Gå til innhold

BK: Toyota Supra i sommersola


emero

Anbefalte innlegg

hmmm...

ok, velbrukt teknikk igjen, men jeg driter i hvordan det er gjort så lenge resultatet er bra.

jeg liker denne. noen andre som gjør det?

 

gi gjerne en kommentar...

 

 

og en ting til, dette er en bil jeg tilfeldig så, og ikke aner hvem som eier.

er det lovstridig å legge ut denne om jeg ikke har eiers tillatelse, når skiltnr ikke er med?

Om noen mener den ikke bør postes, si fra med en gang da, så tar jeg den ned. :)

post-15883-1217522182_thumb.jpg

Endret av emero
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tøff bil, tøft bilde, men er ikke horrisonten skjev...?

 

Med tanke på at stedet der bildet er tatt faktisk er en bakke, og det nesten virker flatt i bildet, og bygningen har et skjevt tak, så vil jeg gjette på at den er det, ja.

 

Det er ikke ofte man ser så tøffe biler på Ole Bulls plass.

Lenke til kommentar

Vel, bildet er altfor overredigert. Bildet er ikke nødt til å se realistisk ut for min del, men denne HDR/Tonemapping epidemien begynner å bli latterlig. Folk kan ikke fotografere, de bare booster bildene i Photomatix og tror de kan alt fotografi har å by på. Jeg vet ikke om dette er tilfellet for deg. Men jeg vil foreslå å lære den basiske kamerateknikken for å kunne ta gode bilder, uten bruk av HDR. Photoshop gir langt større rekkevidde for redigering og stil. Ikke la Photomatix holde tilbake din fotografiske utvikling, med hva de gir deg muligheten til.

 

Nå, det kameratekniske: Utrolig forstyrrende elementer i bakgrunnen, og dette blir gjort ti ganger verre med HDR oppskarpingseffekten. Altfor mye dybdeskarphet. Du må lære deg å ekskludere når du tar bilder. "Hva trenger ikke være med i bildet?". Vær veldig klar på hva det er du tar bilder av, og ikke undervurder virkemidlet uskarphet/ute av fokus kan gi.

 

Jeg håper ikke du oppfatter dette som slakt, da beklager jeg. Ventilerte litt, og første delen er ikke bare ment til deg:) Når det gjelder bildene dine generelt har de stort potensiale. Du er flink til å komponere, du velger spennende motiver og eksperimenterer med spennende vinkler. Eksperimenter med stil også. Stå på, og ikke sett deg fast i utviklingen.

Lenke til kommentar

vel, takker for kritikk slik det skal være, men en ting vil jeg poengtere, om du ikke tar deg nær av det.

 

- dette er IKKE hdr -

 

:p

 

Det er et enkelt snapshot, som jeg har kun har fremkalt fra rawfilen, og that's it.

Jeg ville ha med bygningen i bakgrunnen, for den klassiske arkitekturen er en fin kontrast til den stilrene, moderne bilen, og jeg har dessverre ingen armè av bodyguards som kan rydde gaten for meg når jeg kommer over tilfeldige motiver :)

Lenke til kommentar

Jeg er ikke begeistret over redigeringen, som jeg synes er unødvendig i så fotogene omgivelser. Det får da være måte på. Men skitt la gå, jeg har mer viktig kritikk.

 

Det er et dårlig valg å rette opp bildet etter bilen. Hvorfor skal det være galt å vise at den står i en bakke? Det forstår jeg ikke i det hele tatt. Spesielt når det fører til at Logen blir seende ut som en feit versjon av det skeive tårn i Pisa. Det blir helt feil. Og unnskyld at jeg sier det, men når det i tillegg har denne redigeringen så virker det mer som om tonemapping er brukt for å trekke oppmerksomheten bort fra et dårlig tatt bilde. For det er dårlig tatt når du har feilvurder motivet så grovt.

 

Streng kritikk? Selvsagt. Du bruker en teknikk som jeg ikke liker noe særlig, og i tillegg er selve bildets helling et dårlig valg. Og det er kombinasjonen som er grunnlaget for min kritikk. Hadde du valgt å ta bildet på en bedre måte (med Logen rett), så hadde jeg neppe skrevet noe om det. Det ville isåfall betydd et godkjent bilde som er redigert på en måte jeg ikke liker.

 

Utsnittet er helt ok, så det er ikke så langt fra at det hadde vært ok. Men bildet representerer på en del måter mine fordommer mot teknikken. Nesten ingen HDR-bilder hadde nådd særlig høyt hvis de ikke var HDR. Motivene er stort sett veldig uinteressante fra et fotografisk standpunkt. Og det er også dette, selv om utsnittet er ok. Det er bare det at som bilde er motivet uinteressant for alle andre enn bilfans, og spesielt de med interesse for Toyota. Hvis bildet var av en 10 år gammel Ford Mondeo hadde du ikke vurdert å ta bildet engang, hvis du skjønner hva jeg mener.

Lenke til kommentar

Problemet er at dere ikke har tre ord. "i" telles neppe som ett ord her.

 

Ellers, enig med PM, hjelper ikke med en edgy effekt på bilde, om bildet i utgangspunktet ikke er godt fotografisk utført med bevist bruk av div effekter.

 

Skal du først ha hellingen i bildet må det overdrives nok til at folk tror på at det er med vilje, her virker det random.

Lenke til kommentar
Det er ikke ofte man ser så tøffe biler på Ole Bulls plass.

Visst gjør det det - gjerne ikke så "pimpa" biler, men jaggu står det noen sneisne beist fra Tyskland til tider.

 

Tja, hva synes jeg om bilde. Har sett effekten mange ganger før og jeg liker den til tider. Er som oftest ikke en fan av dybdeskarphet, men denne gangen skal det få gå.

Med tanke på at det er mer et snapshot og ikke planlagt bilde rakker jeg ikke mer ned på det.

Lenke til kommentar

Noen bilder må jo ha stor dybdeskarphet, spesielt tonemapping/hdr og Dave Hill-effekten. De blir helt meningsløse uten. Mange av de industrielle bildene og rustbildene krever også detaljer. Men veldig mange bilder blir kule med liten DOF også. Men best trives jeg med litt medium DOF når jeg går rundt og fotograferer.

Lenke til kommentar

helt greit at du kommer med forslag. :)

rettingen av bilde hadde jeg tenkt å gjøre uansett, og ramme i gull? jaja. passer vel til fargen på bilen. Selv bruker jeg kunn rammer i sort eller hvitt, da disse er nøytrale farger, og påvirker ikke bildet.

 

Men... speilvendt? Tror jeg ville hatt det andre veien, så ikke all teksten blir speilvendt. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...