L4r5 Skrevet 23. juni 2008 Del Skrevet 23. juni 2008 Svinaktige kyllingkaker alà L4r5 - Et kullinarisk eventyr for selv den mest klønete hobbykokk Denne retten ble til under et innfall av akutt matleihet. Jeg fant ingen ting som fristet hverken i kjøleskap eller fryser. Hva gjør man da? Jo, man begynner å kombinere ting. Eksperimentere litt. En eller annen gang så er man nødt til å komme over en god kombinasjon på slump. Og det gjorde jeg. Sikkert folk som har gjort lignende ting før, så æren er sikkert ikke min. Men her har dere altså min versjon. Denne retten er noe "alle" kan få til. Det er ikke noe hokuspokus eller magisk. Ingen hemmelige triks. Den kan tilpasses så og si en hver gane. Alt fra de mest hardbarkede krydder-narkisene, som føler maten ikke smaker noe om man ikke kan tenne et telys med ånden sin på tre meters avstand etter måltidet, til de mest puritanske smaks-fetisjister. For å gjøre det enkelt for wannabe-kokken (ja, jeg snakker til deg. Du som akkurat har flyttet ut hjemmefra for å studere i en alder av 17 år og aldri har sett en stekepanne før) så har jeg tatt en del bilder for å guide deg trygt gjennom kjøkkenets farefulle kroker. Beklager kvaliteten på bildene. Jeg hadde bare et jalla mobilkamera tilgjengelig. Først og fremst så finner du frem en skjærefjøl. Jeg foretrekker å bruke en i tre. Så tar du en kyllingfilet per person. Husk å ikke bare lage til deg selv, men også dama du vil imponere. Denne retten ser mer avansert ut enn den er. Finn en god og skarp kniv. Begynn å skjære filetene i små terninger eller strimler. Men husk å være forsiktig. Det imponerer ingen damer ved å kutte av en finger. (Hvilket ikke betyr at du ikke kan dra damer på det også. Sympati og morsfølelse kan smelte en isblokk av en kjerring. Men som sagt, ikke sats på dette. Du vil heller gå for verdensvant og avansert kokk.) Slik ser det ut når du har delt opp to fileter. Akkurat nok til deg og kveldens "offer": Så slenger du faenskapet opp i en skål og tilsetter det krydderet som din gane ønsker. Her ser du mitt lekre kina-porselen, kjøpt på utsalg for 99,- kr settet: Som dere ser så har jeg her vært litt pysete. Har bare brukt litt nykvernet sort og rødt pepper. Vanligvis så er jeg en av de som liker masse krydder på maten min, men kontrasten mellom det søte, nesten nøtteaktige kyllingkjøttet og det salte, røkte baconet kommer bedre frem synes jeg om jeg er litt forsiktig. Her kan du som sagt variere som du vil. Hiv gjerne oppi lutt chillipepper, grillkrydder, kikkoman eller tilogmed rødvin om du føler deg fancy. Bare sørg for at blandingen ikke er for våt og ikke for tørr. Den må klistre seg litt sammen for at neste steg skal fungere. Til neste steg så trenger du en pakke bacon: Faktisk så trenger du ikke en hel pakke. Du trenger bare en skive per kyllingkake. Resten kan du spise rå mens du lager maten (om du liker rått bacon selvsagt. Hvilket jeg som den vikingen jeg er gjør.) eller spare til neste gang du skal leke verdensvant kokkelurer. Skal vi se... Hvor var vi. Jo, vi hadde akkurat funnet frem baconet. Så tar du litt opphakket kyllingfilet og former til en liten "klump" (eller "kake" om du vil bruke det ordet). So far so good. Hittils er det vel ingen av dere som sliter? Det er jo ikke noe kunststykke dette. Ta så en baconskive og surr rundt siden av den nylagede kyllingfiletklumpen din: Er baconskivene breie så sørg for å pakke litt under og oppå klumpen din også. You'll get the hang of it. En kyllingfilet holder til ca. tre kaker. Så mine to fileter ble til disse seks kakene: Det fine med denne retten er at alle forberedelsene kan du fint ta foran tv'en. De krever ingen spesielle verktøy uten om kniv og skjærefjøl. Så langt som dette så gjorde jeg alt mens jeg satt og så på Smash Lab på Discovery. Men så får du komme deg inn på kjøkkenet. Finn frem en stekepanne og legg oppi litt smør. Eller legg oppi mye. Trenger ikke tenke på sunnhet og sånt. Smaken er viktigst er det ikke? For dere studenter... DETTE er en stekepanne: Slå på plata og vent til smøret begynner å bli brunt. For dere fargeblinde så er dette når det slutter å frese. Legg oppi kyllingkakene en etter en slik: Skru så ned varmen litt. Skal ikke svi de i stykker heller. Siden mesteparten av baconet ikke er i kontakt med stekepanna så legger vi på et lokk: Mangler du lokk så kan en tom grandiosaeske gjøre nytten. Etter noen minutter snur man dem: og steker på andre siden også. Legg merke til at jeg ikke sier nøyaktig antall minutter. Det er fordi jeg sjelden eller aldri ser på klokka når jeg lager mat. Forsøk deg frem. Snu når du tror de er passe. Skal begynne å få en sånn sprø stekskorpe på seg. Hvis du er i tvil så snur dem heller flere ganger. Legg dem over på en tallerken og server med ris og din favoritt posesaus. Krydderbernaise fra Toro er en klassiker her. Slik ser de ut når de er klare: Føler du deg avasert så kan du gjerne pynte med litt grøntfor og tomater eller noe. Chicks digg that. Bon apetitt og lykke til med matlagingen. Lenke til kommentar
