Luciana Skrevet 17. juli 2008 Del Skrevet 17. juli 2008 Sushi på 1-2-3 Dette trenger du: Bambus rullematte En bolle med sushi ris (laget på forhånd) Tørket sjøgress Det du vil bruke av fisk og grønnsaker (som avocado, gulerøtter, agurk osv) Rundkornet ris (som kleber seg mer enn vanlig middagsris) Wasabi (en meget sterk, grønn pasta) Riseddik Fiskefileter Soyasaus Syltet ingefær Den kokte risen skal tilsettes japansk riseddik med ca 1 spiseskje salt og 1 spiseskje sukker per desiliter riseddik; du kan få ferdig "sushi-su"-blanding i vietnamesiske forretninger. Kinesisk eller vietnamesisk riseddik er for sterk (den japanske er på 3%) og smaker helt annerledes. Prøv heller å tynne den norske epleeddikken (på 5%). Fisken serveres rå Det er best om den får minimum fem timer i fryseboksen for å ta livet av eventuelle bakterier. - I mange land er det faktisk påbudt. Det er lett å gjøre, men det krever mye trening i å gjøre det perfekt; man tar fiskebiten i venstre hånd og smører litt wasabi på den; så tar man en passe mengde med ris i høyre hånd og klemmer den litt sammen til passe sushifasong. Fisken skal også klemmes fast på risen; det gjelder å klemme til sushien fast nok til å spises med pinner, men ikke så mye at risen blir hardstappet. - Vi skal ikke ende opp med mochi (klissete riskonfekt). Den andre sushitypen som skal rulles inn i sjøgress kalles maki. Det finnes nesten ingen grenser for hvilke fisketyper som kan brukes på en nigiri; laks, kolje, tunfisk, kamskjell, breiflabb, uer, kveite osv. Men det må kun brukes fersk fisk av ypperste kvalitet. Test pinnene Sushien dyppes litt i soyasaus på veien fra brettet til munnen; vanlig kikkomansaus kan brukes. Øvelse gjør mester! Lykke til og god appetitt! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå