Gå til innhold

Temperatur på E6850 + TRUE (føles høy)


SilentNET

Anbefalte innlegg

System:

Antec P182 SE med de tre originale viftene (alle på minimum) + en ekstra vifte foran den øvre HDD bayen.

E6850 som kjører standard klokke 334 * 9 = 3005MHz + Thermalright Ultra-120 Extreme med en Noctua NF-P12 1300rpm vifte som blåser gjennom kjøleren og mot bakkant i kabinettet.

 

De to viftene som er originalt i kabinettet blåser ut bak, og ut opp. Den tredje står nede mellom nedre HDD bay og PSU, så den har neppe så mye å si her. Det er jo en "vegg" mellom dette området og resten av kabinettet uansett.

 

Jeg har vCore på 1,225v (det er det laveste den vil kjøre stabilt på). VID på min prosessor er 1,3500v. Romtemperaturen min er fast på 24-25 grader.

 

Det er så godt som null gjennomstrømning av luft i rommet (ikke noe åpent vindu etc). Temperaturen er dog stabil på 24-25 grader under hele forsøket.

 

 

Temperaturen på prosessorkjernene etter 45 min med small-fft Orthos er 52 grader. C1E og Speedstep er slått av.

 

Jeg syns denne temperaturen er høy for å være en E6850 på standard hastighet med en så god kjøler som TRUE. Den ligger tross alt 27 grader varmere enn romtemperaturen under load. Jeg har lest en haug med tester av TRUE, og folk som får lavere temperaturer enn meg selv på 3,8GHz.

 

Har forsøkt 2-3 ganger å ta av og sette på kjøleren igjen (med ny pasta for hver gang). Bruker Arctic Silver 5. Det er nå over en måned siden sist fjerning og montering, så det skal ikke være det at pastaen ikke har fått satt seg skikkelig.

 

Ved hver påføring følger jeg instruksjonene fra AC sine sider (avlangt riskorn med pasta på midten ned langs kjernene og montering av kjøler som da presser pastaen utover).

 

 

Jeg fikk mye høyere temperaturer med Intel sin standardkjøler (nesten 70 grader ved small-fft Orthos) i samme kabinett bare etter få minutter. Både med AC5 og den standard pastaen som ligger på kjøleren ved kjøp. Temperaturen sånn sett er blitt mye bedre, men jeg mener at den burde vært lavere. Kanskje så lavt som 42 grader ved full load, istedenfor 52.

 

Kan det rett å slett være min cpu som er veldig varm? Jeg kjøpte prosessoren sent i fjor høst og det er en G0.

 

Jeg skal forsøke med et åpent vindu og viftene på maks for å se hvor mye lavere jeg kan komme. Oppdaterer posten etterhvert.

 

EDIT: Med de to kabinettviftene (i bakkant og toppen) på maks, er temperaturen 48 grader. Orthos kjører fortsatt, og har kjørt 20 minutter etter endring av viftehastighet. Totalt i 65 minutter. Romtemperaturen er fortsatt 25 grader. Jeg er ganske sikker på at ved f.eks. et åpent vindu (som vil føre til lavere romtemperatur) så vil prosessortempen gå ned med nøyaktig like mange grader som romtemperaturen.

Endret av SilentNET
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Åpne kabinettet så ser du om temperaturen endrer seg mye.

 

Dersom den endrer seg mye har du for dårlig luftflyt i kabinettet.

 

52C er ikke så ille etter lengre tids stresstesting.

Du kan jo legge hånden på kjøleren og kjenne om den blir varm, det er iallefall en god indikasjon på at kjøleren har kontakt.

 

Husk at temperatur målinger med software ikke er helt nøyaktig.

Lenke til kommentar
rart det der. jeg har samme cpu og kjøler og den ligger ikke over 40C under last. kjenner egentlig ikke at kjøler blir noe varm engang

 

Det kan være at min cpu rett og slett er varm. Min har 37 grader idle (25 grader i rommet!). Og topper ut på 54 grader ved full last (Orthos/eller andre tortur applikasjoner). Den går aldri opp til 54 ved reell bruk, som f.eks. Crysis eller AoC. Vurderer derfor å bytte til E8500 nå som priskuttet har kommet i et håp om at den skal være kaldere.

 

Det kan også være andre ting som spiller inn. NB på hovedkortet mitt blir veldig varm under last over tid (da snakker vi 4-5 timer med full last). 52 grader. Ser ut til å stoppe der, men går ganske fort høyt opp. NB er også relativt varm under idle. Dette kan jo godt være fordi P35 er et varmt chipset, men jeg syns allikevel det er noen grader for varmt..

 

Tester som viser C2D prosessorer på 4GHz med temperaturer rundt 40 grader med TRUE under load tar virkelig motet fra deg når du selv har nesten 40 grader idle på 3GHz ;)

Lenke til kommentar

Jeg har nå kjørt en ny test. Bruker fortsatt Orthos og har kjørt i 30 minutter.

