Gå til innhold

Kommer ikke frem til konas telefon


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Min søster, kona og jeg har alle Telenor abbonement. Min søster kan sende txt til meg, men ikke ringe, hun kommer ikke frem. Jeg kan ringe og tekste henne.

 

Kona kjøpte nylig en ny telefon (w880) og nå kan jeg skjeldent nå henne hverken på telefon eller txt. Får beskjed om at telefonen er slått av selv om den ikke er det. Når jeg sitter hjemme med begge telefonene kommer jeg stort sett igjennom, og iblant så skjer det umidelbart etter at jeg får kontakt med konas telefon at det dukker opp gamle txt meldinger osv som ikke har blitt levert før ny kontakt ble opprettet.

 

Vi kjøpte telefonene uten abb i en netcombutikk, men den er ikke låst.

 

Noen som kjenner til problemet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ingenting med om telefonen er låst eller ikke. Problemet kan i mine øyne være ett av to ting. Siden problemene startet etter kjøp av ny telefon, er nåkk problemet relatert til det. Siden det er en 3G-telefon kan det hende dersom det er svak svak 3G dekning der du bor eller om du bor akkurat i ytterkanten av 3G-deknignen så forsøker telefonen å holde seg tilkoblet 3G-nettet selv om GSM-dekningen er 5 av 5 streker der du bor. Har erfart dette problemet stort sett kun med Sony Ericsson telefoner, virker som programvaren er mye mer ustabil og telefonen har større problemer med å holde seg tilkoblet nette over litt lengre tid.

 

Gjør som Flodec sier - skru av 3G under Instillinger > Kommunikasjon > Mobilnett > GSM/3G > Kun GSM. Da tror jeg nåkk ting fungere bedre igjen. Dersom ikke, forsøk å oppdatert til siste programvare på telefonen under Instillinger > Oppdateringstjeneste.

 

Halvor

Lenke til kommentar

Men husk også å sette foretrk tjeneste til Kun LS. Du finner det under innstillinger > kommunikasjon > datakommunikasjon > foretrukket tjeneste.

LS (GPRS) har en tedens til å forhindre inngående sms og samtaler. Spesielt hvis du ikke bruker apparatet på en liten stund. Telefonen oppdaterer seg på nett med en gang du gjør noe utgående (sms eller samtale) så kan det plutselig komme masse sms inn til telefonen som har ligget i "kø". Virker som alle som bruker Telenor-nett er spesielt utsatte for dette problemet. Har ingenting negativt å si for din bruk om du setter denne innstillingen til Kun LS (Kun GPRS på andre modeller) da det ikke er mulig å ringe ved hjelp av GPRS nettet i Norge. Med en gang du begynner med data-nedlastninger (mms, wap osv) så skrur apparatet automatisk på LS igjen til oppgaven er løst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...