Gå til innhold

BK: Portrett av gutt som golfer


Anbefalte innlegg

Hei

 

Lenge siden sist nå, og var spennende og se hvor mange dårlige bilder det ble etter så lite trening. Uansett syns noen av de ikke ble så halvgale :) Dette bildet tok jeg når jeg var på jobb sist (jobber som støttekontakt for gutten som er avbildet).

 

Kunne trengt litt kritikk på dette, takk :) Skal innrømme å ha redigert dette bildet en del, men kommer det så tydelig frem?

 

post-91287-1211244154_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et ganske bra øyeblikksbilde i mine øyne det her!

 

Ellers synes jeg det blir litt for rotete med golfstashet, bagen og genseren i bakgrunnen.

Skyggen på ansiket til gutten er heller ikke helt bra, jeg ville brukt blitz neste gang. Stilig med bondegården i bakgrunn og alle skyene på himmelen!

 

Fokus burde dessuten vært i ansiktet på guttens øyne..

 

Når det gjelder redigering har jeg veldig liten erfaring (Har forsåvidt ikke så mye erfaring med speilrefleks generelt foreløpig ;)), men jeg legger i alle fall ikke merke til at det er etterbehandlet.

Lenke til kommentar

Jeg synes dette er veldig bra. Jeg har ikke noe objektivt å sette fingeren på. Litt skygger synes jeg skaper liv i et bilde. Et godt studiofotografi har jo som oftest litt skygger, slik at det ikke blir helt livløst.

 

Rot? Nei. Tvert i mot, jeg synes det er meget ryddig mtp location. dessverre har det sneket seg inn en brøler i bakgrunnen. Hadde det vært en bleiebag eller noe golfrelatert som stod ved siden av golfbag-en, så hadde det vært greit. dessverre ser jeg en fotobag. Det er bare enkelt og greit for sløvt å få med sin egen fotobag i et bilde, som ikke er ment som et meta-bilde. Rydding av location? Ikke veldig viktig. Rydde bort spor etter fotografen? Veldig viktig.

Lenke til kommentar

Takk for kritikk :) Når det gjelder bagen, så hadde jeg ikke tenkt over den i det hele tatt, men skjønner vel egentlig hva du mener :blush:

 

Ellers kan jeg si at jeg også er litt plaget av genseren på venstresiden da den er ganske fristende for øynene.

 

Bare for å muligens få litt kritikk på bilderedigeringen legger jeg ut originalen også :)

 

post-91287-1211284847_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Takk for kritikk :) Når det gjelder bagen, så hadde jeg ikke tenkt over den i det hele tatt, men skjønner vel egentlig hva du mener :blush:

Tenkte meg nok det, ja ;)

Den genseren hører hjemme i bildet. Slike locationbilder må for all del ikke bli for sterile. Da virker de bare arrangerte, og det er jo helt feil i denne sammenheng. Av en eller annen merkelig grunn tror noen fotografer at verden er perfekt.... :roll:

Lenke til kommentar

Det var fint! Ingen ting å utsette som ikke blir for subjektiv. (selv hadde jeg satt meg lengre ned, men det er jo meg). Print det ut og gi det til familien hans, har selv mange venner som jobber som støttekontakter, forstår det slik at jobben kan være alt ifra krevende, til morsom eller trist.

Lenke til kommentar

Det var faktisk planen ja :)

 

Når det gjelder selve bildet så hadde jeg ganske flaks, som dere ser står jeg i den retningen han skal slå, og da hadde jeg ikke stort med tid for han blir fort utålmodig ^^ Og ja, det er sånn jeg opplever jobben også, for det meste er det veldig koselig.

Lenke til kommentar

Et veldig fint situasjonsbilde/portrett. Redigeringen gjorde bildet "friskere" i fargen. Gutten er ganske midtstilt, men hvis du beskjærer litt bak han mister du litt av den fine gården i bakgrunnen som gjør seg godt. Som nevnt tidligere tar genseren en del oppmerksomhet, hadde den ikke vært utbrent kunne den ha blitt dempet litt.

Lenke til kommentar

Mitt førsteinntrykk, var at bildet er bra, men med litt unaturlige farger. Mulig at det er hele poenget med bildet.

Nå kan det også skyldes at skjermen jeg studerer bildet på ikke er kalibrert på noe vis, men jeg liker faktisk bedre fargene på originalen.

Lenke til kommentar

Først litt offtopic: Jøss, hauger golf dere er på? :)

 

Og så til bildet: Du har nok muligens dratt litt hardt i spakene i redigeringa, litt gul hud og litt for framtredende himmel.. Men ellers er det jo greit.

 

Komposisjon og utrykk sitter som bare det. Du kunne nok kansje ha croppet bort den kassa eller hva det er som er på venstre side der (og i samme slengen tatt bort litt under og over for å gjøre det en smule tettere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...