Gå til innhold

Har blitt svindlet!


Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke hvor jeg skal poste dette så jeg poster det her.

 

Jeg har lyst på PS3 og leitet på finn.no og kom over en annonse der en mann solgte PS3 (60GB) til 4000 kroner. Jeg kontaktet han vi epost samme dagen. Han svarte fort som søren og sa at jeg skulle få en niceprice av han, 2000 kr for PS3 og et spill om jeg overførte pengene med en gang. Han skulle sende så fort pengene kom på konto! Jeg slo til med en gang uten å tenke over noe som helst. Etterpå spurte jeg pappa om det var normalt å bruke forskuddsbetaling siden han har handlet ofte på finn.no. Han sa at han aldri brukte det fordi det var svært risikabelt. Da begynte jeg å tenke over hva jeg hadde gjort. Det virket for godt til å vere sant. 2000 kr for PS3 60GB med et spill. Jeg såg på eposten en gang til og såg at rettskrivinga til mannen var helt på trynet og det hele virket meget useriøst. Ikke hadde han oppgitt tlf nr i annonsen heller. Pengene har han nå heilt sikkert fått på konto og jeg har ikke hørt noe fra han.

 

Hva skal jeg gjøre? Jeg vil gjerne ha pengene mine tilbake :dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vent en "rimelig" stund for å se om personen faktisk sender varen. Skal ikke forhåndsdømme.

 

Når det er rimelig opplagt at varen ikke er på vei (du kan jo be om sporingsnummer?) truer du med en politianmeldelse.

 

Gir han ikke etter er neste steg å ta en tur ned på politikammerset. Dannsynligheten for at de gjør noe mer enn å be deg fylle ut ett skjema for anmeldelse er liten og pengene er mest sannsynlig tapte om personen ikke betaler tilbake frivillig.

 

 

Du har iallefall fått med deg en grei livslærdom utav dette (forhåpentilgvis): "Hvis det høres for godt til å være sant, Så er det som regel ikke det."

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Unnskyld for at jeg sier det, men jeg syns du ikke har noen andre å skylde på enn deg selv i denne saken.

 

Når en vare er lagt ut til en pris av 4000,- også halverer selgeren prisen når du tar kontakt, så burde du sett ugler i mosen allerede da, spesielt på en vare som er så ettertraktet som en 60GB PS3.

 

Når selgeren i tillegg ber om forhåndbetaling, hadde det beste du kunne gjort vært å le høyt av han. kanskje til og med be om telefonnummeret hans så du kunne ringe han for å le av han.

 

Herregud, bare prisen på 4000,- for en 60GB PS3 er latterlig. haddedet istede vært mellom 6000,- og 7000,- så ville det vært mer troverdig.

 

Men det er jo ikkenoe å gjøre med det nå.

 

Gjør som MrLee sier, og vent litt for å være sikker på at varen ikke kommer, og hvis den ikke gjør det tar du en tur til onkel politi og anmelder svindleren.

 

Pengene kan nok se langt etter, da ingen bank jeg kjenner til har svindel garanti. hadde du betalt med Visa eller et annet kredittkort med svindel garanti, så hadde du kanskje hatt en mulighet til å få igjen pengene.

Lenke til kommentar

Jobber delvis i bank.. og du kan bare glemme å få dem tilbakeført den veien. Du har overført pengene frivillig til motparten.. At du ikke tok nødvendige forhåndsregler er ikke bankens problem dessverre..

 

Bare å politianmelde det umiddelbart, men tvilsomt at du ser dem igjen.. sikkert noen på jussforumet som har peiling :)

 

btw: pengene er nok fremme på hans konto mandag ettermiddag eller tidlig tidlig på tirsdag.

Endret av Fenixen
Lenke til kommentar
btw: pengene er nok fremme på hans konto mandag ettermiddag eller tidlig tidlig på tirsdag.

 

Hvis man har brukt nettbank, kan man ikke stoppe pengene da?

Det kan i hvert fall jeg gjøre, når jeg sender over penger til folk. (Skandiabanken)

 

Det tør jeg ikke svare på, er ikke så vanvittig dreven.. Men det skader nok ikke å ringe kundeservice i morgen tidlig for å sjekke.

 

Problemet er jo at det er vanvittig vanskelig for deg å påvise hvem han er(regner med han bruker falsk navn og epost som ikke kan linkes til han), eneste måten blir vel eiernavnet på kontoen du sendte pengene til.. Dette navnet er det bare politiet som kan få tak i for deg, på bakgrunn av anmeldelse osv seff..

Lenke til kommentar

Ta en alvorlig tone med personen først, og se om han blir skremt og betaler, før du politianmelder det.

 

Har solgt varer et par ganger uten å få penger, men hver gang jeg har truet med politianmeldelse har pengene strømmet inn med en gang. Absolutt verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Hvordan gikk du frem? Har du fått tilbake pengene? Eneste jeg har av informasjon er navn og adresse (som heilt sikkert er falskt) samt kontonr.

 

1. Sjekk at denne personen finnes i virkeligheten.

 

2. Kontakt din bank og få svar på hvilken bank kontonr tilhører.

 

3. Kontakt svindlerens bank og sjekk om navnet du har stemmer med eieren av kontonr.

 

Før du går videre, har du fått kontakt med svindleren ? Bor han langt unna deg ?

-----------------------

I mitt tilfelle bodde svindleren i Mosjøen og han tilstod i retten for dette og 16 andre svindelforhold.

Endret av Spartan
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...