Gå til innhold

Hvilken gren skal jeg velge i sjøforsvaret?


Anbefalte innlegg

Jeg skal inn i sjøforsvaret snart, skal på rekruttskole på madla i juli og lurer på hvilken gren innen sjøforsvaret jeg skal velge etter det? Noen som har noen anbefalinger? Har også hørt om noen som har hatt utenlandstjeneste, hvor sannsynlig er det å få til det? Noen som har noen erfaringer fra sjøforsvaret å dele?

Endret av Mikael89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan like gjerne peke et sted i utdanningskatalogen og velge videre tjeneste slik med mindre du spesifiserer litt. Har du lyst til å være på båt? Eller kanskje du har lyst på en "slapp" tjeneste der du slipper oppstilling, vask og inspeksjon hver dag? Har du lyst på turnus eller vil du ha "åtte-til-fire-jobb"? Noe annet?

Lenke til kommentar
Hadde vært morro på båt.. har ikke lyst kjede meg i militæret lissom, har lyst på litt action og morro. og kanskje lære litt? Det idielle hadde vært utenlandstjeneste på båt, men det er kanskje ikke mulig?

En kamerat av meg var 3 mnd på Statsraad Lemkuhl rett etter rekrutten sammen med endel kadetter fra Sjøkrigsskolen pga de trengte ekstra folk. Han var vel utenlands hele denne perioden såvidt jeg har skjønt, men jeg tror dette var en litt spesiell situasjon mht. mannskapsmangelen.

 

Hva med Kystvakten?

 

edit: her finner du oversikt over de tjenestene du ordinært kan søke etter rekruttskolen.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Kystvakten har en rekke flotte båter, og som menig går man 6 uker på og 3 uker av. Der har man også som regel åtte til fire dager, med nattevakt hver tredje dag.

Minuset med kystvakten er at du neppe får noen utenlandsopphold.

 

Fregattene, minerydderne, MTB'ene og ubåtene drar alle til utlandet, men som regel bare et fartøy om gangen. Ofte må man konkurrere om å komme på det fartøyet som skal til utlandet.

 

Ubåt er mest for de litt spesielt interesserte, og har et mye lengre sikkerhetskurs og ting man må gjennom for å være der.

 

Skal du på båt, så sørg for å få med deg røykdykkerkurset! Dette er trolig det beste kurset dem tilbyr menige som skal på båt, og var noe jeg syns var spennende å holde på med. Anbefales!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...