Gå til innhold

Microsoft er virkelig ute å kjøre! ESX avvises!


Anbefalte innlegg

For første gang har jeg blitt avvist av Microsoft Proffesional Support i utlandet, fordi vi har satset på en ESX park hos oss med Windows 2003 R2 servere.

 

Etter 2008 Server som skal komme med egen og forbedret virtualseringsløsning og ny hypervisor så går de nå ut og sier at ingen får support om de kjører ESX eller noe annet produkt fra VMWare.

 

 

Dette vil virkelig skape omveltninger i verdens IT miljøer! Det er ikke rent få som kjører store ESX parker.

Virtual PC og Virtual Server var noe møkk man ikke engang gadd bruke tid på, og nå er MS virkelig i ferd med å male seg inn i et hjørne.

 

 

Vi kommer heretter til å skifte retning mot Linux løsninger og Red Hat på serversiden. Alle våre kunder(som ikke er rent få) vil også dras med over mot Linux. Jeg har jobbet med Microsoft løsninger i 10 år etter Novell Netware og for første gang er jeg virkelig overbevist om at fremtiden er Linux.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

MS gjør det igjen; benytter et produkt de har etablert kundebase på (her: 2003R2 Server) som brekkjern for å få etablert seg på andre markeder (her: virtualisering).

Dere skal ha kudos for å faktisk gjøre noe med saken. Jeg er redd at mange bedrifter ikke vil gjøre det samme, og at de derfor vil lykkes med strategien sin.

Lenke til kommentar
Store ASP miljøer i Norge har satset utelukkende på ESX, så jeg er spent på hva disse vil gjøre.

 

Svært kortsiktig økonomisk kan det godt være fornuftig å bite i det sure eplet og gå for Server 2008/Virtual Server. Langsiktig og strategisk er det fare for at dette er en tabbe av dimensjoner. Jeg kan ikke nok faglig til å vurdere om det vil gi en innelåsing, men regner med det. Innelåsing har aldri vært strategisk lurt, og gir vanligvis reduserte økonomiske resultater på sikt.

Lenke til kommentar

VMWare har vel tilnærmet monopol på virtualisering på servere pdd, samtidig som Microsoft er ganske store på server i Norge. Så det kan bli spennende å se hvordan dette slår ut.

 

Men til dere som har peil på det; Er Microsoft sine virtualiseringsløsninger i det hele tatt et alternativ? Er det godt nok i større sammenhenger?

 

EDIT: omformulering

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

@NorthWave:

 

Du har rett i at VMWare har tilnærmet monopol på selve virtualiseringsbiten. Men så langt jeg forstår er plattformen relativt åpen i forhold til hva du putter oppå. For VMServer spiller heller ikke underliggende OS særlig stor rolle.

 

Teoretisk skal man vel også kunne putte det meste oppå "Viridian" (er vel kallenavnet til MS sin hypevisor) også. Men det er vel knapt satt opp en eneste produksjonspark på denne ennå, så hvor godt det virker vet man vel knapt.

Lenke til kommentar

VMWare med ESX har alikevel et produkt uten like og de har holdt på siden 1998 med å perfeksjonere sin teknologi og miljøet rundt den.

 

Alt rundt ESX plattformen gjør også denne enestående. Det er her VMWare har vunnet de store kundene som sparer mye penger på administrasjon samt forbedrer oppetid og utnyttelse av ressursene drastisk.

 

MS er milevis bak VMWare på dette og selv jeg blir litt spenningsskjelven av dette valget fra MS. Dette er stort! større enn mange "sovende" ennå er klar over.

 

Virtualiseringsplattform og VM OS skal og bør være uavhenig og det burde være forbud mot det MS nå forsøker seg på.

 

Dette blir omtrent det samme som at MS skulle kjøpe opp Dell sin pc og server divisjon, rebrande til eget merke og si at IBM og HP ikke lenger supporteres.

 

 

 

EDIT:

Vi kommer til å høre "skrikene" fremover...

 

Det store deler av IT verden har holdt på med siste 5 år er å putte enormt mye penger og langsiktig planlegging i konsolidering med ESX som plattform.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...