Gå til innhold

Mulig å redde data fra formatert harddisk? Fat32 til NTFS


Anbefalte innlegg

Jeg kom til skade og formatere feil harddsikk da jeg skulle reinstalere OS'et op pcen. Dette har fått fatale konsekvenser for meg som har "alt" lagret på den ene formaterte (den eksterne) harddisken. Litt av problemet er att den (eksterne) harddsiken hadde FAT32 filsystem, og ble formatert til NTFS og OSet ble instalert. Er det da ingen håp for meg om å få dataene tilbake?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Formateringen fjerner ikke data fra disken, den bare overskriver filtabellen, så dataene ligger der ennå. Men dersom du har installert nytt os og nye programmer vil jo disse selvfølgelig ha overskrevet noe av dataene. Så i teorien er det ikke umulig, for den vanlige bruker derimot kan det jo bli en litt vanskelig prosess..

 

Hvis du søker litt på forumet vil du finne flere forslag til programmer for å gjenopprette tapte data, du får nesten bare prøve deg litt frem med slike programmer å se hva du finner, men husk å installer disse programmene på en annen disk, det samme med data du gjennoppretter, slik at du ikke overskriver de tapte data mer enn nødvendig.

Lenke til kommentar

Kan hende at det er noe håp. Problemet er at du allerede har skrevet en del data til disken, så hva som kan reddes er vanskelig å si. Vær forberedt på en god del korrupte filer, det er min erfaring. Hva du enn gjør må du slutte å skrive til den partisjonen, som i praksis betyr la den være helt i fred helt til du har muligheten til å aksessere den fra en annen windows-installasjon på en annen disk, eller et annet OS (livecd ol.).

 

Jeg kan ikke anbefale deg noe bra software for windows, har selv kun erfaring med Testdisk/Photorec men det er kanskje ikke det enkleste å bruke:

http://www.cgsecurity.org/wiki/Data_Recove...mated_partition

 

Jeg tipper at det grunnleggende er å finne software som kan prøve å gjenopprette den gamle partisjonstabellen. Det finnes masse rart for windows, sikkert visse verktøy som fungerer bedre enn andre, så med litt flaks kommer andre forumbrukere med noen gode anbefalinger.

 

Vet ikke om det nytter å google, får stort sett bare dårlige treff på lenker som tydeligvis er vel godt posisjonert når det kommer til søking ;)

 

edit: leif

Endret av Zenit
Lenke til kommentar
Jeg har reddet mye data tydligere ved hjelp av GetDataBack. Det har jeg nå også prøvd. Men uten hell. Programmet finner ingenting! Men, kanskje jeg må kjøre GetDataBack for Fat32? Siden det var det harddsiken var tidligere?

 

Hvis du skal gjenopprette data som var FAT32, må du bruke FAT32-versjonen av GetDataBack ja:-)

Lenke til kommentar

Jeg brukte i min tid et program som het NTFS recovery, det kostet da 900kr med den høye dollarkursen, men jeg reddet tilbake totalt 600 av 620gb data som hadde "gått tapt".

 

En veninne av meg lånte programmet her forleden dag, og hun hentet tilbake 1000 bilder hun hadde tatt, så det virker fortsatt ganske bra :)

 

Man velger det man selv vil, men min personlige anbefaling er NTFS Recovery.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...