Gå til innhold

250m kabelstrekk evt alternativer


Anbefalte innlegg

har en server og endel utstyr som er koblet til denne allerede men skal sette opp 2 pc'er et godt stykke unna og trenger litt ideer

 

i kabelsrekk så blir det ca 250m, noe som gjør cat-kabel lite aktuelt, har tenkt på trådløst, men da må senderen stå ute, og det kreves fortsatt 50m med kabel, dette er i en mur byggning, og det er ca 150m i luftlinje.

har vurdert fiber, men blir igjen litt dyrt

 

med tanke på tap i kabel og evt trådløst trenger jeg litt hjelp, og forslag til hvordan det evt kan gjøres er også velkommne

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trådløst er nok veien å gå. 250m CAT6 er 2,5 ganger lengre enn spesifikasjonens tillatte lengde, og selv om denne kan overgås en del er dette litt i lengste laget.

150m trådløst er null problem såfremt du benytter direksjonale antenner.

 

Tør jeg spørre hvordan det ser ut der du skal ha dette nettet? Er begge ender av strekket innendørs i samme bygning?

Lenke til kommentar

Nå er det slik at hastigheten er relativt uavhengig av lengden i dette eksempelet. Man kan ikke bare øke med 10 meter for hver 10mbps man justerer ned. Med den logikken kunne han brukt cat6a frem og tilbake et par ganger ved å justere ned hastigheten til bare det han trengte, da spesifikasjonen sier den klarer 10GBaseT over 100 meter.

 

Med mindre du kan ta i bruk repeaters fraråder jeg deg fra å bruke TP. Direksjonale antenner løser dette problemet for deg med glans, sett at du har god sikt. Litt dyrt, men 250m kvalitetsTP er ikke gratis det heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...