Gå til innhold

BK: Du store alpakka!


Anbefalte innlegg

Hvorfor i alle dager vi har fått det uttrykket? Det er i alle fall navnet på et latinamerikansk dyr i kamel-familien. Jeg forbinder alpakka med ull av beste sort, men at den ullen ble behandlet så dårlig av den opprinnelige eieren ante jeg ikke. Jeg tipper Haugaland Zoo har stort forbruk av Milo :roll:

 

Ok, den var bløt. Men alpakkaen var pinadø skitten. Den liker å rulle seg i gjørmen, fortalte ThorEH meg. Å, sier du det....

 

Her er mitt foreløpig siste bilde fra den karmøyske natur. Det er på tide å vende tilbake til mine mer vante jaktmarker. Men som et minne om den dagen som var så legger jeg ut et siste bilde fra Akam-treffet. Og dette er det siste. Det må være det, ellers kan det hende at dere tror jeg er en helt vanlig fotograf. Det kan jeg nok aldri bli, men jeg kan leke at jeg er en av og til.

 

Samme optikk som sist, men muligens blendet ned til f/4. Jeg husker ikke lenger, og det er ikke så viktig heller. Iso 400 og 1/400s på Nikkor 105mm f/2,5. Huset er som vanlig Eos 20D.

post-76334-1214402726_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I den grad man kan snakke om at alpakkaer har personlighet (hva nå det enn måtte være), synes jeg du har fanget et ømt og kjærlig utrykk. :D

 

Subjektet er skarpt og "løftet" ut av bakgrunnen på en fortreffelig måte. Fine farger og pen bokeh, som fremhever alpakkaen ytterligere.

 

Komposisjonen synes jeg er ok, kanskje litt for tradisjonell? Mulig jeg kunne tenkt å se bildet i portrett-format i stedet?

Lenke til kommentar
Okei, nå har nysgjerrigheten tatt overhånd. Har lest dette ordet litt for mange ganger nå uten å skjønne det. Så hva er bokeh?

Her kan du lese en enkel forklaring på ordet bokeh, eller boke som det skrives på originalspråket. Overse den tøysete bildeteksten, så gir teksten mening. Den er faktisk litt surrealistisk. Ellers er artikkelen ganske unøyaktig, og tar liten høyde for de finere detaljene. Men den forklarer i alle fall hva det betyr.

 

Takk for fin kritikk alle sammen. Jeg har nok lykkes best med de to dyrene som går oppreist, og ikke kryper langs bakken. Det bildet viste jo tydelig at jeg kan feile ganske grovt med komposisjonene jeg også. Med dette motivet var det ikke så enkelt å feile, så jeg ble umiddelbart ganske fornøyd. Jeg glemte å skrive at bildet er mildt croppet.

Lenke til kommentar

Likte dette, jeg. Halmstrået som stikker ut av halsen på'n er jo herlig. Sjokoladefargen på pelsen er god å se på.

Er noe veldig lite, brunt som er nederst i høyre hjørnet jeg ville vurdert å ta vekk, vet ikke hva det er men.

 

Så sær som jeg er i min "kunstsmak" så kunne jeg godt hatt dette på min soveromsvegg.

Lenke til kommentar

Alpakkaen er på min topp 5 liste over kule dyr! Har ikke så mye mer å si om bildet enn det som er sagt, men jeg kan si at jeg tror "du store alpakka" -uttrykket stammer fra Donald Duck. Don Rosa sendte ham jo stadig til fjells i Sør-Amerika.

 

Og nå lærte jeg også hva bokeh betyr:)

Lenke til kommentar
Skarpt, fint og herlig bokeh. Teknikken er perfekt, noe annet enn det hadde jeg ikke forventet av deg. Desverre blir ikke dette mer enn et ferieknips. Svært langt unna det du vanligvis presenterer.

Det skal være sikkert og visst. Det er jo tatt i en zoo ;)

Neste tråd blir sikkert mer i tråd med min tradisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...