Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan definerer du legning?


Anbefalte innlegg

Denne tråden er skilt ut fra hvilken legning har du?

 

Selv om folk har et følelsesmessig perspektig ved at de kun blir forelsket i noen av det motsatte kjønn kan de ha en seksuelt perspektiv ved at de kan ha følelsesløs sex med noen

av samme kjønn uten at det er noen romantiske følelser inen i bilde.

 

jeg tillater meg å sittere fra Wikipedia angående Seksuell orientering:

Seksuell orientering, også kalt seksuell legning eller bare orientering eller legning, er en persons seksuelle og romantiske preferanse, for eksempel heterofili, homofili og bifili.

 

Vanligvis vil man identifisere personer som primært heterofile eller homofile, eventuelt også bifile eller aseksuelle. Å definere en persons orientering kan være komplisert. For eksempel kan en føle tiltrekning til ett kjønn, men av grunner som frykt eller skam likevel ikke leve dem ut. Det er også et spørsmål om en hovedsakelig føler seg tiltrukket av ett kjønn, men også ha seksuelle forbindelser med det andre kjønnet. Det er et spørsmål både om adferd, følelser, livsstil og selvidentifisering.

 

Senere forskning tyder på at det er glidende overganger mellom ytterpunktene på orienteringsskalaen (heterofili og homofili), snarere enn at de står som fastlåste motpoler[1]. Bifili kan sies å beskrive hele spekteret mellom disse ytterpunktene.

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
Jeg forstår hva du mener, at ordene bare er definisjoner, og det som gjøres (f.eks. at en gutt liker en gutt) faktisk er selve definisjonene på ordet, men jeg synes ikke at andre personer skal definere hva folk er... Folk skal selv definere hva de er...

 

Greia er jo det at folk ror så langt de klarer og at de sier "nei, øøøhh, fuck legninger, jeg passer ikke under noen av de" og det er feil.. alle passer under en av definisjonene.. man må bare tørre å innse det selv, Det er min teori ihvertfall.. men prøv og motbevis meg om du vil..

Endret av Melisma
Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Hahaha, jeg blir så gal av deg, Melisma!! Du vrir og vrenger på alt jeg sier! Og hva i helvete får deg til å tro at du vet hva jeg vil frem til? Jeg skriver jo rett ut at jeg er bifil! Det er jeg fullt og helt klar over! Ja, jeg forelsker meg i både gutter og jenter, det gjør meg bifil, MEN jeg har en minimal interesse for jenter som er så liten at jeg regner med at jeg aldri kommer til å ha jentekjæreste, ha sex med en jente eller leve sammen med en jente. Ting kan skje, men inntil videre har jeg jo en homofil livsstil, et homofilt kjærlighetsliv og en homofil tankegang, bortsett fra den lille interessen for jenter jeg ikke gidder å nekte for. Jeg prøvde å kalle meg bifil, men det gikk ikke, for ingen forsto at jeg likte gutter bedre enn jenter, derfor gjør det tilværelsen min så ubeskrivelig mye å bare si at jeg er homo. Selv om jeg er bifil.

 

Hva skal jeg si? Jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal si til deg for å få deg til å slutte å lese noe annet enn "jeg liker begge kjønn, men er ikke bifil. Definisjoner er til for å brytes, du er en dust som prøver å hindre meg".

 

Ang. hva jeg mener med "minimal interesse for jenter". Det betyr at jeg ikke på noen måte blir opphisset av å se en naken jente i noen sammenheng som helst. Det har dog hendt at jeg har forelsket meg i noen av jentevennene mine, like sterkt som jeg har forelsket meg i gutter. Da har det også hendt at jeg har fantasert om å gjøre noe seksuelt med en jente, og har kjent at tanken har tent meg. Ikke spesielt mye, men nok til å forstå at det er noe der. Hvem vet hva framtiden vil bringe?

 

Men for tiden består verdenen min av gutter. Jeg klarer ikke se for meg meg selv med noe annet enn en annen gutt. SÅnn er det og sånn regner jeg med at det forblir.

