svinepelz Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Sushi-fans i Sandvika anbefales sterkt å styre unna Bambus på storsenteret og heller ta en liten kjøretur til Smak og sans på Nesbru. Veldig bra! Lenke til kommentar
Penance Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Trenger tips til hvor man bør spise sushi i Trondheim! Vi har da fått så mange sushi-restauranter nå, har vi ikke? Har prøvd Bryggen og Sushi Bar, fornøyd med begge to! Lenke til kommentar
thrice Skrevet 15. august 2011 Del Skrevet 15. august 2011 (endret) Trenger tips til hvor man bør spise sushi i Trondheim! Vi har da fått så mange sushi-restauranter nå, har vi ikke? Har prøvd Bryggen og Sushi Bar, fornøyd med begge to! Det ligger en bra en i gågata. Kyoto heter den hvis jeg ikke husker feil. Endret 15. august 2011 av thrice Lenke til kommentar
Christiαno Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Melder meg inn her jeg. Jeg har nettopp blitt en fullverdig sushi-elsker, og mat som kebab og pizza begynner å virke kjedelig i forhold. Jeg har prøvd et par sushirestauranter rundt om i Oslo, og sushi er like godt på alle stedene jeg har prøvd. Men er det noen her som lager sushi regelmessig hjemme? Er det vanskelig å lære seg? Jeg så et par youtubevideoer, noe som gjorde at jeg fikk lyst til å prøve en gang. Lenke til kommentar
Gayatri-mantra Skrevet 5. september 2011 Del Skrevet 5. september 2011 Maki gjerne med laks, reker og rogn kombinert med eventuelt mango og avakado synes jeg er nydelig! Nagiri med onagi eller laks er også fantastisk. Men synes egentlig det er litt vanskelig å rangere, er så mye god forskjellig sushi. Lenke til kommentar
After Dark Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Helsefarleg sushi i Oslo Etter eit nytt tilsynsraid får sushi-restaurantane i Bergen ros, men skjenn eller kroken på døra i Oslo. Uskolerte sushi-kokkar utgjer ein helsefare, meiner Mattilsynet. http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7775411 Pass på hvor dere spiser... Lenke til kommentar
Christiαno Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Mange av de stedene på den lista er sånne shabby gatekjøkkenlignende serveringssteder, de pleier jeg som regel å styre unna. Om restauranten har flere bord og et stort lokale anser jeg det som en seriøs bedrift og et trygt sted å spise på. Prisen er derimot litt høyere, men det er verdt det. Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 10. september 2011 Del Skrevet 10. september 2011 Jeg lager all sushi selv. Det smaker faktisk mye bedre enn på de fleste restaurantene. Billigere er det også, med tanke på mengden. Får også kjøpt sånn pulver til å lage tempura maki. Utrolig godt!!! Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 10. september 2011 Del Skrevet 10. september 2011 Helsefarleg sushi i Oslo Etter eit nytt tilsynsraid får sushi-restaurantane i Bergen ros, men skjenn eller kroken på døra i Oslo. Uskolerte sushi-kokkar utgjer ein helsefare, meiner Mattilsynet. http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7775411Pass på hvor dere spiser... Når jeg kjøper sushi, går jeg alltid til rene sushibarer, hvor de lager maten rett foran øynene dine. Da kan du selv se om fisken har frostskader etc før du bestiller. Lenke til kommentar
H5N1 Skrevet 10. september 2011 Del Skrevet 10. september 2011 Har smakt sushi en gang før og det var helt ok, ønsker å prøve det igjen. Ligger en sushi-sjappe like i nærheten av hvor jeg bor, har sett folk kjøpe takeaway der. Når man kjøper, er der ferdig "pakker", eller må man stå å si hva man skal ha? Jeg har null peiling på sushinavn. Liker alt av fisk, men liker ikke krabbe,reke og scampi. Noen som kan anbefale meg noen "safe" sushityper? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 11. september 2011 Del Skrevet 11. september 2011 Laks og tunfisk er de snilleste for nybegynnere. Lenke til kommentar
Christiαno Skrevet 11. september 2011 Del Skrevet 11. september 2011 Jeg lager all sushi selv. Det smaker faktisk mye bedre enn på de fleste restaurantene. Billigere er det også, med tanke på mengden. Får også kjøpt sånn pulver til å lage tempura maki. Utrolig godt!!! Hvor er det beste stedet å kjøpe alle ingrendiensene? Har lyst til å prøve det selv. Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 11. september 2011 Del Skrevet 11. september 2011 (endret) Vel, omtrent alle butikker har de fleste ingrediensene. Ved tacohylla er det ofte en hylle med nudler, ris og kokosmelk ( you get the idea). Der bruker det å stå sushiris, sjøgress, sånn bambusrullematte (for maki), wasabi og soyasaus. Fisken heter Salmalaks og finnes i allefall på Rimi/Ica, noen ganger på Rema og Obs. Så har jeg alltid vårløk, avocado og agurk inni. Det er kjempegodt. Noen ganger har jeg en stripe med chilli aioli inni, bare for ekstra smak. Da tar jeg en stavmikser + 2 eggeplommer og kjører det med rennende rapsolje (liten stråle, slik at det blir majones. Deretter har jeg oppi hvitløk og chilli. Smaker helt herlig! Når jeg lager Nigiri bruker jeg denne teknikken på risen: http://www.youtube.com/watch?v=MXcIZ4aRHBU&feature=related Etter jeg har rullet den 5 ganger, eller mer, så tar jeg hendene i kaldt vann og presser klumpen slik at fiskefiléten legger seg fint oppå. Endret 11. september 2011 av Nymph 1 Lenke til kommentar
Minecrafter Skrevet 17. september 2011 Del Skrevet 17. september 2011 noen som vet hvor i bergen man kan kjøpe slike små pakker med sushi? slike 12 pakkninger. gjerne med spisepinner. Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 17. september 2011 Del Skrevet 17. september 2011 noen som vet hvor i bergen man kan kjøpe slike små pakker med sushi? slike 12 pakkninger. gjerne med spisepinner. Hvis du holder deg unna ræva-butikkene, har de det i alle supermarkeder Meny, Ultra, Mega og Deli de Luca har alltid sushi, med mindre du bor på landet eller i småbyer. Dog vil jeg si at supermarkedsushien ikke er i nærheten av å være kvalitetssushi. Du får mye bedre andre steder. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Nei, det kan ikke kalles sushi. Grøtris uten eddik og gamle, tørre fiskebiter. Styr unna. 1 Lenke til kommentar
tellicherry Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Har aldri smakt sushi før, men har tenkt til å prøve i løpet av uken. Og jeg sitter her med en Sushi-meny, men jeg vet ikke om jeg skjønner hvordan dette fungerer:P Det står som overskrift "Maki (6 biter)", og på listen under står det forskjellig type fisk m/tilbehør. F.eks Scampi og avokado (63,-) Er det 63 kroner per bit, eller 63 kroner for 6 biter? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Det er 63kr for 6 biter. Maki er en rull på rundt 15cm som kuttes i biter, vanligvis 6-8. Nigiri er en klump ris med en dært wasabi og en tynn skive fisk drapert over, disse selges ofte som 2-4. Personlig spiser jeg mest maki, da det er litt mer som skjer i dem, smaksmessig. Litt mer pow. Lenke til kommentar
Anthila Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Hei! Kjøpte meg sashimi laks på butikken forleden dag, og tenkte å lage meg noe snæx idag. Har noen her forslag til tilbehør jeg kan lage sammen? Da snakker jeg ikke om wasabi eller denslags. Har spist en del sushi, og liker å bare spise sashimibiter, men kunne godt tenke meg å ha noe i tillegg, en salat, enkel dressing eller noe slikt. Har fra før avokado, agurk og noe ruccula men føler jeg mangler noe. Forslag? Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Sushi er vell ikke bra for magen? Jeg vet ikke jeg men... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå