Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

skiftarbeid . mulighet for fritak?


turbonissen

Anbefalte innlegg

Hei

Finnes det regler\lover ang skiftarbeid?

Hvis man på en arbeidsplass jobber kun dagtid, men arbeidsgiver vil innføre 2.skift.

Finnes det mulighet for å motsette seg dette?

Med tanke på at man f.eks har et lite barn i barnehage og dette vil medføre at man 2 av 4 uker i mnd nesten ikke får sett sitt barn. Og kanskje samboer jobber slik at barnet i en periode av dagen faktisk ikke har barnepass.

 

Alle svar mottas med takk

 

mvh

Bård

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

paragraf 10 - 3 i arbeidsmiljøloven sier dette om skiftarbeid

§ 10-3. Arbeidsplan

 

Dersom arbeidstakerne arbeider til ulike tider på døgnet, skal det utarbeides en arbeidsplan som viser hvilke uker, dager og tider den enkelte arbeidstaker skal arbeide. Arbeidsplanen skal utarbeides i samarbeid med arbeidstakernes tillitsvalgte. Dersom ikke annet fremgår av tariffavtale, skal arbeidsplanen drøftes med arbeidstakernes tillitsvalgte så tidlig som mulig og senest to uker før iverksettelsen. Arbeidsplanen skal være lett tilgjengelig for arbeidstakerne.

 

det er ikke noen plass lovfestet at du skal ha mer penger for å jobbe skift men det er jo absolutt vanlig da du ofte får ubekvem arbeidstid og lignende, ofte så blir det redusert arbeidstid med samme lønnen etter min erfaring.

 

hvis du ikke er medlem av LO så er det vel strengt tatt arbeidsmiljøloven som gjelder for deg.

 

den sier ingenting spesifikt som jeg kan huske om å slippe skiftarbeid vis bedriftten du jobber i går over til dette men det i §10-2 står

§ 10-2. Arbeidstidsordninger

 

(1) Arbeidstidsordninger skal være slik at arbeidstakerne ikke utsettes for uheldige fysiske eller psykiske belastninger, og slik at det er mulig å ivareta sikkerhetshensyn.

 

(2) Arbeidstaker som regelmessig arbeider om natten har rett til fritak fra den arbeidstidsordning som gjelder for arbeidstakergruppen, dersom vedkommende av helsemessige, sosiale eller andre vektige velferdsgrunner har behov for det og fritaket kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for virksomheten.

 

(3) Arbeidstaker har rett til fleksibel arbeidstid dersom dette kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for virksomheten.

 

(4) Arbeidstaker som av helsemessige, sosiale eller andre vektige velferdsgrunner har behov for å få redusert sin arbeidstid, har rett til dette dersom arbeidstidsreduksjonen kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for virksomheten. Når avtalt periode med redusert arbeidstid er over, har arbeidstaker rett til å gå tilbake til tidligere arbeidstid. Under ellers like forhold har arbeidstaker med redusert arbeidstid fortrinnsrett til å øke sin arbeidstid når stilling blir ledig i virksomheten, forutsatt at stillingen helt eller i det vesentlige er tillagt de samme arbeidsoppgavene.

 

jeg vil jo si at nr. 4 der kan tillegges vekt her. bør ikke være problem å få en grei løsning på dette vis du bare tar en prat med din tillitsvalgt og sjefen i håp om å få forståelse.

Endret av stich_it
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...