Snor Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 Problemet med det meste av spekeskinke som selges i butikken er at den ikke er røkt og saltet på skikkelig vis, men bare tilsatt røyksmak og masse salt, og så langres den ikke lenge nok. Minimum henging for en god skinke er 12 måneder, det som selges i butikken er lagret i 6-12 uker. En billig løsning er å kjøpe en vanlig skinke, og henge den på ett kjølig og mørkt sted i ett års tid. Dette hever smaken ganske mye. Men skal man ha skinke med god kvalitet må den kjøpes hos ett sted som gjør dette skikkelig, og da koster det også mere penger, men jeg vil si at det er verdt det. Kikk etter små, lokale produsenter, som er opptatt av kvalitet, feks Smak Av Valdres og gjerne prat litt med de som jobber der og hør hvordan de speker. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 21. mai 2009 Del Skrevet 21. mai 2009 Sånn bortsett fra at vanlig spekeskinke verken er røkt eller tilsatt røyksmak, er jeg enig i det du sier. Smak av Valdres så veldig spennende ut, får stikke innom neste gang jeg er i de traktene.. Lenke til kommentar
osso Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Heisann. Jeg har en uåpnet pæreskinke i kjøleskapet som gikk ut for 14 dager+ siden. Kan jeg trygt spise denne , og eventuelt hvor lenge?? Håper noen har et godt og velbegrunnet svar! :-) Hilsen OssO Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå