Gå til innhold

Hundekjøtt - Burde det bli lovlig?


Søte delikatesser, eller avskyelig matvane - Å spise eller ikke spise.  

127 stemmer

  1. 1. Bør det bli lovlig i Norge å spise hund?

    • Ja
      55
    • Nei
      58
    • Vet ikke/ingen formening
      14


Anbefalte innlegg

Skal vi gå mer i naturvitenskapen på dette er det lite forsvarlig å spise hundene sine. Mennesket har i hele verden brukt hunden som en trofast venn, når det gjelder gammeldags arbeid som gjeterhund, eller mer moderne arbeid som blindehund.

Hva i huleste har det med naturvitenskap å gjøre?

De som overser all moral og etikk innen dette området er gjerne de som vil spise hund. Og når du da er en av dem som driter i folk eller dyrs følelser, og deres tillitt til oss mennesker, så mener jeg at det er like ignorant som å gjøre det samme ovenfor mennesker.

:thumbdown: Helbom. De som overser moral og etikk er de som bruker følelsesmessige argumenter for hvorfor man skal tvinge alle andre til å ikke spise hund. Dersom det er moralsk uforsvarlig å spise hund er det også moralsk uforsvarlig å spise gris. Jeg oppfordrer deg til å gi en eneste moralsk gyldig argument for å tillate at man spiser gris og ikke hund. Bruk akkurat det etiske systemet du vil. (Jeg skal gi deg et lite hint: Eneste etiske system du kankskje, med sterkt trykk på kanskje, klarer det under er feministisk etikk)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mennesket har i hele verden brukt hunden som en trofast venn, når det gjelder gammeldags arbeid som gjeterhund, eller mer moderne arbeid som blindehund.

En av våre polarhelter brukte også hund som trekkdyr og spiste i tillegg hundene for å slippe å dra med seg ekstra mat. Så det er da i vår stolte historie eksempler på hundespisere.

Lenke til kommentar

Faktisk mange feil her, Ramius. Hunden hadde tidligere samme posisjon hos mennesket som grisen (vel grisen hadde posisjonen hunden har i dag, og motsatt), så vi har spist hunden.

 

Hunden, eller nærmere bestemt ulven, har alltid vært å regne som en av menneskets naturlige fiender. Dette er grunnen til at vi faktisk har utryddet ulven i mange områder.

 

At rovdyr generelt sett ikke spiser andre rovdyr er også feil. På land er det mindre vanlig for rovdyr å spise andre rovdyr enn i vann, men dette skyldes utelukkende kortere næringskjeder. Det er mange pattedyr som har andre rovdyr som sin primære næringskilde, t.eks. kan definer, hvaler, isbjørn og seler raskt nevns.

 

Ei heller er hunden å regne som et rendyrket rovdyr. Den er i likhet med mennesket altetende.

 

Ei heller ser jeg hvordan de som vil tillate hundekjøtt overseer all moral og etikk. Ønsker du ikke å moderere eller trekke denne påstanden tilbake, skal du få være så god å bevise den universale egenverdi til hunden som denne påstanden krever for å beholde validitet.

 

At tradisjonen utviklet seg hos de fattige har lite å si. Det stopper ikke oss å spise smalahode i Norge, oksetestikeler i Spania, griseører i Kina, osv.. Alle disse rettene skal man etter normene ikke spise, og man det er ikke snakk om forbud av disse.

Lenke til kommentar
Ramius: jeg forstår ikke helt argumentet ditt. Du sier at fordi hunden er menenskes beste venn og at det er en tradisjon burde vi ikke spise hund. Hvorfor ikke? Jeg jobber ikke på det emosjonelle plan, jeg jobber på det rasjonelle plan, og jeg kan ikke sammenhengen i argumentet ditt. Hvorfor kan vi ikke spise et dyr som vi pleier å ha som kjæledyr?

 

For noen som forstår dette godt er dem som først og fremst har vært innom dette på nært hold, altså dette med DYR.

Noe man er vandt med skal være kjæledyr spiser man ikke, det har hørt til moralen vår i lang lang tid.

Så nå fant vi ut at vi skal spise hund og forandre på kultur som har levd i mange hundre år :) takk heii!

Lenke til kommentar
Noe man er vandt med skal være kjæledyr spiser man ikke, det har hørt til moralen vår i lang lang tid.

Kanskje moralen din, men jeg har aldri hatt et forhold til en hund, og ser derfor ingen grunn til ikke å spise en.

 

Nei, så hvorfor skal jeg hindre deg i å bryte en lov?

Lenke til kommentar
Nei, så hvorfor skal jeg hindre deg i å bryte en lov?

Har ikke planer om å spise hund så lenge det er en lov mot det, poenget er at loven burde fjernes. Hvis det i det hele tatt finnes en slik lov?

 

Ja, det gjør det...

Kina er ikke langt borte, der er det lov og kultur for det.

Endret av Platium91
Lenke til kommentar
Hvis det i det hele tatt finnes en slik lov?

I så fall vil jeg gjerne se den. Ikke at det spiller noen trille for meg om det er forbudt eller lov, men premisset i denne diskusjonen er at det er forbudt. Måtte vel være mulig å finne ut om det faktisk er tilfelle.

Lenke til kommentar

Personelig kunne jeg ALDRI spist en hund, eller en katt for den saks skyld. Grunnen til dette er at jeg er oppvokst med husdyr, og kunne derfor aldri spist en katt eller hund. Man spiser ikke vennene sine!

Men på en annen side ser jeg ingen logisk grunn til at man ikke kan spise hund. Grunnen til at vi ikke spiser hund er at hunder er venner. Ikke på samme måte som en ku eller gris. Hunder er smarte dyr som man blir gode venner med. Man spiser ikke vennene sine!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...