Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Sus i telefon og stort tap av fart med ADSL.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Opplever kraftig sus i telefonen når routeren er på. Splitteren er koblet rett ja, og det virket bra før, men plutselig en dag var det umulig å høre noe i telefonen pga sus. Farten har også sunket til en hastighet som minner om isdn. :evil::cry: :x

Noen som vet hva som kan vær galt?

Få telenor, (eller hvem det nå er du leier linje av) til å sjekke linja di, kan være noe gelt med den eller i sentralen. Finner de ikke noe feil der går jeg utifra at noe har skjedd med splitteren eller en slags kortslutning i ADSL-modemet ditt! :shrug:

Lenke til kommentar
Opplever kraftig sus i telefonen når routeren er på.

 

Og når du kutter ut routeren?

Hvis du kobler vekk ADSL-modemet, endrer støyen seg noe?

Prøv og ta ut linja videre inn i huset fra splitteren og se om hastigheten endrer seg, du kan også plugge ADSL-modemet rett på inngående linje for og teste uten splitter.

Lenke til kommentar

hehe morro bor du i ett gamelt hus anno 60 -70 tallet? i så fall sjekk loftet og eller følg etter telefon ledningen sjekk om du finner en liten splitter oppe på loftet den blir kalt telefon linje deler og ble mye brukt på denne tiden.

 

den fungerer slik du har en telefon linje men du deler den med naboen på samme fysiske kabelen dette ble mye brukt for at dem skulle slippe billigere unna og slippe å trekke alt for mye kabel..

 

så konklusjonen er at du deler samme båndbredde med naboen (det er ikke lengre i funksjon men du kan finne dem rundt om kring har du en slik en tilkall telenor eller en annen telemontør få den fjerna og vips du er kvitt støy og får økt hastighet)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...