Gå til innhold

Kulturo: Topplista: Gitarister


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Når man ser Malmsteen over Hendrix, er det noe riv ruskende galt.

Jepp, når jeg så Malmsteen på andreplass tenkte jeg at hele greia tok en veldig stygg vending.

 

Malmsteen er god i det han gjør, og mye bedre enn andre wankere som Michael Angelo og Rusty Cooley, men han har fremdeles langt å gå før han havner på det musikalske nivået hvor man kan finne folk som Mark Knopfler, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn og MANGE fler.

Endret av Stonemeister
Lenke til kommentar
Gilmour mangler, og jeg ville aldri plassert Slash på førsteplass. Slike lister er egentlig uinteressante, ettersom de avgjøres av en enkelt persons oppfatning.

 

Helt feil. Disse listene blir diskutert i mange uker innad Kulturo-redaksjonen. Input fra titalls mer enn kvalifiserte mennesker blir vurdert, og som du ser øverst på artikkelen er den skrevet av 5 personer, ikke 1. :thumbup:

Nåja. Kvalifiserte musikkjournalister og folk som har tatt bachelor i journalistikk er to forskjellige ting. Bård Ose for eksempel er en mann som er velkvalifisert i mine øyne.

 

I tillegg, hva tror du Rolling Stones-kåringer er for noe da? Synes du respekterer Kulturo-redaksjonen litt for høyt nå.

 

Greit nok Bone. Skal høre på Youtube.

 

Btw, reagerte selvfølgelig på Yngwie Malmsteen. Ja, innen gitarister er han en svært god "shredder", men musikaliteten på den karen er langt fra Page, Gilmour og Claptons nivå. Til og med Vai er en bedre musiker i mine øyne.

 

Dessuten hører melodi/arrangering VELDIG sammen med hvilket instrument man bruker. Kudos til den som tør å si noe annet og så feil.

Lenke til kommentar
Dessuten hører melodi/arrangering VELDIG sammen med hvilket instrument man bruker. Kudos til den som tør å si noe annet og så feil.

Tull! (Og kudos til meg :D )

 

Det er imponerende å lage en virkelig unik melodi i standard tuning, men om man bruker andre tuninger så er det som regel mye lettere. Man er ikke så veldig låst fast til instumentet om man kan litt musikkteori.

 

Men uansett er det aller viktigste å ha en god "meloditeft", på den ene eller andre måten. Uten det hjelper det lite å kjenne instrumentet, siden man allikevel ikke vet hva som låter bra. Nest etter det kommer utbrodering ved å utnytte instrumentets styrker.

 

Edit: Dette er mitt innlegg nummer 666 faktisk. Også kalt "The Post of the Beast", og dedikeres til Iron Maiden, som forøvrig fortjener en plass på en helt anne liste. Jeg beklager om dette innlegget fremstår litt demonisk, men er man besatt så er man besatt :devil:

Endret av phear00
Lenke til kommentar
Nåja. Kvalifiserte musikkjournalister og folk som har tatt bachelor i journalistikk er to forskjellige ting.

 

Uten å gå altfor langt OT; hva må til for å være en godt kvalifisert musikkjournalist? Av de som jobber for oss, er det vel bare to som har bachelor i journalistikk (deriblant jeg), og resten er ildsjeler der det er interessen, ikke utdannelsen, som er årsaken til at de jobber for oss (selv om interessen for noen også har påvirket valg av utdannelse, selvfølgelig).

 

Så det er ganske få bachelorer i journalistikk som har lagt sin hånd på denne lista. Et annet poeng i arbeidet med denne lista har også vært å få fram litt forskjellige folk, få variasjon, og ikke bare presentere de vanlige, teknisk flinke folkene. Derfor har både Øystein Sunde, Django Reinhartd og Pat Metheny kommet med, mens Stevie Ray Vaughan og Steve Vai var litt for like som Yngwie Malmsteen. Etter en intern diskusjon gikk Malmsteen seirende ut av kåringen.

Lenke til kommentar
...Stevie Ray Vaughan og Steve Vai var litt for like som Yngwie Malmsteen. Etter en intern diskusjon gikk Malmsteen seirende ut av kåringen.

Ojda. Det må vel kunne settes på linje med å banne i kjerka.

 

Min personlige mening er at SRV er på en helt annen planet enn Yngwie. Yngwie er med sin neo-klassiske shredding veldig teknisk og presis, mens SRV er blant de mest dynamiske gitaristene jeg kjenner til, med mye "feeling" og "groove" og andre buzzwords.

Lenke til kommentar

Nå savner vi selvfølgelig mange gitarister her. Det er ikke greit å lage en topp 10-liste.

 

Det jeg stusser mest på er gull- og sølvmedaljene. Slash og Yngwie? Også skjønner jeg ikke helt hva Brian May gjør foran Hendrix og Page heller.

Denne listen var vel litt for personlig synes jeg. Men ey, vi har jo allerede mer grunnleggende lister andre steder.

 

Arrgh.. jeg blir nesten litt trist på deres vegne av å se Slash på nr. 1 :shrug:

Lenke til kommentar

Hva gjør Slash på første plass??

Så vidt jeg husker har han ikke skrevet noen av de store sangene han har spilt på selv!

Jeg er av den mening at eneste grunn til at Slash er så stor er pga hans ikoniske image!

Han er direkte talentløs når du tar han opp mot gitarister som: Øystein Sunde, Jimi Hendric og Eddie Van Halen!

Lenke til kommentar

Grusomt, iallfall litt grusomt, å lese at dette er redaksjonens topp 10. Hadde vært mye bedre å presentert disse som "10 betydningsfulle gitarister" i stedet. OG både Øystein Sunde og Mark Knopfler har gjentatte ganger dementert ryktene om den merkelige uttalelsen. Som altså ikke ble uttalt i det hele tatt.

Skulle ønske at musikk snart kunne slippe konkurransene. Og jeg har faktisk bursdag om ca 10 minutter!!! Musikk/ bra låter/ gode gitarister, vokalister osv, egner seg ikke like godt for rangeringer som for eksempel syklister eller fotballag. Mitt ønske blir: boikott Idol og andre forflatende karaokearrangementer, slutt å rangere ektefølt musikk etter "besthet" og begynn heller å anbefale (ja, det skrives med bare én "l") musikk til hverandre. Shit, nå hørtes jeg litt vel gladkristen ut. Glem alt over og rock on, dudes.

Lenke til kommentar

Slike lister blir jo ingen andre enn de som skriver de helt fornøyde med :)

Egen liste:

Page

Morello

Rhoads

Hendrix

Knopfler

Townsend

Vaughan

Wylde

Satriani

Allman

 

Lista er veldig preget av musikksmak, ikke hvem som spiller best teknisk / mest innflytelsesrik / mest revolusjonerende / "med best feeling" / "mest innlevelse" / "andre uttrykk man måtte finne på å putte inn for å vinne en diskusjon om hvilken gitarist som er flinkest"

 

Edit: Kulturo burde jo nesten vite bedre når de har drevet så store forum så lenge, dette er jo kanskje den mest fanboy-fremkallende artikkelen noen gang =D

Endret av gsn
Lenke til kommentar

På mange måter en sympatisk liste, men som alle slike lister prøver den å sammenligne usammenlignbare størrelser. På denne lista er kommersiell suksess en tydelig faktor som har spilt inn, for en kan ikke forstå enkelte av valgene på annen bakgrunn.

 

Først, Slash og Kirk Hammet skulle selvsagt ALDRI vært på en slik liste. De er rett og slett ikke spesielt dyktige gitarister. Mange tror Hammet var viktig for Metallicas sound, men sannheten er at det var rytmespillet til Hetfield som var definerende for denne. Nå i dag er Hammet en patetisk noksagt som ikke har klart å utvikle seg i det hele tatt.

 

Så er det utelatelsene da.

 

1. Satriani

2. Petrucci

3. Vai

4. Shawn Lane

5. Alan Holdsworth

6. Paul Gilbert

7. Dimebag (muligens)

osv...

 

CD

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...