Gå til innhold

Hjelp til forståelse av latin.


Ole_A

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har overveid det lenge, og nå skal jeg gjennomføre, en tattovering på latin.

 

Jeg har meget smale kunnskaper innen latin, og vil forsikre meg om at jeg faktisk får ett ord som representer det jeg vil ha. Håper noen kan hjelpe her :)

 

Det jeg leter etter er ordet for mental styrke, eller indre styrke om du vil. Har googlet endel rundt, og er som regel det samme ordet som dukker opp, "Fortitudo".

 

Er det riktig ending osv på ordet, samt staving?

 

Takk for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det viktig for deg at du bare skal ha ett ord, eller kan du like gjerne ha et uttrykk på to? Slik jeg forstår det, kan ord som fortitudo like gjerne stå for fysisk styrke, mens fortitude animi (eller noe lignende) står for den sterke menneskesjelen. Hvis du vil unngå tvetydighet, kunne kanskje to ord vært noe å tenke på?

 

Forresten, det kan godt hende noen på forumet her er kjempeflinke i latin, men jeg ville rett og slett mailet noen som virkelig har peiling, etter at du har funnet ut nøyaktig hva du vil si. Bjørg Tosterud ved UiO blir kanskje ikke sinna hvis du maser litt på henne?

Lenke til kommentar

Det hadde vært ok med bare ett ord, da jeg ikke vil ha en veldig stor tattovering, bare noe som minner meg på noe. Men, såklart, kan det bli tvetydig med kun ett ord, så er jo det ikke ønskelig heller.

 

Skal sende en mail til henne :) Takk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...