Gå til innhold

Ny 40-42" lcd-tv til ca 8000 (fullhd)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har sett på poster tilbake til mai samt i avforum uten å bli klokere, samt lest mange tester så jeg mener jeg har lett nok. Derfor hadde det vært kjekt om noen har info som kan få meg til å velge en av dem eller en annen.

 

Men du som tydligvis har sett de fleste postene, har du et forslag?

Lenke til kommentar

Det er ikke så rart at folk vil ha full hd. Markedsføring av flatskjermer gir inntrykk av alt blir 1080P hvis man har en full hd tv.

 

Hvis du ikke skal spille mye HD spill eller se Blu-Ray så trenger du heller ikke full hd. Skal man ha en skjerm som er mindre enn 50" så kan man ikke se stor forskjell på 720P og 1080P uansett. Produsenter bruker begrepet for å løfte prisene på skjermene sine og hvis man setter seg inn i ting så kan man faktisk spare noen kroner. Dette er forumet er pepret med disse diskusjonene så kanskje noen burde sette sammen en "vanlige spørsmål om hd" liste:).

 

Det kan til og med være en fordel med en HD-Ready tv når man primært skal bruke den til SD materiale... De fleste HD tv sendinger er i alle tilfeller 720P eller 1080I og sikkert langt mindre noen ganger.

 

Det mest relevante spørsmålet her er om du skal ha en plasma eller en lcd...

Hvis du skal få best utbytte av sd signaler så er det anbefalt med plasma siden den takler sd signaler bedre enn en lcd. Panasonic PX80 er en hd-ready plasma som du kan få til under 8000 kroner og det er nok den beste tv-en du kan få i den prisklassen. Skal du ha noe bedre så må du iallefall dobble prisen.

 

Hvis du skal gå for en lcd så burde du gå ned til 32" slik at du får mer bilde og mindre størelse for pengene dine.

Lenke til kommentar
Selvsagt ser du forskjell på 1080p/720p også med en 40", spørs på sitteavstanden. Ser ikke helt vitsen med å fokusere på SD da HD er framtiden.

 

Hvis du sitter med nesa opp i skjermen så ser du nok forskjell, men ved vanlig sitteavstand så skal dette godt gjøres. Det er gjort en rekke blind tester på dette og de fleste kommer frem til det samme. Tv-en skal være "stor" før du ser forskjell! Når vi trekker oss tilbake så smoother bildet mer og mer for hvert skritt vi tar...

 

Når det gjelder HD vs SD så har du mest sannsynlig byttet tv-en din 2-3 ganger før HD 1080P har blitt standard visningsformat. Faktum er at det norske bakkenettet neppe vil tåle mer en 720P og dette skjer ikke før man kutter alle SD signalene og det blir ikke noen realitet før om minimum 5-10 år...

 

Så joda, HD er nok fremtiden, men ingen nær fremtid og det vil komme nye tv-er og formater innen den tid... 1080P vil mest sannsylig fases ut til fordel for enda høyere oppløsning også. Det eksperimenteres med dette i stor stil og ultra hd er ingen drøm, men et faktum. De må bare løse floken at hjernen ikke lenger klarer å lese det som et bilde, men den reagerer som om det skjer. Med andre ord så blir folk syke når de ser på det...

Endret av Bava
Lenke til kommentar

Man ser forskjell et par meter unna. Har du 40" 1080p selv egentlig? Og hvem bryr seg om bakkenettet egentlig, det ekke så mye kult på NRK allikevel. Framtiden er her, skaff deg en Get box, last ned HD materiale fra nettet eller kjøp en blu-ray spiller. Er da ikke noe å diskutere, med mindre du har et forslag til en billigere TV med lik eller bedre spesifikasjoner.

Lenke til kommentar

Jaså, hvilken artikkel leste du? Står i den jeg posta at man begynner å se forskjell på 4.4m med en 50". Nå er ikke 10" mindre all verden, tallene vil ikke se fryktelig annerledes ut. Som sagt, man kan se forskjell på et par meter med 40". Sitter man lengre unna enn det blir det en annen sak.

Lenke til kommentar

I følge artiklen vil det teoretisk begynne å være merkbart ved 40" og en sitteavstand på under 2 meter. Jeg vil tro de færreste sitter nærmere enn to meter med en 40".

 

Men: slike teoretiske beregninger betyr lite om man ikke ser forskjell i praksis. Praktiske blind-tester har vist at selv ikke eksperter ser forskjeller på oppløsningene med normale sitteavstander.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...