Timeo Skrevet 17. mai 2008 Del Skrevet 17. mai 2008 Vet ikke om dette blir rett kategori å poste i. Men har en vinflaske som har stått åpen på kjøkkenbenken 1-2 uker. Er denne skadelig å drikke på noen måte? Er normalt veldig skeptisk til matvarer og best-før datoer, men på vinflasker står det jo ingenting om hvor lenge de holder seg når de er åpnet. Lenke til kommentar
Rulator Skrevet 17. mai 2008 Del Skrevet 17. mai 2008 neida, holder i alle de år:) drakk senest 15 år gammel vin i går Lenke til kommentar
Timeo Skrevet 17. mai 2008 Forfatter Del Skrevet 17. mai 2008 Ja, men den hadde ikke stått 15 år ÅPNET på kjøkkenbenken antar jeg? Lenke til kommentar
Ribo Skrevet 17. mai 2008 Del Skrevet 17. mai 2008 Vet ikke om dette blir rett kategori å poste i. Men har en vinflaske som har stått åpen på kjøkkenbenken 1-2 uker. Er denne skadelig å drikke på noen måte? Er normalt veldig skeptisk til matvarer og best-før datoer, men på vinflasker står det jo ingenting om hvor lenge de holder seg når de er åpnet. Jeg ville IKKE ha drukket av den. Har du prøvd å lukte litt på den.. Virke det som den har samme lukt som da du først åpnet den ? Om det hadde vært portvin og om det hadde stått i kjøleskapet, da kunne jeg ha drukket den. Men ikke vanlig vin (rød eller hvit) som har stått så lenge åpen i romtemp ville jeg tømt ut Lenke til kommentar
Timeo Skrevet 17. mai 2008 Forfatter Del Skrevet 17. mai 2008 (endret) Har du prøvd å lukte litt på den.. Virke det som den har samme lukt som da du først åpnet den ? Lukter egentlig helt normalt av den (kanskje litt mindre lukt enn da den var nyåpnet), har stått i skyggen helt i kroken på kjøkkenbenken Edit: Dumt å bare tømme sånne franske greier i utslagsvasken, hvis det er drikkbart uten å bli dårlig av det. Endret 17. mai 2008 av Bellicus Lenke til kommentar
Rulator Skrevet 18. mai 2008 Del Skrevet 18. mai 2008 Har du prøvd å lukte litt på den.. Virke det som den har samme lukt som da du først åpnet den ? Lukter egentlig helt normalt av den (kanskje litt mindre lukt enn da den var nyåpnet), har stått i skyggen helt i kroken på kjøkkenbenken Edit: Dumt å bare tømme sånne franske greier i utslagsvasken, hvis det er drikkbart uten å bli dårlig av det. den hadde ikke stått opnet, nei det som skjer med en åpnet sak er vel støv osv og diverse ting som kan danne bakterier Lenke til kommentar
Manfred Skrevet 18. mai 2008 Del Skrevet 18. mai 2008 Jeg ville nok unngått å drikke den. Det er mest sannsynlig ikke lagringsvin vi snakker om, den har stått lagret for varmt og den har vært åpnet. En vinflaske koster ikke akkurat så mye. Kjøp deg heller en ny en du. Lenke til kommentar
GeirHH Skrevet 18. mai 2008 Del Skrevet 18. mai 2008 (endret) Det var i lengste laget, ja. Et par dager kan alltids gå an etter hvordan den er oppbevart, men kvaliteten blir fort forringet. Hvitvin holder litt lenger enn rødvin. Det som skjer er at vinen oksyderer og surner. På den annen side ; hvis den smaker ok (noe jeg tviler på) vet jeg ikke noe om at det er farlig å drikke den. Endret 18. mai 2008 av geirm Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå