Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Astra G aircondition funker ikke


Anbefalte innlegg

Jeg har altså en astra g stasjonsvogn med ac. Dette har sluttet å fungere, lufta blir ikke kjølt ned. Kontaktet verksted og de mente det var fordi det var tomt for gass.

 

Jeg leverte bilen for hovedservice og ba om å få etterfylt gass til systemet, og de mente det ville løse problemet. men når jeg hentet den i dag sto det bare "ac fungerer ikke, ikke strøm til pumpe - må evt feilsøkes mer".

 

er det noen her som har erfaring med lignende problem, og vet hvor man kan begynne? Jeg tar for gitt at verkstedet sjekka sikringene, de går både på motorkjøling og ac, men jeg skal sjekke de sjøl i morgen.

 

Litt kjedelig å bruke 1900 kr på ikke å få ac tilbake + utgiftene med hovedservice og bytte bremser. Menmen. Forresten noen som vet om oljeskift er inkludert i hovedservice? var litt rart de ikke gjorde det syns jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er dette som er dritten med mange verksteder. Han karen jeg bruker ringer alltid og hører med meg hva jeg vil han skal gjøre dersom han skulle støte på noe lignende. Og dersom han ikke reparerer noe, f.eks. hvis dette AC-problemet hadde vært isolert, tar han heller ikke betalt.

 

Utrolig bra mann! :)

 

Sjekk kjøleenheten, ligger nok under panseret.

Oljeskift er vanligvis inkludert i hovedservice, veldig rart om de ikke har skifta olje.

Endret av tor_erik
Lenke til kommentar

Ofte bytta hele magnet innslaget på ac pumpa, men feilen ligger egentlig i kontakta som sitter klipsa fast oppå ac kompressoren. Den er hvit og du ser den fra oversiden. Kan være trangt, men ta kontakta fra hverandre og se at ingen av ledningene har detti ut. Fyll på med noe smøring og sett det sammen.

(Kan også klippe av hele kobllinga og skjøte ledningene sammen, men det er trangt!)

 

Typisk på astra at pumpa ikke får 12 volt og oftest ligger feilen der..

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Sikringene var i orden, dessverre. Men da har jeg isolert det litt ihvertfall.

 

Fant den kontakten du snakka om, Mekker'n, men tok den ikke fra hverandre helt. Bare plugget løs og tilbake kontakten mot pumpa igjen, men det gjorde ingen forskjell. Skal jeg ta av klipsen mot kompressoren (lyseblå sak)? Den satt veldig godt, var litt redd for å knekke plasten på den. Regner med at hvis jeg får av begge kan jeg ta ut den hvite kontakta og sjekke, var det det du mente?

 

Og mens jeg er på spørrerunden: Hva slags smørning skal jeg bruke? :blush:

 

edit: Er det noen som kjenner til et bra og rimelig verksted i Oslo som kan ta bytte av kompressoren hvis det blir aktuelt...?

Endret av pian
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Du skreiv i først post at du ikke fikk strøm til pumpa. Ser ikkenoe grunn til og bytte kompressoren da. Det vil garantert ikke hjelpe. En ny kompressor vil ikke gå uten strøm den eller.

 

ja jeg snakka om den hvite eller blå kontakta som sitter klipsa fast oppå komressoren. Den er ikke helt go den kontakta der sånn.. Hvis du tør og putte henda nedi der mens motoren går.... Anbefaler det ikke!.... og dytte vri og vrenge litt på ledningene så kan det hende problemet ligger der. Og hvis kompressoren slår inn skvetter man litt og plutslig manger du 3 fingre.. så pass på..

 

Jeg har fler ganger bare klipt bort hele kontakta og skjøta ledningene sammen.. På en ordentelig måte..

 

Du skulle hatt et voltmeter og fått sjekka skikkelig før du klipper noen ting.. Kan jo selvsagt være noe helt annet!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...