 

 

Åååh, jeg blir så gal av Melisma!!! Kan noen permbanne henne nå, værsåsnill? Burde ikke være lov å oppføre seg så meningsløst useriøst i en seriøs del av forumet.

Lenke til kommentar

Jeg sier meg enig med Melisma i denne definisjons krangelen. Det er sikkert fult mulig å være i tvil om sin egen legning, men man havner vel under noen av de kjønnsbaserte definerte legningene per nå i et hvert tilfelle. Vi har da 3 kjønnsbaserte legninger, som skal definere hvilken kjønn vi er tiltrukket av.

 

Homofil (samme kjønn)

Hetrofil (motsatt kjønn)

Bifil (begge kjønn )

 

Så lenge man er seksuelt tiltrukket av mennesker så faller man inn under en av de kategoriene ovenfor, de dekker alle tilfellene ettersom vi da kun har 2 kjønn å velge mellom .

 

Om folk vil definere seg selv eller ikke legger jeg meg ikke opp i , jeg vil bare poengtere at det er disse 3 definisjonene som andre har definert før oss og i disse 3 "båsene" faller vi alle inn på en eller anen måte. Om det er mulig å være i tvil om hvor man hører hjemme, om det er mulig å skifte bås i livet skal jeg ikke utale meg om siden jeg har stått det samme stedet hele livet og er fornøyd med det. Jeg er ikke så optatt av å putte andre mennesker i disse båsene, jeg tenker ikke noe særlig over det, men som Melisma sier er det faktisk ett ganske veldefinert "system" etter almenn fakta og ordbøker. Men som sagt folk må gjerne annse seg selv som hva de vil eller ikke kategorisere i det hele tatt :)

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi
[snip]

 

Skal bare rette opp i en liten misforståelse her. "Krangelen" handler ikke om definisjonene, det er bare noen her som ikke klarer å tenke et steg videre. "Krangelen" handler om hvorvidt legninger er sunt for oss eller ikke. Jeg mener at det er teit å ha tre legninger å "velge mellom". Vi burde hatt to eller ingen. For noen funker det selvsagt kjempefint med tre legninger, men for meg blir det som "rock, poprock og pop". Tre sjangrer med uendelig mange mellomsjangrer, men hver av de tre hovedsjangrene har enorme mengder fordommer knyttet til seg, og de er det ikke alle som takler å forholde seg til.

 

Jeg, f.eks., klarte det ikke særlig bra å forholde meg til å være det ene eller det andre, og det er det veldig mange andre som heller ikke klarte. Da jeg bestemte meg for å drite i legningene og bare være meg selv, revolusjonerte det mye i livet mitt. Derfor oppfordrer jeg alle andre til å drite i legninger, siden det bare er noe folk skal ha for å kategorisere og båssette og gjøre livet "enklere". Hvilken forskjell gjør det for meg om jeg har en liten interesse for jenter? Jeg har en homofil livsstil og er homo for alle rundt meg, bortsett fra i hodet mitt.

 

Kinsey-rapporten på Wikipedia for de som har lyst til å lese. Kinsey observerte at 46 % (!!) av voksne menn har reagert seksuelt på begge kønn. Tygg på den, alle som synes det var mye med over 10 % skeive her inne. ;) 

Lenke til kommentar
At rundt 13% av alle er noe annet enn hetero syns jeg var et høyt tall. Men regner med at mange skaphomser osv søker seg inn på sånne tråder og birar til at prosenten av homofile/andre stiger iforhold til hva som egentlig er normalen.

Dette stemmer "dead on" med undersøkelsen gjennomført av norsk folkehelseinstitutt i 2002. Så det er nok neppe noen "mobilisering" her av noe slag.

 

Allright. Dvs skal det statistisk sett være 3-4 homofil/bifile i min klasse det. Har hvertfall mistanke om èn...jeje whaeva :)

 

Jeg skjønner ikke deg Yoshi. Nå skal ikke jeg lage enda mer diskusjon ut av det, men du syns det altså er kjipt å havne under en av kategoriene? Vel, alle gjør det. Og bare gi faen i alle fordommer knyttet til legningene uansett. Gi forsåvidt faen i alle fordommer ellers i livet også.

