Gå til innhold

Tor slår til med Mjølner over Stavanger


Anbefalte innlegg

Var et par lyn over Stavanger ikveld, noe jeg selvsagt måtte prøve å forevige med kamera. Dessverre klarte jeg å bomme litt med fokus (manuellfokusering er ikke min sterke side), så bildet egner seg ikke i større format dessverre. Men vil gjerne ha litt kritikk :).

 

Nikon D80 + Tokina 11-16mm @ 16mm - f/5.6 - 30 sek - ISO 200

 

post-65834-1217805766_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kult nok, men det ble kanskje litt lite område med lyn? Vanskelig å vurdere det skikkelig når det blir såpass grovt og ufokusert. Skulle til å foreslå en crop hvor du viser høyresiden av bildet og mindre himmel, men da faller litt av inntrykket bort vil jeg tro...

 

 

 

Carny: Hva legger du i at han ikke skulle hatt så høy ISO? Det er da bare ISO 100 som er lavere på de fleste kamera, og har jo sett enkelte kamera som starter på 200 også.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Gammal tråd det her, men jeg klarte å fange en "arcus-sky" som oppstår i kraftige tordenvær og i forbindelse med superceller. Er ofte relatert til tornadoer (!). Tok bildet i forbindelse med de kraftige tordenværene som slo inn over Rogaland etter det varme været i sommer. Synes bildet ble sånn passe:

 

Shelf_cloud.jpg

 

(legg merke til at ja, det er midt på svarteste natta dette bildet, det er derfor isoen står så høyt)

Lenke til kommentar

??

 

Siden vi nå har fått hele -to- bilder i samme tråd må jeg nesten spørre TorVidle hvilket du snakker om..?

 

Er iallefall ikke enig i at Luftvaffels bilde er særlig bra.

Sikkert interessant for de som har greie på forskjellige skyers navn og opptredener, men ikke ellers veldig bra.

 

Det første, altså trådstarters bilde er mye bedre. Vanskelig å gjøre veldig mye mer med dette bildet vil jeg tro, da det skal mye til for at alt skal klaffe i bildet på et slikt lykketreff. Rent visuelt liker jeg det meget godt!

 

Edit: Skriveleif

Endret av Larsenio
Lenke til kommentar

Larsenio:

Jeg mener selvsagt trådstarters bilde, det er jo det som er tema her. Og jeg ser at vi er enige omkring det bildet.

 

Grunnen til at jeg reagerte ellers er at mange glemmer å skille mellom rene poseringsbilder med optimal tid og forhold, kontra situasjonsbilder.

 

Dessuten: Hva er et perfekt bilde? Et bilde skal gi et inntrykk, ikke under mikroskopet, men for øyet, og tankene..

 

Tor

Lenke til kommentar

Helt enig med deg der, men som ny på forumet her, har jeg oppdaget at veldig mange gir kritikk basert på kun det tekniske i et bilde.

 

Sikkert logisk da mange av brukere og moderatorer er både utdannet og praktiserende profesjonelle fotografer. Men det ble for meg iallefall en liten oppvåker, å komme fra skryt og -sammenlignet med dette forumet- lite negativ oppmerksomhet på Flickr, og hit.

 

Men nå har jeg forsonet meg med at svært mange vil kunne hjelpe meg med mye jeg ikke ennå forstår rundt fotografering og dets teknikker. Skjønner som sagt deg, men det vil være en svært tynn balansegang å vite hvilke bilder man evt kun skulle se det kreative/visuelle i, og hvilke man bør få slaktet pga fullstendig fraværende fototekniske kunnskaper.

 

Er nå bare min mening.

Mvh Larsenio

Lenke til kommentar

Larsenio:

Vel, jeg er ny her selv og, dog har jeg lest en stund og sett det du sier. Jeg mener at mange som gir kritikk har glemt de to verdener, dvs øyeblikksbilder og rene oppstillingsbilder hvor man har nær studioforhold og slått de begge sammen til det siste.

 

På samme tid glemmes det at de fleste er amatører og fotograferer av glede og ikke for å oppnå en pris. Men mest av alt glemmes inntrykket oppi alt det tekniske som letes etter med lupe.

 

Man bør gi kritikk etter "typen" motiv/bilde, og ikke minst huske at de aller fleste er amatører som man ikke er satt som dommere over i en konkuranse..

 

Tor

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...