Gå til innhold

Ikke kjøp spill fra Electronic Arts og andre som har SecuROM, det kan koste deg DYRT!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Folk må jo uanz skjønne at dette er en dødfødt kamp. Det er bare oss svette nørder som bryr oss, 99,9% av alle kundene til EA kommer aldri til å i det hele tatt høre noe om dette.

 

I 2008 er det vi svette nørder som har mye av makta i verden... eller hvertfall snart kommer til å arve den. Men da må vi altså motstå slike fascistiske krampetrekk ifra multinasjonalene :p

Lenke til kommentar

Urovekkende sak.

 

Ble litt bekymra da jeg fikk høre at det fulgte med i Spore Creature Creator, så jeg måtte jo sjekke. Og joda, det lå en stygg liten mappe i registeret med navn "SecuROM" :thumbdown:

 

Fulgte guiden til snorre, så håper alt lot seg fjerne. Formaterte for 3 dager siden, så jeg orker ikke styre med det igjen..

 

Spread the word ;)

Lenke til kommentar
Spread the word

 

Ja, det virker ikke som om pressen ønsker å stikke nesa ut og spørre disse selskapene om de faktiske forhold eller undersøke det selv, så da må vi nødvendigvis ta ibruk betongjungeltelegrafen, internett.

 

Selvsagt. Hadde det ikke vært for at denne tråden tilfeldigvis lå under "Ferske diskusjoner" på forsiden av HW.no så hadde ikke jeg visst noe om saken..

 

Håper Gamer.no/HW.no skriver en artikkel om saken, eller i det minste slenger opp en link til denne tråden på forsiden(e).

Lenke til kommentar
Håper Gamer.no/HW.no skriver en artikkel om saken, eller i det minste slenger opp en link til denne tråden på forsiden(e).

 

Enig. Ikke ofte Gamer.no/HW.no publiserer 'eget' materiale ingen andre teknosider har skrevet om før, så dette kunne også ført til internasjonal publisitet; skjønt, en norskskrevet atikkel er vel ikke så attraktiv sett med utenlandske øyne.

 

Det eneste de hadde tapt på dette hadde vært at Sony Norge kanskje ikke hadde sendt gamer.no et testeksemplar for nylanserte spill..

Lenke til kommentar

Trur nok det ikke blir noen fler pc spil fra EA eller andre som bruker SecuROM. På denne gutten. Men veldig synn da, hadde faktisk tenkt å kjøpe Spore.. Med den gang ei.

 

Men på annen side, er lenge siden jeg fant ut av SecuROM. Men har alderig oplevet problemer med og brenne cd'r. Men må inrømme at det er vel ca 6.månder siden sist jeg brente noe. :blush:

 

Fant denne på et annet forum.

 

Please start the SecuROM Uninstaller tool with the parameter /fulluninstall, afterwards everything should be removed.

Please find below the instructions:

 

http://www.securom.com/support/SecuROM_Uninstaller.zip

 

Please download it, extract the application file and follow the instructions below:

 

- The easiest way of using this tool is to copy the SecuROM_Uninstaller.exe file into your C:\ directory.

 

- Open the Windows command box by pressing <Start> and selecting the <Run...> option. Now type 'cmd' (without 's) and press <Enter> on the keyboard.

 

- Type: 'cd\' (without 's) and press <Enter> on the keyboard.

 

- Please type now: SecuROM_Uninstaller.exe /fulluninstall

 

- A dialog box will appear. To start the SecuROM uninstallation, press the <OK> button.

 

Please understand that any application that uses SecuROM will rebuild these files and folders with future launches.

 

 

Tenkte jeg skulle prøve dette i kveld, å se om den lot seg fjærne..

Lenke til kommentar

Kan jo tenke at den ikke likte Vista 64bit. Har XP 32bit hjemme. Så for se om den biter på den når jeg kommer hjem. Legger selvsagt inn mine erfaringer her etter på..

 

Men synes det er ekstremt dårlig av dem å ikke legge med en Uninstaller på SecuROM. Når de tvinger oss å installere det, når vi kjøper spillene.

Lenke til kommentar
Kan jo tenke at den ikke likte Vista 64bit. Har XP 32bit hjemme. Så for se om den biter på den når jeg kommer hjem. Legger selvsagt inn mine erfaringer her etter på..

 

Men synes det er ekstremt dårlig av dem å ikke legge med en Uninstaller på SecuROM. Når de tvinger oss å installere det, når vi kjøper spillene.

Indeed. Men så har jo denne SecuROM-greiene alle egenskapene til et rootkit, så da var det nok også meningen at det skulle være umulig for lekmannen å uinstallere dette dritet. SecuROM blir innstallert uten brukerens viten og samtykke. SecuROM innstalleres på kernel-nivå (Nivå 0 som da blir ved siden av, eller under operativsystem-nivå, avhengig av hvordan man ser det). SecuROM sender informasjon, uten brukers viten eller samtykke, til en eller flere tredjeparter. Og sist men ikke minst SecuROM lar seg ikke avinnstallere på en tilfredstillende enkel måte. Om dette ikke kan regnes som ulovlig spyware/rootkit/adware vet ikke jeg. Noen burde seriøst få igang en class suit mot Sony og EA Games for å påføre oss ærlige spillere, som jo faktisk er de som kjøper originale spill med SecuROM på, denne lidelsen.

Endret av Snorre
Lenke til kommentar

Kjenner at jeg blir skuffet over EA igjen. De har aldri vært min favoritt i denne bransjen, men de har da klart å utgi ett og annet dugelig spill i ny og ne.

 

Jeg er kanskje ikke videre overrasket heller, siden EA alltid har kjørt høyprofitt-linja med både hovedfokus på spill for de største forbrukermassene og kampen mot piratkopieringen, men grensen for hva vi lovlydige forbrukere skal finne oss i er vel ikke tøyelig i det uendelige.

 

Selv om det stort sett er konsollspill som står på innkjøpslista mi for tiden, er Spore ett av spillene jeg har gledet meg til i flere år. Med infoen fra denne tråden er jeg i stor grad skeptisk til å innstallere en lovlig versjon av dette, samtidig som jeg fortsatt er interessert i å kjøpe spillet i støtte til det kreative og nyskapende spillkonseptet...

 

Hvordan i alle dager skal vi som forbrukere synliggjøre for EA og andre som bruker SR7 (og andre tvilsommme kopibeskyttelser) at vi vil ha valuta for pengene og ikke bli avspist med masse ulumskheter som piratene slipper unna?

 

Hvorfor er ikke flere spillutgivere mer positive til gulrotmetoden istedenfor pisken? (tenker da på spill som i den gode gamle big-box tankegangen legger ved kart, t-skjorter, postkort eller andre bonuser med spillet istedenfor å straffe oss for å åpne coveret (kan jo likegodt legge en spent musefelle i coveret som smekker over nesa om du er litt for ivrig i å åpne pakningen med en liten lapp hvor det står "dette var en advarsel. ikke tro at du har noen rettigheter her i gården... enhver fremtidig tanke i retning piratkopiering vil gi deg ytterligere smerte"))

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...