Gå til innhold

Ødelagt forbrenning. Reparere?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en bekjent som har hoppet på en av disse flytende føde kurene. Fant dette først ut for ett par dager siden når jeg spurte om hun hadde tatt av seg noe vekt, jeg synes hun så veldig ranglete ut i forhold til ett par måneder siden. Hun fortalte meg om kuren og at hun hadde gått ned endel i vekt men di siste ukene hadde ingenting skjedd.

Siden jeg holder på og ta av meg ett par kilo selv leser jeg jo endel om emnet kosthold, og jeg begynner også og få ett bra grunnlag med personlig erfaring når det gjelder slanking.

 

Jeg tilbydde meg og gå igjennom kostholdet sammen med henne, jeg mistenkte at hun spiste alt for lite. Etter en runde med kalkulator, innholdsfortegnelser og digitalvekt, endte vi opp på ett sted mellom 900-1000kcal. Dette var jo alt for lite tenkte jeg og tilbydde meg derfor og hjelpe henne med og sette opp ett koshold som baserer seg på mat og ikke flytende føde og som også skal ligge endel høyere i energi inntak, men fortsatt mindre enn hun forbruker.

 

Noen av tingene hun opplever er det jeg har sett forklart tidligere som starvation mode, og det er ikke utenkelig med tanke på hvor lenge hun har holdt på. Så det som blir spørsmålet mitt etter alt dette er, hvordan skal jeg få henne ut av denne såkalte starvation mode for så og begynne på ny diett? Holder det med ett ekstremt overskudd av cal i ett par dager også rett på diett eller er det andre metoder, finnes veldig lite stoff om det og vil nødig at hun begynner på en diett som tar henne opp i vekt på grunn av at forbrenningen hennes er ødelagt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje carb-cycling kan være tingen her. Der varierer du mellom 3 forskjellige karb-inntaksnivå i uka, slik at kroppen ikke "venner seg til" et spesielt mønster, og dermed ikke går inn i starvation mode. Som hagfors sier er det jo den "berømte spisedagen" en god måte å reparere, om du vil, starvation mode på, fordi man havner i overskudd igjen og kroppen tror at det er plenty med mat å ta av.

Lenke til kommentar

Finnes ingen fasit på det, men man går vel i overskudd, men trenger ikke være noen sykelige mengder. Dessuten kommer det jo an på hva man vil gjøre ut av en spisedag selv også. Noen spiser seg vel ihjel på sjokolade, chips og brus, mens andre bytter ut et måltid, f.eks middagen med pizza eller taco e.l, og spiser som vanlig resten av dagen.

 

Men i det hele tatt kan du vel sette denne bekjente på en diett med et lite underskudd, og kjøre på med 1 spisedag i uka hvor man gir faen i kostholdet, og bare spiser det man har lyst til, og legger seg litt i overskudd. Men så klart, spiser man en milliard kalorier på spisedagen sier det seg selv at det ikke vil være den største sukssessen.

Lenke til kommentar

Begynner med vekter og 400kcal underskudd ifølge harrison formelen nå.

Hvor nøyaktige er disse formlene for og regne ut forbruk?

Vi tenkte og sette opp 20min kardio 3 ganger i uka og ett fullkroppsprogram 3 ganger i uka. Burde det kansje være mer kardio?

Lenke til kommentar
Begynner med vekter og 400kcal underskudd ifølge harrison formelen nå.

Hvor nøyaktige er disse formlene for og regne ut forbruk?

Vi tenkte og sette opp 20min kardio 3 ganger i uka og ett fullkroppsprogram 3 ganger i uka. Burde det kansje være mer kardio?

 

Ikke hvis det å sette opp mer betyr at det ikke blir gjort..

 

Baby steps osv. Man går ikke fra sofagris til treningsnarkoman over natta. Legg opp realistiske planer som blir fulgt og øk etterhvert.

Lenke til kommentar

Dette er ingen sofagris, eller overvektig person, hun vil bare fjerne "disset" og bli mer definert, så da vil jo styrketrening komme godt med.

 

Hun er ett offer for all slankepropaganda som dominerer publc domain i dag, det er faktisk ganske skremmene hva enkelte produsenter av slankemidler får seg til og hevde, det blir ikke mindre skremmende når man begynner og lære seg vitenskapen bak emnet som jeg har opplevd i det siste.

 

Eksperiement: Spør en i familien din, helst en gammel tante eller noe i den dur, som leser mye ukeblader etc, hva som skal til for og gå ned i vekt.

 

Liker veldig ditt synspunkt på det hele hagfors, bedre med noe enn ingenting, uansett hva som måtte være optimalt.

Lenke til kommentar

Mener ikke å "disse" noen eller noe altså, bare spissformulerer litt for å få frem poenget med at man må ha realistiske mål og ikke "ta helt av". Erfaringsmessig så vet jeg at man trenger å bli fortalt dette av og til. :)

 

Når man skal ned i vekt så er det *nesten* alltid sånn at mer cardio er bedre (med slike unntak som f.eks. anorektikere som er ute å går 16 timer om dagen osv), men det er veldig viktig å finne en balansegang hvor man ikke brenner seg helt ut.

 

Feilen veldig mange gjør når de bestemmer seg for å ta tak i livsstilen sin er at de går ut med alt for høye ambisjoner. Problemet da er at det går så fryktelig ut over alt det man er vant til å ha tid til, og da blir det så utrolig lett å finne påskudd for å sluntre unna. Man må heller starte med å benytte en mengde tid som er så liten at man rett og slett ikke klarer å argumentere for seg selv at det er for mye tid, og så må man heller gradvis utvide dette litt.

 

Eneste unntaket er når det er snakk om føniks teori osv (Denne artikkelen her, god lesning) hvor man er så lei av sin gamle livsstil at ingen ting står i veien for å forandre den. Men veninnen din høres ikke ut som hun er helt der for å si det sånn.

 

Men uansett, ikke overdriv. Some times more is less, rom ble ikke bygget på en dag osv. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...