Lenke til kommentar

I flere andre diskusjoner som har vært her, har de fleste vært enige om at vi snakker om en relativt "sliding scale" når det kommer til legninger.

 

Men Melisma må vel organisere alt slik da, ellers faller hele samfunnet sammen.

 

Hvorfor må man absolutt definere? Er det viktig for deg å plasserer mennesker i en bås uansett? Skal du ha egne legninger for folk som liker tykke mennesker, en for de som liker tynne og en for de som liker begge også?

 

En preferanse for gutter eller jenter er ikke noe særlig annerledes enn preferanse for tynne eller tykke. Følelsene er de samme. Det er ikke slik at homser har et helt annet tankesett, eller er en annen rase.

 

Jeg synes innleggene til Melisma vitner om lite gjennomtenkte meninger, en enorm stahet, en selvgodhet som gjør at hun nekter å høre på andre meninger og ikke minst mangel på livserfaring. Kom tilbake om et par år, så kan vi diskutere dette videre. Dette blir for dumt.

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Jeg ser ikke problematikken i å være 99 % hetero. Det er jo ikke som å være enten eller. Det blir bare rot om man begynner å si det om legninger. "Enten liker du det, ellers liker du det, ellers liker du begge deler". Hormonen har mye å si for legninger, og som alle vet er ikke hormoner det mest stabile fenomenet i verden, så det er helt naturlig at legningen forandrer seg litt. Selvfølgelig går det da an å si at man er "99 % hetero", i den betydning at man nesten alltid er heterofil, men en veldig sjelden gang på en eller annen måte føler seg tiltrukket av et samme kjønn. Ta-dah, du trenger ikke være rakettforsker for å forstå det.

Lenke til kommentar
Jeg ser ikke problematikken i å være 99 % hetero. Det er jo ikke som å være enten eller. Det blir bare rot om man begynner å si det om legninger.

 

åja, så det blir rot når man har definisjoner å følge? haha, da har du nok misforstått gitt!

 

"Enten liker du det, ellers liker du det, ellers liker du begge deler". Hormonen har mye å si for legninger, og som alle vet er ikke hormoner det mest stabile fenomenet i verden, så det er helt naturlig at legningen forandrer seg litt. Selvfølgelig går det da an å si at man er "99 % hetero", i den betydning at man nesten alltid er heterofil, men en veldig sjelden gang på en eller annen måte føler seg tiltrukket av et samme kjønn. Ta-dah, du trenger ikke være rakettforsker for å forstå det.

 

 

"At man nesten alltid er heterofil" ?? wow.. finn en legning som passer til den forklaringen, så er jeg ganske sikker på at man ender opp med bifil/biseksuell..

 

skjønner ikke hva som er så farlig med å kalle seg bifil? Og hvis man i perioder kjenner seg tiltrukket av samme kjønn, så betyr jo det at man er/har vært bifil i perioder da jo!

Lenke til kommentar

Melisma, Hvilken legning vil du si jeg har? Jeg er 100% psysisk Heterofil, men er muligheter for en og annen tilbøyelighet mot det andre kjønn, rent fysisk. Er jeg da Bifil?

Synes selv jeg er heterofil, men sånn egentlig vil jeg si at jeg er definisjonen"Meg selv" legning. Du har din egen legning, jeg har min og yoshi har sin. At alle passer under en av definisjonene er helt feil. Vil faktisk tørre å påstå at de færreste passer under en av definisjonene. Du kan ikke definere meg, og det kan ikke samfunnet heller. Bare jeg kan definere meg selv og bare du kan definere deg selv.

Lenke til kommentar

 

 

Da er du biseksuell.. om du tror det eller ei, så faller ikke du utenfor definisjonene..

 

vet du hva biseksuell er? hvis ikke så kan jeg forklare for deg..

 

Yoshi: frekt og frekt fru blom, det er fakta! Er sånn det er vettu..

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

 

 

Da er du biseksuell.. om du tror det eller ei, så faller ikke du utenfor definisjonene..

 

vet du hva biseksuell er? hvis ikke så kan jeg forklare for deg..

 

Yoshi: frekt og frekt fru blom, det er fakta! Er sånn det er vettu..

 

Åssen kan du definere min legning? Ingen, og jeg gjentar, INGEN andre enn meg selv kan definere min egen legning og alt annet om meg selv for den saks skyld. Slutt å prøve å putte alle i bås, det kommer ikke noe godt ut av det.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Jeg blir gal av deg, Melisma. Du er den staeste og mest trangsynte personen jeg noen gang har støtt på. Følelser er ikke firkantede, og kan ikke defineres så simpelt som du absolutt skal ha det til.

 

Noen liker jordbærsyltetøy, andre liker bringebærsyltetøy. Noen liker begge deler. Av de som liker begge deler vil det alltid finnes noen som foretrekkker bringebærsyltetøy istedet for jordbærsyltetøy. På samme måte vil det også finnes noen som kun spiser jordbærsyltetøy, men som i særskilte tilfeller kan ta seg en skive med bringebærsyltetøy om det ikke er annet å få.

 

Ja, vi vet veldig godt at det finnes tre klare definisjoner, som du pepres oss inn med i hvert eneste innlegg, men det du ikke klarer å få inn i hodet ditt er at alle definisjoner har variasjoner. En tenåring er definert som en person mellom 13 og 19, alikevel er det uendelig mange variasjoner innenfor denne definisjonen. En 16-åring vil i teorien alltid falle inn under definisjonen tenåring, alikevel kan denne personens språk og handlinger tilsi at han passer bedre inn under definisjonen voksen.

 

Du har tydeligvis gjort deg opp en mening som ikke kan endres, og jeg blir bare mer og mer arg for hvert innlegg du kommer med, nettopp fordi du absolutt ikke har noen forståelse for hva du snakker om. Noen ganger er det bedre å tie.

Lenke til kommentar
Ja, vi vet veldig godt at det finnes tre klare definisjoner, som du pepres oss inn med i hvert eneste innlegg, men det du ikke klarer å få inn i hodet ditt er at alle definisjoner har variasjoner. En tenåring er definert som en person mellom 13 og 19, alikevel er det uendelig mange variasjoner innenfor denne definisjonen. En 16-åring vil i teorien alltid falle inn under definisjonen tenåring, alikevel kan denne personens språk og handlinger tilsi at han passer bedre inn under definisjonen voksen.

 

 

Allievel er han en tenåring, du vet tretten, fjorten osv.. Uansett hvor voksen 16 åringen er.

 

Du har tydeligvis gjort deg opp en mening som ikke kan endres, og jeg blir bare mer og mer arg for hvert innlegg du kommer med, nettopp fordi du absolutt ikke har noen forståelse for hva du snakker om. Noen ganger er det bedre å tie.

 

 

Si det til ordbøkene og fagbøkene, ikke meg. Om man tenner på samme kjønn pluss det motsatte, ja da er man bi, ferdig med det! Kan ikke si at jeg er den eneste stae her da men.. Kan ikke tie når jeg ser at noen benekter hva de er, mulig det pga. fordommer rundt det å ikke være heterofil(noe jeg tror det er), og derfor er jeg veldig nysgjerrig på hva de som tenner på begge kjønn velger å kalle seg..

 

Ordet bifili kommer av det greske ordet bi som betyr tosidig, og philos som betyr venn.

Lenke til kommentar
Ja, vi vet veldig godt at det finnes tre klare definisjoner, som du pepres oss inn med i hvert eneste innlegg, men det du ikke klarer å få inn i hodet ditt er at alle definisjoner har variasjoner. En tenåring er definert som en person mellom 13 og 19, alikevel er det uendelig mange variasjoner innenfor denne definisjonen. En 16-åring vil i teorien alltid falle inn under definisjonen tenåring, alikevel kan denne personens språk og handlinger tilsi at han passer bedre inn under definisjonen voksen.

 

 

Allievel er han en tenåring, du vet tretten, fjorten osv.. Uansett hvor voksen 16 åringen er.

 

Du har tydeligvis gjort deg opp en mening som ikke kan endres, og jeg blir bare mer og mer arg for hvert innlegg du kommer med, nettopp fordi du absolutt ikke har noen forståelse for hva du snakker om. Noen ganger er det bedre å tie.

 

 

Si det til ordbøkene og fagbøkene, ikke meg. Om man tenner på samme kjønn pluss det motsatte, ja da er man bi, ferdig med det! Kan ikke si at jeg er den eneste stae her da men.. Kan ikke tie når jeg ser at noen benekter hva de er, mulig det pga. fordommer rundt det å ikke være heterofil(noe jeg tror det er), og derfor er jeg veldig nysgjerrig på hva de som tenner på begge kjønn velger å kalle seg..

 

Ordet bifili kommer av det greske ordet bi som betyr tosidig, og philos som betyr venn.

 

Herregud, du er jo heilt på jordet. Du tror virkelig dette handler om ordbøker og leksion. Nei, gidder ikke engang å diskutere med sånne mennesker. Et lite ord bare til slutt bare til deg: Følelser.

Lenke til kommentar
Herregud, du er jo heilt på jordet. Du tror virkelig dette handler om ordbøker og leksion. Nei, gidder ikke engang å diskutere med sånne mennesker. Et lite ord bare til slutt bare til deg: Følelser.

 

 

Selvfølgelig vet jeg at det handler om følelser!! Poenget mitt er at definisjoner er laget ut av mange mange mange menneskers følelser, og at man har funnet ut at "hm, ja alle har de dette til felles, så da kan vi sette ett ord på det" Så definisjonene finnes allerede, man må bare skjønne at det er her jeg tilhører, under denne kategorien.. mye enklere å kommunisere.

 

Jeg gir meg ikke på den at vi alle havner under definisjonene.. Legger ved en liste over parafilier for å understreke: (for å se fler, søk ordet parafili)

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

 

Actrotomofil:

En person som blir seksuelt tiltrukket/opphisset av amputerte kroppsdeler.

 

Apotemnfil:

En person som blir seksuelt opphisset ved tanken på å miste en kroppsdel, enten ved kirurgi eller ved å fjerne den selv.

 

Dendrofil:

En person som foretrekker å ha sex med ett tre fremfor ett menneske.

 

Emetofil:

En dragning mot å kaste opp, eller bli kastet opp på.

 

Formicofil:

En Fermicofil er en person som tenner seksuelt på å ha små innsekter kravlende rundt på kjønnsorganet.

 

Anasteemafil:

Å bli tilltrukket av en person fordi denne personen er høyere eller lavere enn deg.

 

Chrematistofil:

En person som blir seksuelt av å måtte betale for å ha sex. Beskriver også personer som blir opphisset av å bli ranet…

 

Dacryfil:

Å bli seksuelt opphisset av å se tårer i partnerens øyne.

 

Nasofil:

Å bli seksuelt opphisset av synet av partnerens nese, samt å kose eller slikke denne.

 

Siderodromofil:

Å bli seksuelt opphisset av å kjøre tog.

 

Oculolinctus:

Ett svært sjelden fenomen, men beskriver en person som bare kan tenne seksuelt dersom hun/han får mulighet til å slikke partnerens øyeeple!

Det er i legevitenskapen rapportert om en kvinne som faktisk ikke var i stand til å få orgasme med mindre hun fikk lov å slikke sin elskers øyeeple.

 

Sacofricosis:

Egentlig ikke en fil, men beskriver den praksisen enkelte driver med hvor de lager ett hull i bukselommen, slik at de kan onanere på offentlig sted med minimal risiko for å bli oppdaget.

 

Axillisme:

De som foretrekker å ha sex i en armhule…

 

Taphefil:

Seksuell tenning på tanken av å bli begravet levende.

 

Agalmatofil:

En person som blir seksuelt opphisset av utstillingsdukker. Noen personer får en nesten ustoppelig trang til å onanere når de ser en naken utstillingsdukke i ett butikkvindu.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...