Gå til innhold

Darwin - Wiimotes for all


Anbefalte innlegg

En tredjepartstillverkare har nyligen gått ut med att dom är i full gång med en tredjepartskontroll till Xbox 360, Playstation 3 samt PC, vilken drar många likheter till Wiimote+Nunchuk. Enligt utvecklarna själva så är prudukten mer exakt än Nintendo's dito.

 

Den är alltså tvådelad, som Wiimote+nunchuk-combon, men går att sätta ihop till en skum avlång grej. Ska kosta upp emot $100 (vilket lär bli ca 1000kr här).

 

Mer info finns på hemsidan nedan.

http://www.motusgames.com/page_controllerdetail.html

 

darwin_wiimote_challenger_for_xbox_.jpg

PS3-mote mån tro?

Endret av hobbex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vel, $ ligger jo litt under fem kroner nå, så prisen ville egentlig blitt rundt 500 kr, ikke 1000...

Nå må vi også huske at dollaren har godt kraftig ned, mens amerikanske priser har hold seg. Norske priser er langt høyere enn amerikanske. Spill i USA koster f.eks. kun 60$.

Lenke til kommentar
Høres interessant ut først, men hva er vitsen om ingen spill støtter den? Wiimoten er jo en del av selve Wiien og støttes selvsagt i alle spillene, men dette er fem hundre spenn for en tredjeparts kontroller som ikke støttes i noe som helst?

Mulig den lages slik at den bare er kompatibel, at den støtter wireless'en til alle tre maskiner. Kalibreringsverktøy følger nok med.

Lenke til kommentar

Jojo, men det er jo litt forskjell på trådløs kontroller og på wiimote. Jeg bruker for eksempel den trådløse gamepaden til xbox360en på PC, men det er bare en vanlig gamepad. Hvordan har de tenkt å få wiimoten til å fungere i spill som ikke støtter den? Det blir jo som å spille Call of Duty med ratt og pedaler. Det er mulig det fungerer (drei rattet for å snu deg, trykk inn pedalene for å gå forover osv), men hva er vitsen?

Lenke til kommentar

Jeg tolker det dithen at når du spiller f.eks. CoD4 og tar kontrolleren til høyre, så sier den egentlig til PS3'en "høyre stikke til høyre". Og siden det følger med kalibreringsverktøy, kan du stille inn følsomhet og slikt, evnt. til du har samme presisjon som Wii-kontrolleren. Eller så er det ikke værre enn at utviklerene hiver ut en liten update om de er interresert i å støtte den.

Lenke til kommentar

Jojo, går fint å bevege wiimoten for å se seg rundt som om vi har en analog stikke. Men hva er vitsen? Det er som med sixaxis på PS3. Det høres tøft ut, men alt i alt er det ingen grunn til hvorfor vi ikke bare kan bruke stikken i stedet som vi er vant med. :)

 

Den "ekte" wiimoten på Wii derimot er helt forskjellig. Ta et spill som Bully, for eksempel. Vi styrer fortsatt karakteren med en analog stikke og bruker knapper som vanlig. Kontrollene er på mange måter vanlige (logisk nok når det er en oppdatert port fra PS2), men wiimoten brukes ofte på måter vanlige kontroller ikke kan. Skal man for eksempel obdusere noe i biologitimen beveger man først siktet med å peke på skjermen, før man beveger selve skalpellen etter en prikket linje. Det gir deg en følelse av at du faktisk holder skalpellen i stedet for å flytte den med en stikke. Kjemioppgaver løser du ved å vri på wiimoten og så videre, noe som ikke vil være mulig med en gamepad (selv sixaxis blir for primitiv).

 

For å sammenligne kan du tenke deg forskjellen på en mus og gamepad i et FPS spill. Gamepaden funker, men musen er mye raskere og langt mer presis. Det er ikke uten grunn vi aldri har hatt auto-aim i FPS spill på PC (før de begynte med porter fra konsoll). RTS har til dags dato aldri engang fungert på konsoll, men på PC har vi ingen problemer.

 

Dette gjør at vi nå har tre typer kontroller: Gamepad, tastatur/mus og wiimote. Alle tre er fundamentalt forskjellige, så med mindre noen lager PC spill som støtter denne PC-wiimoten fra bunn får vi aldri utnyttet potensialet dens, og vi sitter igjen med en dårlig gamepad til 500 spenn. :)

Lenke til kommentar

Nå er den jo hovedsakelig ment for FPS og bilspill, men om du vil spille Ninjaturtles fra NES på emulator med den, er det greit for meg. Men er den kalibrert riktig etter ditt behov, vil du sikkert ta masse headshots rimelig fort.

 

Dessuten, siden den har vippingen fra wiimote/sixaxis, er det fullt mulig å kjøre bilspill med den. Og kalibreringsverktøyet som følger med gir deg sikkert mulighet til å legge inn egne kommandoer, som et sveip med kontrolleren om til knifing i CS, men som du sier, man har ikke spill med oppgaver spesifikt til denne kontrolleren, men det kommer sikkert freeware-spill som benytter den, og om den er en suksess vil man etter hvert kunne se spill som støtter den.

Lenke til kommentar

Nintendo lager en bevegelseskontroll:

 

Ikke FAN at jeg veiver som et lite barn når jeg spiller spill. Fan assa så kjipt. Dårlig Nintendo. Blæ.

 

Noen utvikler en 3dje parts løsning til PS3/X360 som er nærmest identisk med Nintendos løsning:

 

KUUUULT!!!!!

 

Rart.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

S-r-ex: Selvsagt kan du bruke wiimoten som en mus eller i bilspill, men hva er poenget? Skal du spille FPS spill er det en stor fordel å ha tilgang til tastaturet, så da må du nok sitte der med en hånd på wiimoten i stedet for på musen. Vil du ha bilspill får du mye bedre gamepader mye billigere, eller hvorfor ikke investere i ratt og pedaler? Men for all del, vil du ha denne wiimoten skal jeg selvsagt ikke stoppe deg. Jeg sier bare at jeg ikke gidder vurdere det engang om det ikke utvikles spill for den fra scratch. Det går fint å spille et FPS med flightstick, men hva er poenget? Bare fordi det er mulig betyr det ikke at det er en bra idé. ;)

 

Bear: har du i det hele tatt prøvd wiimoten på Wii? ;)

Lenke til kommentar
Nintendo lager en bevegelseskontroll:

 

Ikke FAN at jeg veiver som et lite barn når jeg spiller spill. Fan assa så kjipt. Dårlig Nintendo. Blæ.

 

Noen utvikler en 3dje parts løsning til PS3/X360 som er nærmest identisk med Nintendos løsning:

 

KUUUULT!!!!!

 

Rart.

 

Men nå ser den jo ut som håndtaket til et katana! ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...