Gå til innhold

Privat eller offentlig videregående?


zeeero

Anbefalte innlegg

Jeg har fullført GK og VK1 (reform 94) allmennfag, og fikk greie karakterer (4, 5 og 6). Men i fjord sommer flyttet jeg ut, startet på et større nettprosjekt og klarte dessverre ikke fullføre skoleåret. Nå nærmer høsten seg igjen, og jeg MÅ få fullført videregående! Det har gått opp for meg hvor viktig utdannelse er i dag...

 

Spørsmålet er bare: Skal jeg ta året på Bjørknes/Sonans og betale ca. 50.000 kroner, eller skal jeg ta en privat skole? At jeg egentlig er litt skolelei og trenger å "pushes" litt er vel relevant for spørsmålet. Bor ikke hjemme, og har ingen som maser på meg...

 

Planen er å starte siv.øk. studiene på BI høsten 2009, så jeg er avhengig av å oppnå resultater skoleåret som kommer. Har ca. 4.7 i snitt, så å ha noen 6-ere for å gjøre opp for 4-erne jeg har pådratt meg. Med andre ord må jeg ha noen 6-ere og mange 5-ere, da siv.øk på BI krever ca. 5 i snitt (?).

 

Så, privat eller offentlig vgs? Er det verdt 50.000 kr. med privat?

Endret av zeeero
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du klarer å komme deg igjennom året på offentlig er det nok ikke det. Vil privatgymnaset klare å dytte deg hardt nok i ræva til at du møter opp på skolen? Hva kan egentlig privatgymnaset gjøre som ikke den offentlige videregående kan? Det som trengs er nok at du tar deg selv i nakken, rett og slett.

Lenke til kommentar

Har aldri hatt noe problem med å møte opp på skolen. Men jeg er veldig lei av å omgås personer med late holdninger, bråkete klasserom, og lærere som ikke bryr seg. I tillegg ønsker jeg et litt mer voksent miljø enn man ofte finner i 3. klasse på en offentlig videregående skole. Jeg hadde f.eks. ikke passet inn i en klasse hvor alle var russ ved slutten av skoleåret.

Lenke til kommentar
At du er nødt til å satse på et privatgymnas.

Det var da en veldig rask konklusjon? Min erfaring er at hvis man kommer inn på en god offentlig skole med relativt høye karaktersnitt, så er dette minst like godt som private - hvis ikke bedre. Jeg, og alle andre jeg kjenner, har mer eller mindre inntrykk av at de som går privatskoler er bortskjemte vestkantunger som tror at privat er mye bedre.

 

Jeg vet at den siste uttalelsen er å feie alle over en kam, og at det på ingen måte gjelder i alle tilfeller! Men jeg må bare si, at jeg mangler fortsatt å se store forskjeller mellom offentlige og private skoler. Kan jo nevne ett eksempel fra min egen oppvekst:

 

- Vi skulle gå fra ungdomsskolen til videregående, og alle tok sitt valg. Det var påfallende hvordan alle de flinke i klassen søkte seg inn på de gode offentlige, og hvordan de som var dårlige betalte 50 000 i året for å komme inn på en privat. Kjøper man seg gode karakterer? Innbiller man seg virkelig at man blir en flinkere elev ved å gå på privatskole?

Lenke til kommentar

Vet ikke helt hvilken by du bor i etc, men Danielsen vgs i Bergen er den beste skolen! Den er også billig fordi den blir sponset en del fra staten og koster under halvparten av det Sonans/Bjørknes gjør. Er ikke helt sikker på hva jeg betalte (eller pappa betalte) men tror faktisk det ligger rundt 15.000 for et år. Men skolen er svært populær, så du bør søke nå, kan godt være skolen er full allerede på vgs allerede. For å gi deg et eksempel på at Danielsen er svært populær er at foreldre med nyfødte barn søker på Danielsen med en gang barnet har fått fødselsnummer for å være "sikret" plass. Har et søskenbarn som går i 2.klasse på en offentlig barneskole i Bergen, og foreldrene vil at han skal gå på Danielsen ungdomskole og evt vgs etterpå, og de har allerede søkt, men de er ikke sikre på om hun kommer inn fordi det er så mange som søker og det er sånn 5 år fram i tid. Men på vgs trenger man ikke søke 5 år i forveien siden de ser på karakterene, så kan godt være man kommer inn om man søker nå :) Det er i hvertfall en super skole med dødsbra lærere! Selv om det er en kristen skole, legger man ikke mye merke til det. De fleste som går der er ikke-kristne :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...