Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Formkrav for samboere?


Marieh

Anbefalte innlegg

Kom nettopp opp i eksamen rettslære1, takk gud fikk jeg familierett og en egentlig ganske simpel oppgave. For å kunne gifte seg er det jo formkrav som må følges for at ekteskapet skal være gyldig, finnes det noen spesielle formkrav for å bli samboere og eller? Er litt usikker på akkurat dette..

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
man regnes vel som samboere når man har delt bopæl i minst 2 år.

 

OT: Måtte bare le litt av tittelen. Formkrav for samboere: litt lettere lubne, lyst hår og blå øyne.

 

Det kommer vel an på hvem man spør og hvordan man definerer å dele bopel. Noen steder regnes man som samboere dersom man har bodd sammen i tre mnd, noen steder i seks mnd, noen steder i et år osv. Det kommer vel helt an på hva slags instans man spør. Da jeg flyttet sammen med min samboer på et sted i landet, var vi begge fortsatt registrert med hver vår adresse helt andre steder i landet - er man da per definisjon samboere, eller gjelder det bare hvis man har meldt flytting til felles adresse? Dette kan også variere, noen ganger er det nok med en egenerklæring om at man er samboer, andre steder kreves attest fra Folkeregisteret.

Lenke til kommentar

Hei.

Se her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/bld/dok/r....html?id=471376 Dette er en oppsummering og sammenlikning som departementet hart gjort mht. giftemål kontra samboerskap. Her tas også problemstillingen omkring formkravene (eller mangel på sådanne) for samboere opp. Hvis man vil sikre samboerskapet må man handle aktivt. Giftemål gir en pakkeløsning mht. rettssikkerhet, det gjør ikke samboerskapet, untatt i Samboerloven som har forsøkt å løse de mest åpenbare urimelighetene som samboerskap kan avstedkomme. Jfr: http://www.lovdata.no/all/nl-19910704-045.html

G. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...