Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Surklende og feilende ventilasjonsanlegg (MB190E)


Anbefalte innlegg

Har ikke AC, bare vanlig varmt/kaldt ventilasjonsanlegg. Har ikke noe bedre navn på det. :)

Ventilasjonsanlegget har i lengre tid småfusket litt på de to laveste trinnene (viftehastighet), men om jeg skjøv bryteren opp til maks og tilbake til hastigheten jeg ville ha så har det fungert greit igjen. Det har falt ut og inn litt innimellom, viftehastigheten har vært varierende.

 

Nå later det til at det har blitt enda litt sykere. Det fungerer kun på full viftehastighet, og hastigheten der er ikke slik den skal være på full hastighet. Noen ganger kommer det noen surklelyder før det høres ut som at vifta sliter med å gå rundt, deretter går den opp på maks hastighet. Generelt høres det ut som at det er noe galt med viftemotoren, men jeg vet ikke...

 

Noen som har noen tips til hva jeg bør gjøre og hva som kan være galt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er ikke en uvanlig feil på 190, det er mest sansynlig lagerene i viftemotoren din som har tatt kvelden

Den begynner da å få problemer med å rotere på lave hastigheter og trives derfor best på full speed

Er bare ett tidsspørsmål før den tar helt kvelden og ikke vil virke på full hastighet heller

 

Du er selvsagt ikke alene om dette problemet https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=968461&hl=

 

Se om du finner noen tips her, håper det var til hjelp

 

Mvh support81

Lenke til kommentar

Ah, søkte ikke på "lufteanlegg".

 

Det har vært noen kanarifugler i vifteanlegget tidligere også, er mye mulig at det er noen lager som bokstavelig talt synger på siste verset. :wee:

 

I Haynes-manualen står det at kjølesystemet må tappes før vakuumslangen tas av, dette kan vel strengt tatt ikke være nødvendig for å bytte en viftemotor? Vet forøvrig ikke hva vakuumslangen gjør eller er, men den må tydeligvis av.

Lenke til kommentar

Takk for tipsene :)

 

Hørte med stjerneservice, de sender meg en ny en i posten. De hadde en til 1500kr, men han anbefalte en annen kopisak til drøyt 800kr.

 

Ny vifte til 800kr + frakt er da ikke så galt, den burde da virke den? Nesten litt skeptisk når prisen er så lav, men karen jeg snakket med mente at den var like bra som de dyrere delene.

Endret av -Teddy-
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei igjen!

 

Har fått vifta nå og er klar for montering, men har støtt på noen problemer. Å få det til uten å fjerne "viskersystemet" med tilhørende koblinger ser ut til å være umulig da jeg ikke får fjernet plastdekselet over viftemotoren. I Haynes-manualen står det at det skal være et lite plastdeksel jeg skal åpne utenpå viskerarmen (på modeller etter 1985, min er '92), men dette dekselet eksisterer ikke. Instruksjonen på modellene før 1985 skjønte jeg ikke. Kan det være at jeg har en pre-1985 visker på en '92 modell? Uansett:

 

Er det mulig å ta av hele viskersystemet uten å ta av viskerarmen? Ser jo at koblingene det hele sitter i er festet med sju skruer, men de burde det ikke være noe problem å skru ut. Kan jeg da la hele systemet være "intakt" og bare skru ut de sju skruene og ta det av? Selve viskerbladet tar jeg jo av, men armen skjønner jeg ikke hvordan jeg skal ta av.

 

Har planer om å prøve meg i dag, flott om noen har tid til å skrive en liten avhandling. :wee:

Lenke til kommentar

Trippelpost, men det får ikke gjøre noe. Er viktig ny info. :wee:

 

Klarte å få av alt av viskere og morosaker i går, fikk til og med ut vifta. Men viftekabelen? Nei den satt bom fast. Prøvde å klemme på sidene (så det var slike klemmer på den nye viftepluggen) for å få den ut, men det var klin umulig. Brukte en del makt, men det lot seg bare ikke gjøre. Ble til at jeg skrudde sammen alt slik det var. Prøver nok igjen en annen dag om jeg får noen tips på hvordan denne helsikes kabelen kan løsnes.

 

Noen tips? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...