Efreet Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Hei. Eg fekk nett høyra når eg var i Tyrkia at Tyrkia har det 3. beste kjøkkenet i verden. Eg fortalde dette til ei veninne i eit postkort. No fekk eg eit spørsmål; kva er dei to beste kjøkkena i verda? Min far, som fortalde meg om Tyrkia, trur det er Frankrike nr. 1 og Italia nr. 2, men han er ikkje sikker. Nokon som veit det eller som kan gi meg vidare hjelp? prøvde å google det men fant ikkje noko vetig svar. takker for all hjelp! Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 (endret) Det kommer vel an på hvem du spør det. Det finnes ikke noen internasjonal organisasjon som har enerett på peke ut "verdens beste kjøkken", men det finne mange tidsskrifter og organisasjoner som mener noe om saken. Du får finne en og bestemme deg for om du er enig... Geir Endret 4. juni 2008 av tom waits for alice Lenke til kommentar
Efreet Skrevet 4. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 4. juni 2008 Veit du om nokre store pålitelige matskribenter? har null peiling på kva eg skal leita etter, bah, slike spørsmål setter seg på meg til eg finner eit svar Lenke til kommentar
Monkeyboy Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Er ikke helt sikker men jeg tror det er Kina og Frankrike. Lenke til kommentar
Hopperesque Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Jeg vil også tippe at Frankrike kommer som nummer en. Italia nummer to. Lenke til kommentar
Feltherre Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Top 10 Most Tasty Cuisine Her er en liste! Lenke til kommentar
Pjakk Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Blir umulig å skulle numrere de forskjellige kjøkkenene i verden, siden de fleste har forskjellige meninger, nå ser jeg mye på matprogrammer på tv, opptil flere timer hver dag om jeg føler for det og er over gjennomsnittet interesert i mat(Tror jeg) og det jeg sitter igjen med er hvertall at det franske og kinesiske kjøkkenet alltid blir nevnt som de beste kjøkkenene og så nevner alltid kokkene i de programmet at kjøkkenet maten de lager kommer fra er et av de topp 3 kjøkkenene i verden, så her er det nok store uenigheter. Men en ting jeg har lagt merke til er at når det blir skrevet om tyrkisk mat i norske artikler eller sider så blir det alltid nevnt som en av de største kjøkkenene i verden, men jeg hører sjelden det blir nevnt på den måten i utenlandske matprogrammer som jeg ser på tv.. Men en ting er sikkert, det er mye god tyrkisk mat. Lenke til kommentar
robertaas Skrevet 4. juni 2008 Del Skrevet 4. juni 2008 Men en ting jeg har lagt merke til er at når det blir skrevet om tyrkisk mat i norske artikler eller sider så blir det alltid nevnt som en av de største kjøkkenene i verden,Hvor i alle dager har du sett dette? Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 #1. Det franske kjøkken nummer én? hahaha... jeg er helt enig i at de sikkert har mange av de beste kokkene, kjøkkenene, tradisjonene osv. men alt de lager er sære greier med sausen rundt og i porsjoner som bare en mellomstor pappegøye kan bli mett av. #3. Og vil noen virkelig spise mat fra en tradisjon som bruker katt, hun, rotter, slanger osv. og flår disse levende? MMMM kinesisk mat høres jo KJEMPEGODT ut! Not! #4. Indisk mat? Alle de rare, bisarre krydderiene og smakskombinasjonene? Nei takk... indisk mat er stort sett for folk som har løsemiddelskader i sansene... #5. Noe bedre men se #4. #7. En hel kultur som dreier seg om rå fisk. Temmelig bedriten "fine dining". De andre er jeg langt på vei enig i. Savner alikevel brasiliansk/portugisisk, amerikansk (og ikke si meg at det bare er fast food osv. amerikanerne har ikke uten grunn verdens mest fremgangsrike matkultur), og må man velge en asiatisk en tror jeg at jeg hadde sagt filipinsk. Lenke til kommentar
pax1 Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 Savner alikevel brasiliansk/portugisisk, amerikansk (og ikke si meg at det bare er fast food osv. amerikanerne har ikke uten grunn verdens mest fremgangsrike matkultur) Hmm?.. Amerikansk?... Bortsett fra fastfood som du nevner er vel ikke det amerikanske bidraget til matkultur noe særlig mer enn the TV Dinner.... Lenke til kommentar
Pjakk Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 Hvor i alle dager har du sett dette? Hei søk på det tyrkiske kjøkkenet på google og få opp norske artikkler. Nevnt i nesten hver eneste artikkel som kommer opp.. http://media.ta.no/mat/result_view.php?recipe_id=11577 http://sunsearch.info/tyrkia/alanya/restau...-verdensklasse/ http://www.sagasunhomes.com/gourmetmat.htm http://www.nrk.no/programmer/tv/yumyum/1.4889827 http://mat.varden.no/index.php?option=com_...8&Itemid=77 http://www.travelmarket.no/guide.cfm?COUNTRY_CODE=TR http://www.dinside.no/php/art.php?id=306031 http://www.fredolsentravel.no/guide.cfm?COUNTRY_CODE=TR http://www.safari.no/showRecipe.asp?id=136...7&subID=111 http://www.alanyamoss.com/ http://www.tyrkiahusportalen.no/mat_og_drikke.htm De har dessverre ikke skrevet hvem disse ekspertene skal være da.. Lenke til kommentar
