Gå til innhold

Forsyningsspenning og signalspenning


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg holder på med et prosjekt på sommerjobben min. I den anledning har jeg brukt noen ADC'er med et SPI-grensesnitt til å lese ut noe data. Problemet er at jeg tror jeg har bommet litt på spenningsforsyningen til ADC'ene. Er det noe problem om spenningsforsyningen til ADC'ene er på 5V, mens signalene inn til de (inkl klokke) har 0V som lav og 3.3V som høy?

 

Ser ikke ut til å klare å lese ut noen data, og dette kan være en grunn til det. Men siden kortet er printet og komponentene loddet på allerede kan jeg ikke bytte om til 3.3V uten at endringen er permanent.

 

Altså:

Noen som vet om signalene inn til en digital ic er avhengige av å variere mellom Vdd og jord, eller om det er ok mellom jord og et annet nivå < Vdd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare pass på andre veien. Om du leser dem fra en IC som har VDD på 3.3V, så er det fort gjort å ødelegge dem om du mater dem med signal på 5V. Det er ikke uvanlig at spenningsnivåene ICer tåler på signalinnganger er VDD+0.3V

 

Det er forøvrig vanlig at spenningsnivåene på en IC som regnes som 1 avhenger av VDD, altså f.eks VDD-0.3V, så om du sliter med å måtte styre en 5V-krets via 3.3V-innganger, så kan du sette en TTL-basert buffer mellom dem, siden kretser med TTL-innganger vil alltid en ener være når spenningen er over 0,6V ca. uansett hva VCC er.

 

Endel mikrokontrollere bruker å ha TTL-buffre innebygd på enkelte av portene.

Endret av jonepet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...