Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

hvem skal betale for middagen?


Anbefalte innlegg

jeg satt og diskuterte med en kompis i går angående dating og middag.

Etter å ha hatt en kjempe fin middag med en du dater der og da, så kan siste del av middagen være det utfallet som avgjør om daten ble en suksess eller ikke.

jeg har problemer med å konkludere om det alltid er gutten som skal betale.

dersom gutten betaler kan følgende ting sies:

1 jenta tenker, jaja da sparte jeg de pengenem jeg liker han egentelig ikke så det var like greit.

2 hun kan også tenke, åh for en snill gutt..det syns jeg var kjempekoselig.

3 eller, tror han jeg ikke greier å petale for meg selv! idiot ass.

 

men dersom gutten uten å si noe som helst viser at her skal regningen deles kan følgene ting sies:

1 hun tenker, for en idiot, han eier ikke manerer.

2 eller hun syns det er greit fordi viser at det ikke en en føelses ladd svak gutt hun dater, men en gutt med ben i nesa.

 

og for guttens sin del, vis vi vil betale for middagen, og jenta nekter og insisterer å betale selv, hva tenker jenta da?

slik jeg ser det er det kanskje det værste avsluttnigen du kan ha på en middag, fordi gutten vil "gi" noe til jenta, mens jenta nekter å "ta" i mot.

En slags avisende episode skjer rett forrand trynet på deg.

kan man konludere med at dersom jenta ikke vil at gutten skal betale så er hun ikke interrisert i noe mer?

 

vil høre jenters syn på dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I mine auge er det fair and square at rekninga vert delt. Eg ser ingen grunn til at det alltid er guten som skal stå for betalinga, det høyrest meir ut som eit klisjeprega opplegg frå 1950-talet. Er det rart at 70% av alle jenter der ute er utspekulerte luremus? Gutar høyr her, for all del ikkje bla opp for mat og drikke i hytt og pine. Og nei, det har ingenting med gjerrighet å gjera.

Lenke til kommentar

Å ta henne ut på middag er noe du ikke bør gjøre før du "har" henne, mener jeg. Jeg har selv brent meg på denne her og tatt en "romantic interest" ut på middag, for så å senere få "la oss bare være venner" eller at ting bare ikke har fungert og på sett og vis har man sløst vekk et par hundre kroner (alt ettersom hvor dere spiser).

 

Tips: Lunsj på Peppes som et alternativ til den klassiske "ut og spise-daten", hvis man tenker i de baner. De har noen enkle, lettvinte bruschettaer som koster 40-50 kroner stykk og er en grei lunsjrett som man kan spise. Det er også en langt mer avslappet stemning der enn på f. eks en fancy restaurant.

Lenke til kommentar

Først og fremst synes jeg det er best å ta første "date" på et "casual" sted, og ikke en stivpyntet middag. Hva gjelder problemematikken: Hva med "Du betaler denne, neste er på meg. Avtale?" ?

 

Du tar kontroll over situasjonen (uten å bestemme for/over henne), får henne til å investere i deg og avtaler et neste møte som hun ser frem til. Selvfølgelig baker du det inn i en eller annen sammenheng, og utbroderer litt.

Feks har dere pratet om mat og hun liker visstnok italiensk best. du vet at det er en ny italiensk resturant i byen (eller kanskje dere har snakket om en spesifikk resturant allerede?), så du sier: "Du betaler denne, så spanderer jeg middag på -navn-på-flott-italensk-resturant neste uke? De har nyydelig pasta der -blablablabla-"

 

Forøvrig synes jeg du bekymrer deg for mye om utfallet av enkelt-hendelser, det er aldri bra :)

Og Frigata: Det er ikke hu som er luremus, det er du som lar deg lure ;)

Lenke til kommentar
Gjest Gjest

For meg er det en selvfølge at man deler på kostnadene til middagen. Hvem har rett til å kreve at den andre betaler bare fordi vedkommende besitter et bestemt kjønn?

 

Nei, hadde glatt delt med fyren.

 

Mvh jente og feminist.

Lenke til kommentar
For meg er det en selvfølge at man deler på kostnadene til middagen. Hvem har rett til å kreve at den andre betaler bare fordi vedkommende besitter et bestemt kjønn?

 

Nei, hadde glatt delt med fyren.

 

Mvh jente og feminist.

 

Hæ? Tror du virkelig at vi gutter betaler middagen for jenta for å vise oss og for å være macho.

 

Jeg for min del setter stor pris på å kunne be med meg folk ut på middag på steder de normalt sett ikke ville gått, og da er det så klart en selvfølge at jeg betaler. Det er faktisk enkelte her i verden som liker det å gi vel så godt som det å få.

 

Når det gjelder det å be med seg mulige fremtidige partnere ut så finnes det vel ingen uskreven regel lenger, og derfor er det vel enklest å spørre om det er greit for vedkommende om at man kan få be dem med seg ut. Og når man ber med seg noen, da er det veldig naturlig at den som byr altså betaler.

 

Taktikken til Xtra her er bare smålig. Jeg kan aldri tenke meg å begynne å gnu på femtilapper med mindre jeg har ekstremt dårlig råd.

 

-KJ

Lenke til kommentar
Taktikken til Xtra her er bare smålig. Jeg kan aldri tenke meg å begynne å gnu på femtilapper med mindre jeg har ekstremt dårlig råd.

 

-KJ

 

Smålig? Jeg vil ha meg frabedt slike kommentarer. Det var et tips om mat som er enkel/god og grei og er nokså greit priset da det er en lunsj-rett, ikke middag.

Lenke til kommentar

Jeg er ganske gammeldags og betaler ofte for jenta. Dersom det er en venn eller venninne, så deler vi gjerne eller betaler annenhver gang. Dersom det er en jente jeg er romantisk knyttet til, så tar jeg det som en selvfølge å betale for middagen. Jeg liker å være gentleman, jeg har råd til det og jeg føler det er på sin plass.

 

Men dersom jenta tar det som en selvfølge at jeg skal betale, så blir det ikke så mange flere dates, for å si det sånn.

 

Det dummeste jeg vet derimot, er jenter som pusher opp puppene og truter leppene på et utested og bare går bort til deg og spør: "Hei, kjøper du en øl til meg eller?!?!" Det fungerer sikkert på mange usikre menn, men det blir for dumt. Ufordragelig oppførsel. Det skaper dog et scenario for mange morsomme utfall hvor man kan utnytte situasjonen. Om jeg faktisk synes at jenta virker OK, så sier jeg noe som: "Jeg har ikke for vane å bare kjøpe drikke til jenter jeg ikke kjenner, men jeg skal gi deg en sjanse til å overbevise meg."

 

Beklager avsporingen.

Lenke til kommentar

Jeg hadde en kjæreste for en stund tilbake. (faktisk èn måned siden hun slo opp i går :( ) og en gang vi var i byen på kino og mat, husker ikke hva vi spiste, men da spanderte jeg alt på henne, selv om hun var veldig motvillig til det. Viste seg da at hun hadde skikkelig dårlig personlighet, hun brukte meg og slo opp osv, men jeg angrer ikke at jeg svidde av ca. 300kr den kvelden, for jeg tar det som en selvfølge at gutten betaler.

Lenke til kommentar

De sier jo alltid det da, hun jeg betalte for nektet jo nesten, men jeg holdt henne nesten tilbake og ga damen bak kassen penger før hun fikk gjort noe :) Om du sier til en jente f.eks. at hun er pen, vil jo hun si "nei! er jeg ikke!", eller mange vil det - for det er sånn de er. er jo samme konseptet da. Jeg har erfart at det en jente sier er med HØY sannsynlighet IKKE det samme som hva de faktisk mener.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...