robertaas Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 Hei søk på det tyrkiske kjøkkenet på google og få opp norske artikkler. Nevnt i nesten hver eneste artikkel som kommer opp..Det var ikke mange linker, det finnes jo tusenvis av sider om mat. og halvparten av linkene dine var til siter som selger hus eller reiser til Tyrkia. Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 Hmm?.. Amerikansk?... Bortsett fra fastfood som du nevner er vel ikke det amerikanske bidraget til matkultur noe særlig mer enn the TV Dinner USA har desidert den mest eksporterte og profittable matkulturen i verden. Det er tåpelig og arrogant tenkning at deres bidrag skal utelukkes fordi det annses som "lavere" eller "internasjonalt". Det blir som å si at pizza og pasta er internasjonalt og ikke italiensk i denne sammenheng. USA og Brasil har begge ekstremt variert mat påvirket av alle innvandrergruppene i de respektive land. Men de er alikevel minst like særegne som f.eks kinesisk (som det forøvrig finnes minst seks forskjellige skoler av matlagning), gresk, libanesisk, thai m.fl andre på listen. Jeg kan jo for eksempel nevne texmex, cajun, soul food, og amerikansk creole som er en helt ny (og fantastisk mye bedre) vri på fransk matlagning. Finnes sikkert flere. Glem ei heller ikke hamburgeren. Og det er minst like store forskjell på american style pizza og italiensk pizza som det er på kebab og pita, eller den greske saken. At ting går igjen i lignende former betyr ikke at de ikke har særegenhet. Det irriterer meg hvor arrogante folk er når de setter fransk først på lista og kaster inn mye annet rart istedet for de som fortjener å være der. Lenke til kommentar
pax1 Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 (endret) Hmm?.. Amerikansk?... Bortsett fra fastfood som du nevner er vel ikke det amerikanske bidraget til matkultur noe særlig mer enn the TV Dinner USA har desidert den mest eksporterte og profittable matkulturen i verden. Det er jeg enig i, McDonalds og Cola er vel blant verdens mest kjente og eksporterte varemerker. Men listen var vel ikke rangert etter det. Endret 5. juni 2008 av pax1 Lenke til kommentar
robertaas Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 USA har desidert den mest eksporterte og profittable matkulturen i verden. Det er tåpelig og arrogant tenkning at deres bidrag skal utelukkes fordi det annses som "lavere" eller "internasjonalt".Ja, de har vært flinke til å industrialisere restaurantkonsepter, men jeg kan ikke komme på noen matretter som kommer fra USA. Hamburgere kommer for eksempel fra Italia og navnet fra England. Lenke til kommentar
robertaas Skrevet 5. juni 2008 Del Skrevet 5. juni 2008 Det er jeg enig i, McDonalds og Cola er vel blant verdens mest kjente og eksporterte varemerker. Men listen var vel ikke rangert etter det. Milliarder av fluer kan ikke ta feil, bæsj er godt. Lenke til kommentar
Efreet Skrevet 5. juni 2008 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2008 Eg fekk vel eigentleg svaret mitt, folk med interesser opphøyer tyrkisk mat, jaja men sånn sett i alt, kva synest utlenningar om norsk mat eigentleg? lapskaus, kommle, lutefisk osv? Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 7. juni 2008 Del Skrevet 7. juni 2008 At hamburgeren skal være ifra Italia er vitterlig første gang jeg har hørt. All historie tilsier at det vi kjenner som den moderne hamburger stammer ifra USA. Kjøttdeig med krydder i brød kan vi spore tilbake til mongolene, blandt annet, så det blir litt som med mye annen mat, det finnes intet enkeltstående eksempel. Da må vi se på moderne historie og hvor det ble perfektert og populærisert. Sånn som med pizza og pasta og at det er italiensk, f.eks. Så godt som alle utlendinger sier at særnorsk mat er dritt. Og det er jeg helt enig med dem i. Det eneste vi har som er bra er råvarer. Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789 Skrevet 7. juni 2008 Del Skrevet 7. juni 2008 (endret) trur noreg har det beste kjøkkenet! Joikakake, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Raspeballa, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! pinnekjøtt, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Ribbe, mmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Endret 8. juni 2008 av medlem-141789 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå