Gå til innhold

Hvordan finne gode BH'er?


Anbefalte innlegg

Jeg opplever at det ikke nødvendigvis er én BH-størrelse som passer meg. Jeg har BHer med alt fra E- til H-cup, så når jeg skal kjøpe meg ny BH, bruker jeg evigheter i butikkene på prøving. Jeg får ofte mye hjelp fra de som jobber der, men det er nok ikke så lett for de heller å vite hva som er en riktig BH for meg.

 

Det mest irriterende problemet mitt er at selv om BHen sitter fint på meg i butikken når jeg prøver den (Jeg bøyer og strekker meg for å se hvordan den oppfører seg), så går det kort tid etter at jeg har begynt å bruke den hjemme, så passer den ikke lenger. Den kryper oppover i ryggen, eller så strammer den så jeg får to lite kledelige "klumper" foran, øverst på brystene. Sånn kan jeg jo ikke gå. Dermed har jeg kanskje kastet bort 500 kroner på en BH jeg ikke kan bruke. Og jeg har jo begynt å bruke den, så jeg kan jo ikke levere den tilbake heller.

 

Er det andre som har dette problemet, eller kanskje noen som har tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror som Snublefot at det kanskje er behandlingen din som gjør noe med bh'ene. Har aldri hatt en bh som har oppført seg sånn, i hvertfall ikke en jeg har betalt 500 kr for. Har du den på det ytterste hakket når du prøver de? (Hvis ikke, så er jo butikkdamene litt dårlige på tilpasning.) Har hatt et par rimeligere bh'er (fra Change og Triumph) som har blitt veldig kjapt løse i båndet rundt brystkassa, så de sklir opp. Da har jeg tatt symaskinen fatt og tatt de inn 1-2 cm på hver side av åpningen.

Putter du puppene på plass i koppene når du prøver i butikken? Og hjemme? Strammer du stroppene veldig mye? Det høres jo ut som om båndet rundt brystkassa utvider seg og cup'ene krymper, så ville tenkt litt på vaskingen. Hvor ofte vasker du bh'ene?

Lenke til kommentar

Veldig mange som vasker dem i vaskemaskinen på full styrke. Jeg å gjør det alt for ofte. Men vist du kjøper deg en kvalitetsbh så ville jeg vasket dem for hånd. Rett å slett lagt dem i bad og skylt av dem, og hengt dem opp for tørk. Da holder de seg pene og ikke minst strikken blir ikke så slakk.

 

Men som Kirikiri sa så skal man alltid prøve bhen på ytterste hakk når man prøver dem. Det er fordi bhen vil alltid strekke seg litt og da har man muligheten til å stramme den med tiden. I en ren undertøysbutikk vil man også gjerne få mer hjelp til å finne riktig størrelse. Utrolig mange som velger feil bh.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Jeg har den på ytterste hakket når jeg prøver, og jeg bruker de på ytterste hakket til de blir for slakke. Idet jeg er i butikken får jeg god hjelp, og BHen sitter perfekt der og da. Men hvis jeg tar den på meg når jeg kommer hjem er det kun snakk om 20-30 minutter før jeg får disse klumpene foran. Jeg kan slakke stroppene helt eller stramme de, men har samme problemet. Og ja, jeg putter puppene på plass, men de vil bare ikke bli der. :-) Det hender at jeg må putte de på plass når jeg er på jobb eller ute og - så diskret som mulig selvsagt.

 

Jeg har jo nevnt dette med at BHen sitter godt på i butikken, men ikke når jeg bruker den, til de i butikken, men da har jeg fått et slags åja-løfte-på-skuldrene-svar.

 

Det er mine nyeste BHer som er vanskeligst - de som ikke passer forblir jo nye i evigheter. De BHene som passer blir godt brukt. Kanskje jeg burde gi de "nye" noen runder i vaskemaskinen. Av de BHene jeg synes er ok, vasker jeg billig-BHene i maskin og de litt dyrere for hånd.

 

Noen tips om hvilke butikker som er bra? Jeg synes La Senza er en fin butikk, og som sagt, jeg får relativt god hjelp. Men det hjelper jo ikke når BHen oppfører seg underlig etter en stund.

Lenke til kommentar

Hvis du bor i nærheten av Oslo, kan jeg tipse om LaLina på St. Hanshaugen og Norsk Undertøimagasin i Prinsens gate (rundt hjørnet for Steen og Strøm). Der er det damer som har jobbet med undertøy i 30 år, minst. ;) Hyggelige damer og masse bh'er i forskjellige cup-størrelser. Kjøpte en i 65E hos LaLina i dag. De fleste bh'ene koster mer enn 500 kr, men det kan jo være verdt et besøk for å kanskje få litt tips.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...