 

Temperaturen i rommet er 25 grader (ikke noe åpent vindu etc). Viftene kjører alle sammen på minimum (Antec P182 med standardviftene).

 

Prosessoren går opp til 52 grader og blir der. Åpnet døren på kabinettet, og temperaturen gikk ganske hurtig ned til 43 grader (altså hele 9 grader lavere!). Jeg ble kort sagt sjokkert over at det var så stor forskjell.

 

Antec P182 er da i utgangspunktet en god kasse (jeg skjønner at viftene på minimum neppe flytter så mye luft, og at det kan være det som er problemet). Men hele 9 grader ned ved å åpne døren.

 

Prøver videre nå med å skru viftene på max for å se hvor mye ekstra det hjelper. Oppdaterer tråden etter at viftene har kjørt max en liten stund.

 

EDIT: Viftene på max hjalp 1 grad (fra 43 -> 42). Dette er mao meningsløst med åpen dør. Under er et bilde av kabinettet med piler som forklarer viftene. Er det noen som kan se noe alvorlige feil eller ting som kan være grunnen til den tydeligvis dårlige luftlyten?

 

kabinett.JPG

 

Orthos har nå kjørt i 45 minutter, og viftene er tilbake ned på minimum. Tempen gikk opp til 43, og blir værende der.

Endret av SilentNET
Lenke til kommentar

Skjønner ikke problemet. Trottler prosessoren? Om ikke ser jeg ingen grunn til å gjøre noe. Prosessorer oppfører seg ulikt, noen er varme, andre kalde. De fungerer begge like bra, men en varm prosessor kan ha noe lavere OC potensiale.

 

Det er ingen grunn til å være hysterisk pga at en prosessor er varmere enn hva gutta på XS får til.

 

Mulige grunner til at den er varm er i prioritert rekkefølge:

 

Feil på tempsensor oppdater bios

Skjev ramme løsning fjern ramme

IHS er skjev løsning planslip prosessor.

 

Det er ingen garanti for at E8500 kommer til å være "kaldere", men du vil selvfølgelig få litt bedre ytelse.

Lenke til kommentar
Skjønner ikke problemet. Trottler prosessoren? Om ikke ser jeg ingen grunn til å gjøre noe. Prosessorer oppfører seg ulikt, noen er varme, andre kalde. De fungerer begge like bra, men en varm prosessor kan ha noe lavere OC potensiale.

 

Det er ingen grunn til å være hysterisk pga at en prosessor er varmere enn hva gutta på XS får til.

 

Mulige grunner til at den er varm er i prioritert rekkefølge:

 

Feil på tempsensor oppdater bios

Skjev ramme løsning fjern ramme

IHS er skjev løsning planslip prosessor.

 

Det er ingen garanti for at E8500 kommer til å være "kaldere", men du vil selvfølgelig få litt bedre ytelse.

 

I og med at temperaturen går ned 9 grader ved å åpne døra på kabinettet vil jeg tro at grunnen til varmen er dårlig gjennomstrømning av luft.

 

Så da tror jeg heller at jeg prøver å forbedre gjennomstrømning før jeg fjerner noe ramme eller plansliper noe som helst.

Lenke til kommentar

Hvis jeg husker rett har jeg ca 3C forskjell på åpent eller lukket kabinett (Lian Li PCA71) men det har flere vifter enn du har.

 

Kan du prøve å snu vifta i toppen slik at den drar inn luft?

 

Lufta du drar inn foran akkumulerer varme fra HDD og skjermkort ser det ut som og det er ingen fordel.

 

Du har ingen mulighet for å dra inn luft via døren?

Lenke til kommentar

Ingen mulighet til å ha vifte i døra nei. Da må jeg kutte, og det gjør jeg ikke (Antec P182 SE med speil).

 

Grunnen til at en disk står oppe er det faktum at det er en gammel IDE-disk. Og dvd-brenneren min er også IDE. Sånn at jeg får begge de to IDE-enhetene samlet. Målet er å bytte ut begge to med S-ATA enheter. Da vil det bli tomt der oppe. I tillegg kan jeg kanskje bytte ut viften i front med en mer effektiv vifte som flytter mer luft. Og siden jeg har 4 stk tomme 5,25" brønner oppe burde det være mulig å plassere en vifte der også.

 

Snu viften i toppen kan være en mulighet. Da vil den blåse luft utenfra og ned på prosessorkjøleren, istedenfor å trekke ut. Sånn som det er nå er det vel i praksis 3 vifter som alle trekker ut luft oppe der bak. Med de to kabinettviftene og prosessorviften så tett. Skal forsøke med å snu den i toppen når jeg kommer hjem fra jobb i dag, så får vi se.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har vært ute for nøyaktig det samme med mitt oppsett.

 

Løsning:

 

- Nexus vifte på TRUE, Noctua-vifta klarer ikke dytte nok luft igjennom kjøleren

- Scythe Kama bay under DVDRW

- Flytte diskene ned foran psu

 

 

 

tempfahtat.png

DSC_7273_Big.sized.jpg

 

 

Endret av Wibla
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...