Llandari Skrevet 23. juni 2008 Del Skrevet 23. juni 2008 Ikke dum den der. Må testes neste gang jeg får lurt et passende offer... eh, jeg mener hot chick, med hjem Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132 Skrevet 23. juni 2008 Del Skrevet 23. juni 2008 (endret) Masse bra tips her, når lærte jeg jo hva en stekepanne er også! Endret 23. juni 2008 av Slettet+5132 Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 23. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 23. juni 2008 Så flott at jeg kan bidra med å opplyse deg da. Lenke til kommentar
KKake Skrevet 23. juni 2008 Del Skrevet 23. juni 2008 Så ikke så godt ut, men derimot hørtes det ganske godt ut. Tror jeg må prøve å lage det der en gang Lenke til kommentar
RIP Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 bra tips til kyllingfileter er å kjøpe frosne, de koster ca halvparten av "ferske" og smaker like godt Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 24. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2008 Selv så kjøper jeg de på svenskeferja. Får to kilo for 69 kroner når de er på tilbud. Kan ikke si jeg merker noen forskjell i kvaliteten. Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Spiser du rå bacon? eww... Har hørt at det ikke er så bra å spise rå gris. Men bacon er vel kanskje saltet og røkt, om det har noe betydning. Retten var ikke så dum. Må prøves, men det finnes så mange andre gode retter man kan lage med et par kyllingbryst. Så/hørtes ellers veldig godt ut - og ikke minst, kreativt. Du må skrive handleliste eller ingredienser i første post! Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 24. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2008 I en del land har man hatt problemer med trikiner. Derfor man skal være litt forsiktig med svinekjøtt etter som jeg har forstått. Kan selvsagt også være andre parasitter og bakterier også, men generelt sett så har vi svært høy matsikkerhet her i norden. Når det gjelder handleliste så trenger man bare kyllingfilet, bacon, smør (eller olje om du fortrekker det) og det man ønsker av krydder. Det er så lite at en punktliste i førsteposten strengt tatt er unødvendig spør du meg. Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Når det gjelder handleliste så trenger man bare kyllingfilet, bacon, smør (eller olje om du fortrekker det) og det man ønsker av krydder. Det er så lite at en punktliste i førsteposten strengt tatt er unødvendig spør du meg. Uansett er det enkelt å huske ingrediensene. Skal prøves i morgen Lenke til kommentar
Vikingspeider Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Jeg vil se de der frityrstekt eller ovnsbakt, somehow. Selvsagt uten å gjøre det selv. Kjønnsoperasjon? Lenke til kommentar
Sinnsyk asylaspirant Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Dette visste jeg ikke om deg, Lars. Dette kommer godt med i den perioden av livet jeg beveger meg inn i nå. Ca. hvor lang tid tar denne å tilberede totalt? 20-30 min? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 24. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2008 Jeg vil se de der frityrstekt eller ovnsbakt, somehow.Ovnsbakt tror jeg gjør seg. Hive inn sammen med litt bambuskudd, tomater, diverse grønnsaker, hvitløk i en langpanne. Dette visste jeg ikke om deg, Lars. Dette kommer godt med i den perioden av livet jeg beveger meg inn i nå. Ca. hvor lang tid tar denne å tilberede totalt? 20-30 min? Ti minutter kanskje på forberedelsene? Brukte nok litt mer her om dagen siden jeg skulle ta bilder og greier samtidig. Pluss at jeg så på tv. Og så kanskje 5-10 på resten. Koker hurtigris og saus samtidig som kyllingkakene steker for å spare tid. Det er raskt og det er godt. Og klart man kan lage mat. Man er da ikke helt tapt bak en busk heller. Lenke til kommentar
ErlendRU Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Så digg ut, dette skal prøves neste gang jeg må lage mat selv. Mora mi lager noe lignende av og til der hun tar litt skikkelige kyllingfileter som hun deler opp sånn at det går krydder og det man ønsker inni midten av fileten, så surre litt ordentlig skinke rundt greiene før det går i panna. Ikke så ulikt egentlig, og veldig veldig godt. Lenke til kommentar
Kexxy er sexxy! Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Dæven, den her må jeg bookmarke og prøve når man flytter på hybel. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå