Gå til innhold

Tråden for gode historiske filmer


Gunfreak

Anbefalte innlegg

siden vi har en der vi kan erge oss over masse feil, tenkte jeg vi kunne ha med filmer som faktisk gjør noe riktig, jeg snakker ikke om dokumentarer, men filmer, så vi ber ikke om 100% riktig her, men at de i hvertfall prøver.

 

Her er noen.

 

The Longest Day, en gammel film fra 62 i svarthvit, men forteller hele historien til D-day, fra alle sider. en skjennerelt god film, som prøver å fortelle sanheten, veldig få typiske hollywood saker der. filmen er basert på en bok ved samme navn og gjør jobben bra.

 

A bridge Too Far.

samme som the longest day, den prøver å fortelle sanheten, den gjør også en brukbar job med utstyr og uniformer.

blant annet ser man 82nd Airborne med M42 uniform og 101st med M43 noe som er riktig. Tyske tanks er altid et problem, men de gjorde en ok job der også, det er vel bare 1 100% fiktiv rolle i hele filmen, men de bruker en del karakterer som compisit karakterer, der de tar å dytter flere mennesker inn i en rolle, dette sees blant annet med Robert Redford sin rolle,

 

The Alamo 2004

igjen en film som virklig prøver, jeg satt å så på komentator sporet med 2 historikere i går, og de gjorde mye riktig, ikke en film å basere en master på, men du lærer litt av dem, det er også den filmen som kanskje viser best muskett slag på film, man får bant annet se Caniser som omtrent ingen andre filmer har vist, og man får se pioneers, som også aldri har blitt vist på film.

 

Gettysburg

Igjen en film som viser ting mer eller mindre hvordan der var, det mangler en del av treffingene, men så er filmen 4 timer allerde, så å legge til en time til med skyting hadde kanskje ikke vært en så god ide, veldig gode roller som bringer disse store historiske persjonene frem, også en ganske rørende film

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Heroes of Telemark, med blant annet Kirk Douglas i hovedrollen, er en film som er veldig preget av å være spennende hele tiden. Massevis av feil, brannbomber for den minste ting, osv. Virker som om Kirk Douglas prøver å være James Bond.

 

Kampen om tungtvannet, derimot, er MYE mer historisk korrekt. En av hovedpersonene i filmen var til og med på aksjonen i virkeligheten. Har lest en bok om denne aksjonen (skrevet av en deltaker) og hatt to skoleprosjekter om det, og utifra det vil jeg si det er så nærme virkeligheten man kommer.

 

Endret: Jeg vil si Kampen om tungtvannet er mye bedre (fordi den er så korrekt), men også mye mer spennende!

Endret av Goscinny
Lenke til kommentar

Når det gjelder andre verdenskrig så tror jeg Der Untergang og Das Boot er blandt de beste jeg har sett.

 

Den Siste Keiseren for de som like kinesisk historie, og liker drama.

 

Lawrence of Arabia, gammel, men veldig bra film som skildrer det arabiske opprøret mot ottomanerne

 

Tv-serien Rome skal visstnok gi et rimelig korrekt bilde av romersk hverdagsliv, uten at jeg har særlig stor tiltro til den påstanden. Men er absolutt en av de få tv-serier som er verd å se.

Lenke til kommentar

Tora! Tora! Tora! - Handler om Pearl Harbour sett fra Japan og Amerikanernes side. (Har samme preg som The Longest Day)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tora_Tora_Tora

 

Glory - Handler om et svart kompani i den amerikanske borgerkrigen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Glory_%28film%29

 

Band of Brothers - Miniserie laget av Steven Spielberg og Tom Hanks som tar for seg Easy Company under frigjøringen av Frankriket.

http://en.wikipedia.org/wiki/Band_of_brothers

 

Waterloo - Handler om det endelige slaget der Napoleon ble beseiret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Waterloo_%28film%29

 

Into the west - Miniserie som tar for seg tre generasjonen av en vestlig familie og en indianerfamilie på 1800-tallet. Serien viser flere historiske hendelser under indianerkrigene.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Into_the_West...V_miniseries%29

 

(Vil redigere innlegget hvis jeg kommer på fler)

Endret av Myagos
Lenke til kommentar

Waterloo er en fin film, men den har noen store mangler, blandt annet ikke å nevne de Belgiske/Nederlanske soldatene som var på Alliert side, de gjorde faktisk opp største delen av hæren, det var bare 30 000 Britiske soldater på slaget(og de 30 000 inkluderer Tyskere fra KGL) av den 70 000 store hæren så litt dårlig av dem å ikke nevne dem.

 

men ellers en fin film.

 

Band of Brothers er nok kongen på hauen, når det kommer til å vise WW2 krig på sitt mest realistiske, noen få feil her og der, men ellers veldig bra.

 

sitter faktisk å leser gjennom 5 bøker fra Band of brothers soldater nå, er ferdig med boken til Dick Winters, og nå leser jeg boka til Wild Bill

Lenke til kommentar

Ja, de to jeg har lest nå er veldig bra.

 

Winters sin book var veldig fin, men legger litt til fra BOB boka, overaskende hvor godt winters viste at han var en leder fra starten av.

 

men så langt liker jeg Wild Bill sin book bedre, han er liksom mer min type. festlig kar, boka er faktisk ikke bare om han men Babe Heffron er også med, de er bestevenner og har vært det i over 60 år nå, så er gøy å lese om begge dem.

Babe var en replacement så man får vite hvordan det var for de nye som ikke ble med før etter Normandie.

har ikke kommet så langt i boka, bare lest om livet dems før krigen og treniga

Lenke til kommentar

American Gangster vil jeg si er en god historisk film. Den er ikke i kategorien som de andre filmene her, men...

 

Den handler om en farget mann som styrte narkohandelen i Harlem på 70-tallet.

Det tok lang tid før han kom i politiets søkelys - av flere grunner. Viktigst var kanskje at han holdt en meget lav profil til tross for sin kommersielle «vellykkethet» (han sørget selv for import av ren heroin, og kunne derfor selge billig). Men han utnyttet også behendig det faktum at det var temmelig utenkelig at en farget mann skulle overta den businessen italiensk mafia hadde behersket i mange tiår. I tillegg til dette var New Yorks narkotikapoliti notorisk korrupt, noe som han etterhvert avslørte for politiet

Endret av Emit
Lenke til kommentar

Clint Eastwoods to filmer om Iwo Jima er to filmer jeg liker veldig godt når det gjelder annen verdenskrig. Der Untergang og Das Boot er også veldig gode filmer.

 

Miniserien "Bury My Heart at Wounded Knee", som i disse dager fås på dvd, er også en slager. Dumt at alle i filmen, indianerne inkludert, snakker engelsk, også med hverandre. Der er "Into the West" noe bedre.

 

Ellers er The Doors(selvsagt filmen om bandet) og filmen om Mozart gode filmer om musikkgenier som har levd.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Mye bra er nevnt her, og jeg er glad jeg har sett mange av de :)

Men her kommer kickeren: Black Hawk Down!

Faktisk, selv om historien er fra 1993 og filmen er det man elsker å kalle "veldig amerikansk" så innehar filmen stor korrekthet til hva som skjedde den dagen.

Når det kommer til handling, husker ikke i skrivende stund om personene som blir spilt er ekte, men det jeg vet er at de soldatene som ikke har replikker i filmen (med andre ord, de du ser løpe rundt i bakgrunnen osv) er soldater som var i Mogadishu den dagen i 93. Så den må inneha mye troverdighet.

Lenke til kommentar

Andre verdenskrig:

 

1. Talvisota, Vinter krigen sett fra Finsk side.

2. Stalingrad, en ingenør bataljon i Stalingrad.

3. Der Untergang.

4. Band of Brothers.

5. Das Boot.

6. The Thin red line, i det store og det hele rimelig realistisk.

 

Diverse epoker:

 

1. The lost battalion, noe amerikanisert historie, men sann likevel.

2. Gods & Generals, vet ikke mye om epokens krigstrategi, men virker realistisk nok.

3. Taegukgi/Brotherhood of war

4. Snapphanar (?), har egentlig ikke grunnlag for å utale meg, store hull i kunnskapen min om denne perioden.

Lenke til kommentar

Saving Private Ryan. Om ikke annet så er ihvertfall sekvensen fra den såkalte D-dagen ganske gjennomført. Uansett så er dette desidert hittils den eneste krigsfilmen fra andre verdenskrig (eller egentlig hvilkensomhelst annen krig) som jeg kan se uten å tenke at filmen er noe Hollywood-makkverk og det gir meg alltid en viss ettertanke å se denne filmen. Krigens sanne ansikt vises uten nåde. Og filmen er laget på en måte som gjør at den ikke ser ut som alt annet.

Endret av SindreKA
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Schindler's List handler om Oskar Schindler som reddet litt over 1000 jøder under den 2. verdenskrig. Han var selv medlem av nazi-partiet og klarte faktisk å lure sine kollegaer. Dog, filmen inneholder en del faktafeil som man kan jo lure på hvilke bestikkelser enkelte av jødene måtte komme med for å bli reddet, og alle damene Schindler hadde. Men hadde dette vært med i filmen hadde filmen mistet sin moralske styrke. Flott film.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...