Gå til innhold

Kattefødsel- HJELP hun bryr seg ikke!


Anbefalte innlegg

Jeg har en katt som heter Tussi (litt over 1 år gammel) som fødte for første gang i natt. Hun sov på dyna mi og når jeg våknet så jeg at hun hadde født en liten kattunge. Jeg dro på skolen, også fikk jeg vite at hun hadde født enda en kattunge kl 12.00. Når jeg kom hjem, som var rundt 14.30, så koste jeg og venninna mi med Tussi og kattungene. Og når vi skulle gå fulgte Tussi med oss, hun ga blaffen i katungene og gikk. Og hun fulgte etter oss og mjauet, noe som hun vanligvis ikke gjør. Deretter når vi gikk til sengen med kattungene la hun seg med dem og koste. Men bare når vi var der.

 

Jeg har ingen erfaring med kattefødsel, men jeg trodde da i hvertfall de gikk til kattungene sine når de lå i senga å skrek istedet for å gå å mjaue etter oss. Hun stopper å mjaue når vi setter oss ned å koser med henne.

 

KAN NOEN VÆR SÅ SNILL Å HJELPE MEG?

 

Mvh en desperat katteeier!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk ikke Hele morkaka utover dyne tror jeg nei. Det var sånne små flekker her å der og en litt stor der som hun lå oå vaska ungen. Når jeg våknet satt hun liksom å spiste opp en stor blodig ball/slimklædd. Den var ca 5 cm i diameter.

 

Skal jeg liksom stenge henne inne sammen med kattungene? Men tenk om hun må på do?

Lenke til kommentar
Skal jeg liksom stenge henne inne sammen med kattungene? Men tenk om hun må på do?

Har de ikkje lært opp ho til å gå på do i kattesand? :) Du kan jo lufte ho med jamne mellomrom, men det er viktig at ho får litt "åleinetid" med ungane, slik at ho forstår at det er ho som er mora. All slags distraksjonar frå dykk rundt bidrar ikkje til dette ;)

Lenke til kommentar

Ok. Hun er lært opp til å gå på katte do ja, men jeg har ikke sett hun gjøre det siden fødselen, men hun må sikkert ikke på do.

 

Katten ligger nede nå, men jeg har begynt å merke at den ene er kraftigere å større enn den andre. Vet at de ikke er gamle, men den ene er helt grå å skriker ganske høyt vis den kommer bort fra mammaen og den suger pupp hele tide. Mens den andre som er grå den også med en rosa ring rundt munn skriker ikke. hvis den skriker hører du det så vidt, og den ligger alltid bak mammaen tullet sammen som en liten ball og puster så vidt. Den helt grå kan du se klart at den puster.

 

Kan mammaen ha en favoritt unge og ikke gidde å bry seg med den andre? Jeg prøver å legge den stakkar lille ungen på Tussi sin mage og da suger den for harde livet helt til mammaen snur seg eller reiser seg å legger seg med den andre!

 

Den "rosa" ser ut som den ikke har noe energi lenger. Kan denne dø eller passer hun på den så den overlever?

Endret av karo-line
Lenke til kommentar

Tja.. Eg vil ikkje kalle det ein "favorittunge" akkurat. Det er godt mogeleg at mora berre relaterer seg til den eine ungen, og det kan vere farleg så tidleg for den vetle ungen. Då er det din jobb å "presse" mora til å gje mat til båe ungane. For eksempel slik du gjer, ved å legge ungen ved siden av pattane til mora. Prøv å legg ungen inntil magen når den andre suger, då vil forhåpentlegvis mora halde seg i ro. Over tid vil ho nok "ta til seg" båe ungane, men som påpeikt tidlegare i tråden, ho kan vere ganske så forvirra så tidleg som nybakt mor.

 

Om det vert umogeleg å få ungen til å amme skikkeleg frå mora, må du til nauda skaffe deg morsmjølk frå ein annan stad. Ein gård i nærleiken vil nok ha morsmjølk frå anten sau eller kyr nedfrose, som kan tinast og evt. bli gitt via flaske til den vetle ungen. Men dette må vere aller siste utveg.

Lenke til kommentar

Var nede å så om den lille rosa lå alene eller hva den gjorde, og nå lå heldigvis begge ungene å sugde på pattene til mammen :D Tussi(mamma katten) ligger å maler å koser seg når hun ligger ved siden av ungene og de suger pupp. De er så søte alle sammen :love:

Lenke til kommentar

Morsinstinktet til katter må ikke sammenlignes med mennesker. De bare gjør det som kommer naturlig for dem.

Jeg har hatt kattunger på pusen hjemme i bygda, det var 5 stk på en gang. Satan for et leven. De lå og peip og skreik halve dagen og mora bare slang rundt og gjorde ingenting. Hun kan ikke mate dem dagen lang heller, da dør de av overmating, og jeg tror ikke hun har noen grunn til å bare ligge med de. Instinktet hennes er å jakte etter mat til ungene, selv om hun er tam huskatt. Så at hu ikke ligger med dem dagen lang til de er voksne er helt normalt.

 

Du skulle sett en gang 4 unger lå og patta på henne, så tenkte hun liksom bare "ah faen, jeg snur meg bare helt rundt nå jeg" og alle 4 ble kasta bortover gulvet og begynte å pipe og skrike. Da bare rusla hu bort og plukka dem opp og dumpa dem i hiet sitt igjen, og gikk noen runder i stua.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...