opresterud Skrevet 16. juli 2008 Del Skrevet 16. juli 2008 Skal endelig kjøpe en espressomaskin, og har tenkt til å bruke ca. 3500,- totalt på maskin og kvern. Gjerne maskin med innebygd kvern, sparer en boks... Noen tips? Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 17. juli 2008 Del Skrevet 17. juli 2008 Skal endelig kjøpe en espressomaskin, og har tenkt til å bruke ca. 3500,- totalt på maskin og kvern. Gjerne maskin med innebygd kvern, sparer en boks... Noen tips? Jeg vil anbefale deg å spare! Kjøp deg den bialetti (slik 8-kantet greie du setter rett på kokeplata) og en melkeskummer; inntill du har i alle fall det dobble pengebeløp ... Bruker du 3500 på både maskin og kvern kommer du ikke langt om kvalitet betyr noe for deg. Jeg mistenker at det gjør det (siden du også ønskler kvern), og da kommer du til å snart ønske å oppgradere til bedre utstyr enn det du får for 3500 kroner. Den mest velrenomerte maskinen for hjemmebruk er absolutt Rancilio Silvia. Den er utrolig utbrett og meget god, men du gjør et godt kjøp om du får den under 5000,- Jeg vil anbefale deg å kjøpe Silvia først og så suplere med kvern (Rocky) når du får råd. Alternativt selges begge bygget inn i en boks (11-12 000). Plastikk er billig, kvalitet koster! http://kaffesjappa.no/component/option,com...d,11/Itemid,26/ http://www.kaffe.no/?l=5&ls=115&h=189 Tobias Se signaturen for om du lurer på hva jeg har ... Lenke til kommentar
opresterud Skrevet 17. juli 2008 Forfatter Del Skrevet 17. juli 2008 Jepp, tanken om å vente med kvern har streifet meg. Jobber en etasje over en kaffebar med bra kvalitet, og hvor jeg kan kjøpe malt kaffe. Nest beste rett borte i nabolaget... Siden jeg bor omlag 30 minutter fra Charlottenberg, så kan denne være aktuell: http://www.kaffegrossisten.se/shop/show_pr...6&cat_id=78 Da kan jeg få Rancilio Silvia til noe under 4000,-, og det kan vel ikke være galt? Kan nok strekke meg dit, men da velger jeg å vente med kvern. Ellers så har jeg noen bekjente som er fornøyd med Isomac Brio, med innebygd kvern: http://www.espressomaskin.se/shop/show_pro...3&cat_id=73 Ser også at Kaffegrossisten har diverse Gaggia Baby varianter, har i hvertfall hørt at Gaggia Classic er "OK", men ser ikke denne her: http://www.kaffegrossisten.se/shop/show_cat.asp?cat_id=69 Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 18. juli 2008 Del Skrevet 18. juli 2008 Jepp, tanken om å vente med kvern har streifet meg. Jobber en etasje over en kaffebar med bra kvalitet, og hvor jeg kan kjøpe malt kaffe. Nest beste rett borte i nabolaget... Siden jeg bor omlag 30 minutter fra Charlottenberg, så kan denne være aktuell: http://www.kaffegrossisten.se/shop/show_pr...6&cat_id=78 Da kan jeg få Rancilio Silvia til noe under 4000,-, og det kan vel ikke være galt? Kan nok strekke meg dit, men da velger jeg å vente med kvern. Ellers så har jeg noen bekjente som er fornøyd med Isomac Brio, med innebygd kvern: http://www.espressomaskin.se/shop/show_pro...3&cat_id=73 Ser også at Kaffegrossisten har diverse Gaggia Baby varianter, har i hvertfall hørt at Gaggia Classic er "OK", men ser ikke denne her: http://www.kaffegrossisten.se/shop/show_cat.asp?cat_id=69 Isomac er ikke det verste du kan gjøre og Baby er heller ikke dum, men for entusiaster kan begge fort bli kandidater for oppgradering. Mitt råd er å gå rett på Silvia og kjøpe kaffe i underetasjen. Et tips er å kjøpe så lite kaffe som mulig om gangen. Selv om jeg kvererr bønnene mine selv, kjøper jeg aldri mer enn 150 gr. om gangen. For meg holder dette ca 5 dager, og det øker muligheten for at jeg har ferskest mulig kaffe. Tobias Lenke til kommentar
opresterud Skrevet 18. juli 2008 Forfatter Del Skrevet 18. juli 2008 Usikker på hvor nære jeg er/kommer "entusiast" stempelet Mye mulig, og mest sannsynlig at, jeg kommer til å kjøpe Ranc. Silvia, men hva er det som evt. ville fått meg til å ønske å oppgradere fra Isomac Brio eller Gag. Baby etter hvert, hvis jeg hadde kjøpt en av dem? Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 19. juli 2008 Del Skrevet 19. juli 2008 Usikker på hvor nære jeg er/kommer "entusiast" stempelet Mye mulig, og mest sannsynlig at, jeg kommer til å kjøpe Ranc. Silvia, men hva er det som evt. ville fått meg til å ønske å oppgradere fra Isomac Brio eller Gag. Baby etter hvert, hvis jeg hadde kjøpt en av dem? På en selv kjenner en andre ... Personlig er jeg litt skeptisk til Brio fordi det virker som en litt "billig" løsning. For det første er jeg litt generelt skjeptisk til produsenter som forsøker å dytte for mange funksjoner inn i en "dings" til billigst mulig pris. Ofte går dette på bekostning av kvalitetskomponenter og justeringsmulikheter. Etter å ha fulgt med på espressomaskiner de siste 10-årene har jeg notert meg at både Isomac og spesielt Gaggia lager mye bra. Jeg tviler på at noen av produktene deres er direkte dårlige kjøp. Spesielt har jeg lest endel bra om Baby, og det kan meget godt hende at du vil komme til å leve lenge med den. Greien er bare det at Rancilio Silva bare har et renome som er uslåelig i hjemmemarkedet. Det en neppe noen maskin som har flere "fans". Jeg ser at den svenske nettbutikken generelt har utrolig lave priser og at de også selger Rancilio Lucy til en "røverpris" vs norske priser: http://www.espressomaskin.se/shop/?artnr=20%2D15073 7800,- VS http://temperato.no/butikk/index.html 12900,- Skulle jeg hatt en "alt i en dings" hadde jeg gått for Lucy! Tobias Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå