Gå til innhold

Venstre: Ett parti uten lukt og smak?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Venstre er absolutt et fantastisk parti og det virker absolutt som de går framover og godt kan ende opp med en solid økning ved neste stortingsvalg.

 

Jeg liker Venstres syn på EU, fildeling, liberale rettigheter, Miljø, kollektivtrafikk, innvandring, økonomi, grundere, etc.

 

Venstres fanesaker er da hovedsaklig liberal innvandring, Miljø og oppstøtting av grundere.

 

 

Sponheim liker jeg faktisk ganske godt. Han er kjempegod i debatter, har humor, er direkte, etc. Han har også ledet Venstre fra under sperregrenen til kanskje opp mot 10% ved neste valg.

 

Det største problemet jeg ser i Venstre for tiden er mangel på store politikere. Dørum og Thommesen er borte, og Sponheim snakket om å gå av ganske snart mener jeg på. Men, men. Håper det ordner seg :)

 

Btw: Sammenligninge mellom V og DLF er helt usaklige. Venstre er liberale, DLF er liberalister. Blir som å sammenligne AP og NKP.

Lenke til kommentar

Når Venstre mister folk som Dørum og Thomessen, mens de får folk som Abid Q. Raja, med sine ønsker om å innskrenke ytringsfriheten, så er det ikke noe som lover godt for fremtiden. Får vel håpe hans påstander om at han er blitt mer liberal stemmer. Men inntil videre forholder jeg meg til det han har sagt i debatter, spesielt tilknyttet sine holdninger vedrørende karikaturtegningene.

Lenke til kommentar

Stemte Venstre tidligere, gikk over til Frp når Thommesen ble for fremtredende, nå vipper det mellom dem igjen, men heller mot FrP siden Sponheim så kategorisk avviser samarbeid med FrP og Abid Q.Raja har tatt over etter Thommesen(holder de to omtrent like høyt, eller rettere sagt, lavt). Utenom det punktet så anser jeg Sponheim som den beste politikeren på Stortinget.

Lenke til kommentar
Når Venstre mister folk som Dørum og Thomessen, mens de får folk som Abid Q. Raja, med sine ønsker om å innskrenke ytringsfriheten, så er det ikke noe som lover godt for fremtiden. Får vel håpe hans påstander om at han er blitt mer liberal stemmer. Men inntil videre forholder jeg meg til det han har sagt i debatter, spesielt tilknyttet sine holdninger vedrørende karikaturtegningene.

 

Når det kommer til Raja, så er jeg dypt uenig med han i den saken ang. ytringsfriheten, men han er derimot en meget dyktig politiker når det kommer til innvandring og integrasjon. I hans siste debatt mot Carl I. Hagen så syns jeg han viste seg som en utmerket Venstre-politiker. Men han trakk frem ting som jeg vet du misliker, som obligatorisk barnehage og fjerning av kontantstøtten.

Lenke til kommentar

Han virker alt for reguleringskåt, som politikere flest. A4-samfunnet hvor det finnes en eller to løsninger som skal være best for alle :roll:

 

Gi meg en politiker som har som fremste sak å ikke blande seg inn i alt mulig.

 

Bare for å sette det litt på spissen, slik at innlegget ikke blir på 14 avsnitt. :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+12341842

Før jeg sier noe mer, Jan P. Syse var en meget dyktig statsminister, det samme gjelder også Willoch, bare for å ta med det.

 

Jeg har selv ingen "problemer" med Venstre, og er mitt definitive andrevalg etter Høyre. Påstanden om at Venstre ikke er populistiske synes jeg allikevel blir litt feil, da Venstre alltid er de som holder kjeft (eller bare starter krangelen) under en debatt eller uenighet, og kommer så frem etterpå og oppfordrer alle til å stemme på Venstre, de er jo "godkarer" hele tiden *Sponheim brummer* :hrm:

 

Gi meg en politiker som har som fremste sak å ikke blande seg inn i alt mulig.

Høyre har det med grense for politikk som et grunnprinsipp, så svaret på spørsmålet ditt blir navn som Erna Solberg, Erling Lae, Per Kristian Foss og Torbjørn Røe Isaksen.

Lenke til kommentar

:tease:

 

Med fare for å gjenta meg sjøl i det uendelige: Jeg vil presisere at jeg ikke har noen problemer med å se forskjellen på Dlf og Venstre hva angår ren teori og filosofi; eller la oss bruke ordet ideologi, om noen mennesker fortsatt er like gammelmodige som meg her i dette kule og effektive landet vårt.

 

Innlegget er formulert som ett ballespark til Venstres politiske praksis; og innlegget er forsåvidt også siktet inn på alle andre politiske partier som legger seg på en helt annen politisk praksis enn det valgretorikken antydet.

Kall det ett angrep på villedende reklame, eller løgn og svindel.

 

Retorikk og empiri: La oss skille nådeløst og brutalt.

Overdreven snillhet mot maktens mennesker er unødig mildhet.

Spar heller mildheten for de svake.

Vi er bare mennesker.

Lenke til kommentar
Admiralen: Mener du å si at Venstre har samme politikk i praksis som DLF har i teorien? Det er da også helt bak mål.

 

Jeg vil si at det er nettop den konklusjonen vi bør trekke ut i fra den empiri som Bondevikregjeringene gir oss.

Bondevik ga banesåret til helsevesenet generelt og eldreomsorgen spesielt.

Og Venstre var med på dette som ett regjeringsparti.

If you ride with them: You hang with them.

 

Sosialliberalisme uten den sosiale biten = Dlf.

Ren logikk. Intet føleri.

 

:nei:

Lenke til kommentar

Admiralen: Venstre hadde litt over 4% såvidt jeg husker. Det er begrenset hvor mye av sine egen politikk de får igjennom. Husker ikke hvilken ministerpost Sponheim hadde (landbruk tror jeg) men Dørum var Justisminister. Venstre hadde lite de skulle sakt på andre ting.

 

Og det er uansett en helt utrolig svart hvitt konklusjon du kommer til med veldig lite å gå på annet enn egen syning og egne antagelser.

 

Sosialliberalisme uten den sosiale biten = Dlf.

 

Hvis man ser bort i fra at den sosial biten er mye annet enn eldreomsorg og helsetjenestene som du så vidt nevner så er det alikavel dårlig matte. I følge det regnestygget så er DLF= Liberalisme. Men det stemmer overhodet ikke. DLF er et libertariansk parti og Venstre og DLF deler svært få saker. Det eneste de deler er vel delvis de tingene Venstre vil liberalisere til i større grad enn det som er i dag, med andre ord rusmidler, fildeling, religionsfrihet, innvandring, etc. Og selv der er det bare delvis.

 

Hvis du har tenkt å komme med en sammenligning av Venstre og DLF må du gjøre det med seriøse argumenter basert på politkkken deres, ikke et dårlig forsøk på matte.

Endret av Pivotal
Lenke til kommentar
Jeg vil gjerne takke alle debattanter som har tatt seg bryderiet med å svare meg på denne tråden.

Jeg synes selv at sluttresultatet jeg fikk etter at tråden har rullet, er bedre enn åpningsinnlegget.

 

Vi blåser i snabelen.

 

:w00t:

En vellykket provokasjon, noe som kan være nødvendig for å lokke fram forumets tungvektere fra sine skjulesteder. Forøvrig vil jeg gratulere med en god blogg :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...