode på utsiden av kjøttet.... hvordan får jeg det til og hva må jeg kjøpe inn av matvarer, mel osv? Kan du hjelpe? Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 4. august 2008 Del Skrevet 4. august 2008 Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk. Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes. Lenke til kommentar
multisync Skrevet 4. august 2008 Del Skrevet 4. august 2008 (endret) Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk. Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes. Dette er vel ikke akkurat det han spør om, han sier jo han har frityrkoker... Men on-topic Frityrrøre: 4 ss hvetemel, 1 ts salt, 1 ts olje, 1 ½ dl vann og 2 eggehviter. Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere kyllingen eller fisken eller hva det måtte være. (http://www.nrk.no/mat/2905544.html) Edit: Jeg vet ikke hvor mye dette holder til, så du får bare prøve deg frem Endret 4. august 2008 av multisync Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 4. august 2008 Del Skrevet 4. august 2008 Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk. Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes. Dette er vel ikke akkurat det han spør om, han sier jo han har frityrkoker... Det var derfor jeg la på "også". Lenke til kommentar
BeFs Skrevet 4. august 2008 Del Skrevet 4. august 2008 For en litt grovere variant kan man blande inn brødsmuler også. Lenke til kommentar
w@abbus Skrevet 5. august 2008 Forfatter Del Skrevet 5. august 2008 Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk. Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes. Dette er vel ikke akkurat det han spør om, han sier jo han har frityrkoker... Men on-topic Frityrrøre: 4 ss hvetemel, 1 ts salt, 1 ts olje, 1 ½ dl vann og 2 eggehviter. Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere kyllingen eller fisken eller hva det måtte være. (http://www.nrk.no/mat/2905544.html) Edit: Jeg vet ikke hvor mye dette holder til, så du får bare prøve deg frem Fantastisk! TAKK! Dette har jeg lett etter Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 5. august 2008 Del Skrevet 5. august 2008 Bør forresten nevne at du ikke kan bruke samme røra til all mat. Lenke til kommentar
w@abbus Skrevet 8. august 2008 Forfatter Del Skrevet 8. august 2008 Hei Da er oppskriften testet Ble veldig bra Lagde frityr stekt banan med is og sjokoladsaus.. Anbefales! En knall dessert Takk for hjelpen alle sammen! Bør forresten nevne at du ikke kan bruke samme røra til all mat. åååå? hva skal jeg bruke til svinekjøtt da.. innbakt svine kjøtt i sursøt saus blir neste prosjekt En annen oppskrift for dette? Lenke til kommentar
Zippi Skrevet 12. august 2008 Del Skrevet 12. august 2008 putt iskaldt vann (etter oppskrift ovenfor) i frityrrøra like før du skal dyppe maten i røra. da oppnår man en mer crispy skorpe. Lenke til kommentar
w@abbus Skrevet 6. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 6. januar 2009 putt iskaldt vann (etter oppskrift ovenfor) i frityrrøra like før du skal dyppe maten i røra.da oppnår man en mer crispy skorpe. Takk.. det skal jeg prøve Var det som var problemet.. Skorpa ble ikke sånn som på kinagrillen Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 (endret) Hvis skorpen ikke ble sprø nok, kan det være fordi du enten hadde for mye i frityrkokeren av gangen, slik at temperaturen sank for mye, eller ikke lot det renne av på tørkepapir etterpå.. Eller så kan det være noe annet.. Det er flere forskjellige frityrrører, blant annet fransk, kinesisk og japansk. (Sikkert andre også..) Hvilken du vil bruke kommer an på hva du vil lage.. En del oppskrifter bruker øl i stedet for en del av vannet, det skal gi en luftigere skorpe. Endret 7. januar 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Turtlis Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Skifter dere olje for hver gang? hvis ikke..hvordan er det å fritere banan og kjøtt i samme olja? Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 For en litt grovere variant kan man blande inn brødsmuler også. Brødsmuler, eller strøkavring, er jo HEEELT nødvendig for å få den ekte deep-fry følelsen og smaken Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Brødsmuler, eller strøkavring, er jo HEEELT nødvendig for å få den ekte deep-fry følelsen og smaken Til den amerikanske deep-fryen er det nødvendig, ja. Til tempura (den japanske varianten) passer det ikke så godt. @turtlis: Det går fint å bruke oljen flere ganger, bare filtrer den gjennom et kaffefilter eller en sil for å få ut rester. Hvis jeg først friterer kjøtt, fisk eller grønnsaker til middag, og så frukt eller is (!) til dessert, kan du bruke samme oljen uten å rense i mellom. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå