Gå til innhold

En liten tråd om spekeskinke


Anbefalte innlegg

Problemet med det meste av spekeskinke som selges i butikken er at den ikke er røkt og saltet på skikkelig vis, men bare tilsatt røyksmak og masse salt, og så langres den ikke lenge nok. Minimum henging for en god skinke er 12 måneder, det som selges i butikken er lagret i 6-12 uker. En billig løsning er å kjøpe en vanlig skinke, og henge den på ett kjølig og mørkt sted i ett års tid. Dette hever smaken ganske mye. Men skal man ha skinke med god kvalitet må den kjøpes hos ett sted som gjør dette skikkelig, og da koster det også mere penger, men jeg vil si at det er verdt det. Kikk etter små, lokale produsenter, som er opptatt av kvalitet, feks Smak Av Valdres og gjerne prat litt med de som jobber der og hør hvordan de speker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...