Gå til innhold

En tråd for oss som elsker sushi.


Anbefalte innlegg

Man finner nå nesten 50 sushi-restauranter i Oslo, og det sier ganske mye om hvor populært det har blitt..

 

Selv foretrekker jeg maki over sushi, da jeg føler at smakssammensetningene er mye mer interessante da det er flere smaker med i bildet, enn bare fisk + ris + soya/wasabi.. Spesielt maki med fritert scampi er f.eks sinnsykt godt..

 

Og det er forresten en selvfølge at sushi fra deli de luca og lignende er fullstendig ubrukelig..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Noen som har spist hos Sushi House i Maridalsveien? En kamerat anbefalt meg stedet forleden. Sjekket ut menyen dems nå, og de har svært gode priser. Men forferdelig mye av fisken i makien dems er fritert. =/

 

Anyways - dette høres bra ut:

Sushi Family 20 biter, 179,-

12 sushi ( 5 laks, 1 kveite, 3 smørfisk, 1 tuna, 1 kamskjell og 1 scampi) og 8 biter maki av laks og purreløk

 

Yum! Vi burde dra ut for sushi en dag.

 

Har prøvd den ja, syns det var veldig små biter man fikk. Microen ble også litt mye brukt, men det syns ikke jeg gjør noe - liker det faktisk bedre frossent enn ferskt.

 

BTW noen som har erfaring med å lage egen sushi? Enten å kjøpe sånn kit eller lage alt fra scratch?

Lenke til kommentar

Jeg har kanskje ikke så mye i denne tråden å gjøre ettersom jeg aldri har prøvd sushi...

Men jeg har utrolig lyst til å prøve men er litt redd for nye ting... Restauranten Fuji ligger rett over gaten fra meg så det er ikke langt å gå heller :p...

Er det noen som kan tipse meg hva jeg burde prøve først for å se om jeg liker det eller ikke?

 

@ RIP: Jeg hadde noen japanske venner på besøk for noen år siden og de lagde sushi som ifølge de i huset som spiste det (alle bortsett fra meg :p) sa at det var utrolig godt, eneste er at man må kunne å lage det, tror det krever litt trening.

Endret av Perverse PornStar
Lenke til kommentar
Selv foretrekker jeg maki over sushi, da jeg føler at smakssammensetningene er mye mer interessante da det er flere smaker med i bildet, enn bare fisk + ris + soya/wasabi..

Maki er sushi. Tror du mener at du foretrekker maki over nigiri, som er de risklumpene med en slice rå fisk oppå.

Lenke til kommentar
Noen som har spist hos Sushi House i Maridalsveien? En kamerat anbefalt meg stedet forleden. Sjekket ut menyen dems nå, og de har svært gode priser. Men forferdelig mye av fisken i makien dems er fritert. =/

 

Anyways - dette høres bra ut:

Sushi Family 20 biter, 179,-

12 sushi ( 5 laks, 1 kveite, 3 smørfisk, 1 tuna, 1 kamskjell og 1 scampi) og 8 biter maki av laks og purreløk

 

Yum! Vi burde dra ut for sushi en dag.

 

Jeg har spist hos Sushi House ja. Drit godt der, og prisen er ganske bra! Noe som er veldig viktig for meg (litt dårlig råd).

Også må jeg være uenig med det om fritert fisk. De har IKKE fritert fisk i det hele tatt. Det er fritert krabbe, scampy og kylling, som sikkert skal være til nybegynner eller de som ikke liker rå fisk og sånt.

Men men, spiser aldri det friterte uansett.

Lenke til kommentar
BTW noen som har erfaring med å lage egen sushi? Enten å kjøpe sånn kit eller lage alt fra scratch?

Jeg har prøvt! Jeg kjøpte en matte, tang, ris og rå laks i butikken, la tangen på matta, strødde passelig med ris på, la laksen i biter på risen, og rullet sammen. Deretter skjærte jeg opp i biter. :D

Lenke til kommentar

Spiser Sushi ca 1gang i uka på Sushi-Asia i Ski. 98kr for dagens (14biter), 6div maki, 4laks-nigiri og 4forskjellige nigiri. MMMM!

 

Synes Wasabien er noe sterk ennå, men det kommer seg litt etter litt. Husker det første jeg smakte på når jeg bestilte sushi for første gang var ingefæren. Holdt på å spy av såpesmaken, og ble en smule skeptisk til hele opplegget, men nå bare dropper jeg ingefæren helt og koser meg med alt det andre.

 

EDIT: pokker at klokka er så mye, for sent å bestille. ble kraftig sulten nå! Blir god lunch imorra istedet da :D

Endret av lperik
Lenke til kommentar

Ja, poenget med ingefæren er å "nusllstille" smaksløkene etter at du har spist en maki/nigiri/whatever, så du får en fin start på neste bit. Tror ikke det er meningen at du skal spise store mengder av ingefæren, jeg synes ikke den er god i det hele tatt, men en ørliten bit på tunga har en viss positiv effekt.

Lenke til kommentar

Jepp, nullstille smaksløkene kan nok stemme. Samt at en kvitter seg litt med rå-fisk-ånde etter måltidet om man spiser litt ingfær til slutt.

 

Fikk helt avsmak på det da jeg spiste ett helt "blad" på en gang, så holder meg langt unna. Smaker godt uansett om jeg har nullstilt tunga eller ikke så :)

Lenke til kommentar

Okei, siden dett er den offisielle sushi-tråden slenger jeg inn et spørsmål her, jeg har utrolig lyst til å prøve sushi - og da lurer jeg på, hva anbefaler nettopp du, og hvorfor? takker for alle svar :)

Endret av HaueR
Lenke til kommentar
Ville anbefalt maki med laks eller crabstick. Maki fordi du slipper den dominerende fiskesmaken som nybegynner. Laks og krabbe er noe de fleste liker ogsaa, saa dette blir en grei liten sak aa starte med :)

 

Hørtes spennende ut.. Selv er jeg glad i laks og krabbe, så da hadde nok kanskje ikke dette vært en dum ide!

 

Takk for svar, mottar gjerne flere nybegynnertips..

Lenke til kommentar
Takk for svar, mottar gjerne flere nybegynnertips..

 

Frityrstekt Softshell Crab Maki :) En av mine favoritter, har en veldig bra konsistens sammen med risen, og har en veldig god smak. Også veldig nybegynnervennlig siden det ikke er noe rå fisk der.

 

Tamago nigri kan også prøves, er søt omelett på ris, heller ikke noe fisk for de som ikke er så begeistret for det.

 

Finnes egentlig veldig mange varianter av sushi som ikke har rå fisk, noe som oftes er det som gjør at folk ikke tørr å spise det.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...