Gå til innhold

Hvilket pcmcia wireless kort er best?


Anbefalte innlegg

Jeg har et eldre Compaq WL100 trådløst nettverkskort som fungerer relativt dårlig. Mens jeg sitter i en sal hvor det er relativt svake signaler kan andre (som også kjører win xp på sin bærbare) som har andre (og nyere) trådløse pcmcia kort surfe uten noen som helst problemer.

 

Det er veldig vanlig at signalene mine kommer og går hele tiden når signalene er svake. Dette er utrolig irriterende når jeg ser andre har ingen problemer med dette.

 

Jeg skal kjøpe nytt trådløst kort nå. Er usikker på hvilket jeg skal kjøpe, det må ikke nødvendigvis være det billigste kortet. Det viktigste er at kortet blant de bedre og fungerer bra når det er svake signaler.

 

Jeg vil gjerne kjøpe fra komplett siden jeg skal kjøpe noe annet derfra. Mindre porto med andre ord.

 

Disse kortene har jeg vurdert:

3Com 3CRSHPW196 710,- nok

3Com air connect 3CRWE62092B 851,-

AVAYA Wireless PC-card 878,-

CNet Wireless 450,-

Mustek Wireless LAN PC-Card 22 MBps 482,-

 

Har en følelse av at 3com kortene er solide, men er usikker på hva som er best. Vet ikke hvor raskt nettet er her, men tviler på at ting vil gå så mye fortere med et 22mbit's kort enn et 11mbit kort.

 

Det er vel til syvende og sist hvor sterke mottagere eller hva man nå kaller det, de som er plassert på selve kortet som teller.

 

Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

leste test på cnet og så at Netgear har et kort som har gjort det meget skarpt. Kortet heter NETGEAR WAB501 dual-band wireless adapter

og linken dit er http://computers.cnet.com/hardware/0-7055-...4-20586623.html?

 

Knuste ihvertfall et 3com kort kraftig.

 

I Norge selger it-data.no netgear kort ihvertfall. Vet ikke om andre butikker som fører dem.

 

Mulig at jeg over blandet mellom Mbps og mbit, men poenget var at jeg ikke var sikker på om jeg nødvendigvis trengte 802.11a, mulig det holder med 802.11b (selv om netgear kortet er 802.11a).

Lenke til kommentar

cisco og dlink er sikkert fine alternativer. Absolutt aktuelt å ikke kjøpe et av de jeg nevnte, men det holder ikke å kaste ut en brannfakkel uten å argumentere for hvorfor en burde satse på det da!

 

Vil som sagt ha det kortet som fungerer best mulig i vanskelige forhold.

Lenke til kommentar
Mulig at jeg over blandet mellom Mbps og mbit, men poenget var at jeg ikke var sikker på om jeg nødvendigvis trengte 802.11a, mulig det holder med 802.11b (selv om netgear kortet er 802.11a).

 

Dersom du har et 802.11a kort, kan du ikke bruke det på et 802.11b nett (som jo er det mest vanlige). Dersom kortet er et "dual" kort, vil det selvsagt fungere på begge typer nett.

 

En ting man også må tenke på, er at 802.11a standarden mest sannsynlig ikke kommer til å ta av noe særlig her i Europa, dette fordi de kortene bruker en frekvens som man egentlig må ha konsesjon for å bruke (litt dumt å måtte søke etter konsesjon hver gang man skal bruke det).

 

802.11g standarden bruker samme frekvensområde som b standarden, og det er også lettere å kombinere b og g sendere/mottakere. Derfor ville nok jeg ha ventet litt med å kjøpe trådløst utstyr til g standarden er klar (det finnes g kort på markedet i dag, men siden den standarden ikke er 100% klar, er man ikke garantert at disse kortene fungerer sammen med andre merker).

 

Forøvrig kjører 802.11g på samme hastighet som 802.11a, altså 54 Mbit, mens 802.11b kjører på 11 Mbit (selv om det finnes 802.11b kort som kjører på både 22 og 44 Mbit).

 

Altså; dersom du kan vente til 802.11g standarden er fullstendig klar, ville jeg ha ventet med å kjøpe trådløst utstyr. Dersom du ikke kan, kan det være smart å kjøpe det billigste 802.11b utstyret du finner, for så å bytte det ut når g standarden er klar.

Lenke til kommentar

Covah, nyttig informasjon om hvilke nett som er tilgjengelig. Netgear kortet jeg nevnte det var et dual kort.

 

Men la meg nå si at jeg går for et 802.11b kort, her er det mange alternativer.

 

Hvilket kort er det beste å satse på i denne kategorien (selvsagt vil jeg ha mye for pengene, men ikke det billigste for å si det slik).

Lenke til kommentar

Hvis du ikke har støtte for miniPCI kan du ikke ha ett internt kort. Men i min Dell er det plass for miniPCI, og der så jeg til min glede at antennekabelen som er i skjermen ligger klar.

Hvis maskinen din har miniPCI plass, kan det jo være en ide å kikke etter. Du skriver ikke hva slags maskin du har.

 

Men, mitt d-link 650+ fungerer greitt, også dersom jeg stikker til naboen i huset ved siden av. Er ca 20 meter, med 3 trevegger mellom.

Om dette er bra vet jeg ikke..

 

Er ikke noen ny driver til kortet som gjør ting litt bedre da?

 

Truls

Lenke til kommentar

"A Wireless Mini-PCI card can be added "

Står det på dell sine sider om denne maskinen. Dvs, da ligger kontakta til antenne inni der.

Og som jeg sa, skjermantenne går for å ha bedre dekning enn pc-kort, mye pga plasseringen.

Mulig det koster litt ekstra, men det er ikke mye ekstra.

Hva hastighet angår, så hvis en hovedsaklig bruker nettet til å surfe og ikke overføre altfor store datamengder, vil 11mb fungere greitt. Noe av fordelen med internt kort er jo at en slipper å ha ett kort som stikker ut på siden når du legger pc'en i sekken osv.

 

Men problemet kan bli å finne ett kort da..

Lenke til kommentar

Jeg har testet følgende kort

 

DWL650+

Avaya Wireless GOLD

Compaq WL110

 

og jeg holder vel kanskje en knapp på Avaya. DWL650+ vil fungere veldig bra mot annet Dlink utstyr (f.x. DI614+) og her kan du også aktivere denne 4x funksjonen til Dlink.

 

Men, ved Høgskolen i Bodø kjører vi et pilotprosjekt på WLAN til skolen og her har Bravida valgt å satse på Avaya.

Føler meg ganske komfortabel med det kortet jeg har fått utdelt, og har til nå ikke hatt noen problemer med kortet. Stabilt, jevnt over god dekning sammenlignet med andre kort jeg og andre har prøvd. Men, det skal nevnes at det er Avaya baser som er installert også, hvilket kanskje har innvirkning på mine erfaringer med kortet.

 

Avaya er nok også en ren kopi av Compaqs WL110, dem ser iallefall helt identisk ut, med unntak av navnet som står på. Tror det er Lucent Tech. som står bak produksjonen....

 

Konklusjon:

 

Har du Dlink trådløst utstyr ellers, kjør DWL650+ evnt. den utgaven

som kjører dual .11a/b - spesiellt siden de har denne 4x modus og

generellt svært god rekkevidde mellom eget utstyr.

 

Har du ikke D-link synes jeg Avaya er soleklart valg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...