Gå til innhold

Lost 4x12 There's No Place Like Home ("USA" Del 1 av 3)


Anbefalte innlegg

Her skal det bare diskuteres episoden "There's No Place Like Home", annen diskusjon og diskusjon om andre episoder skal taes i en annen "passende" tråd. Om du poster informasjon om episoden før den er sendt i USA, legg det i en spoiler. Har du ellers innvendiger til hva som bør være med blant informasjonen i førsteposten ta kontakt med trådstarter via PM.

 

 

Cast til Episoden:

 

Naveen Andrews ... Sayid Jarrah

Henry Ian Cusick ... Desmond Hume

 

Jeremy Davies ... Daniel Faraday

 

Emilie de Ravin ... Claire Littleton

 

Michael Emerson ... Ben Linus

 

Matthew Fox ... Jack Shephard

 

Jorge Garcia ... Hugo 'Hurley' Reyes

 

Josh Holloway ... James 'Sawyer' Ford

 

Daniel Dae Kim ... Jin Kwon

 

Yunjin Kim ... Sun Kwon

 

Ken Leung ... Miles Straume

 

Evangeline Lilly ... Kate Austen

 

Rebecca Mader ... Charlotte Lewis

 

Elizabeth Mitchell ... Juliet Burke

 

Terry O'Quinn ... John Locke

 

 

Trailer ses på eget ansvar!

Trailer til episoden:

Se filmen hos Youtube

 

Trailer ses på eget ansvar!

Endret av 666=TRIPPLE-SEX
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snedig at Claire var halvsøstra til Jack, men noe sånt måtte bare komme.

Lurer på hvordan Ben skal overmanne soldatene. :hmm:

 

Dette visste vi fra før. Det var flashback til Claire ellerno, og da kom faren til Jack og fortalte at det var han som hadde betalt for noe sykehus behandling ellerno fordi det var han som faren til claire.

 

Det som var nytt med det i denne episoden var at Jack fikk greie på det. Ellers var det rimlig fete scener med båte Jack og Sawyer, Ben og Keamy, Ben, Locke og Hurley scenen. Blir uansett artig å se hva planen til Ben blir.

Lenke til kommentar
Snedig at Claire var halvsøstra til Jack, men noe sånt måtte bare komme.

Lurer på hvordan Ben skal overmanne soldatene. :hmm:

 

Han virket litt desperat/gal akkurat når han sa "how many times do I have to tell you John? I always have a plan."

 

EDIT: Angående den bomben på båten, er det Keemy og gutta som har snekret den sammen?

Endret av Emomilol
Lenke til kommentar

Ja dette var en bra epsiodem, men allikevel bare en oppladning til den egentlige finalen. Nydelig at hostiles er tilbake i samlet flokk. Regner med at alle sammen samles rundt the orchid etter hvert. Som flere trodde vil denne "flytte øya"-saken ha noe med hvordan kaninene ble flyttet i tid/ rom. Hvorfor de har kjørt inn så mye C4 i båten undres jeg over, er det for å sprenge den om planen ikke går som planlagt? Hva Bens plan var kan man kanskje undres over, men kanskje de ser seg fornøyd med å få Ben og deretter stikker? Gleder meg vilt og enormt til å se den ekte orchid-stasjonen.

Lenke til kommentar

Sesongfinale tradisjoner:

Noen spekulasjoner om hva som vi kanskje ser i finalen og litt om hva vi så i denne første delen av finalen.

 

Sort røyk.

 

I sesong 1

normal_exoduspart1-143.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap0857.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass0318.jpg

 

En tykk søyle med sort røyk skremmer vettet av våres overlevende i alle sesongfinalene. I første sesong så forteller Danielle om en sort røyksøyle som var the Others sitt signal på at de kommer i natt. I sesong 2 så var dette Sayids trekk, men det skremmer de overlevende pga Michael leder ikke til campen deres fordi røyken er veldig langt unna. Jack: "Where are you taking us!" Michael: "Look, I had to!". Og like etter kommer the Others. I tredje sesong så er det litt annerledes pga det er ikke røyk som blir tent som advarsel, men dette er resultatet av en eksplosjon. Den er uansett "Others"-relatert og skremmer vettet av de overlevende. "There were supposed to be three explosions" og Kate sier: "It didn't work".

 

Transportmiddel på vann

 

Sesong 1

normal_exoduspart2-0171.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap0026.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass0616.jpg

 

I alle finalene ser vi ulike transportmidler på vann. I sesong 1 så er det flåten, i sesong 2 er det The Elizabeth og i sesong 3 er det den båten The Others kaller for "the outrigger". Alle disse ble nevnt/sett tidligere i sesongene. I sesong 1 snakker Michael om flåten og bygger en flåte først. I sesong 2 nevner Desmond at han havnet på øya i en seilbåt som vi igjen ser i "Three Minutes". I sesong 3 så ligger the outrigger på Hydra øya og Kate, Sawyer og Karl unnslipper den øya med den båten.

 

Walt er viktig

 

Sesong 1

normal_exoduspart2-1025.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap1300.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass1002.jpg

 

I første sesongen er det jo åpenbart. Walt blir kidnappet av the others. Dette var den store twisten, the bagel. I andre sesongen så er hovedplottet å få Walt tilbake igjen. Dette får en lykkelig slutt og han og faren drar fra øya. Walt dukker kun opp igjen for et lite øyeblikk i sesong 3 og det er et veldig viktig et. Han stopper Locke fra å ta selvmord og sier "You have work to do".

 

Eksploderende dynamitt fra "The Black Rock"

 

Sesong 1

normal_exoduspart2-0977.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap0758.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass0293.jpg

 

I alle sesongfinalene har det vært eksplosjoner. Disse har kommet av den ustabile dynamitten fra "The Black Rock". I sesong 1 så ble Arzt sprengt av dynamitten og de brukte dynamitten for å sprenge opp luka. I sesong 2 ble bombedørene stengt og Eko brukte de siste restene fra dynamitten de ikke brukte fra forrige finale for å sprenge opp døra. Dette ble en kraftig eksplosjon. I sesong 3 så hentet Danielle dynamitt fra "The Black Rock" til campen vår for å bruke dette mot The Others slik at de ville gå i en felle og bli sprengt i fillebiter. Dette fungerte.

 

Å krusifere seg

 

Sesong 1

normal_exoduspart2-1116.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap1204.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass1887.jpg

 

Dette er litt mer i detaljene, men verdt å nevne. En viktig karakter krusiferer seg i hver finale. Hurley gjør det (kan sees i screencapet), Desmond gjør det med nøkkelen (sees ikke i screencapet, men gjør det der og da) rett før han putter failsafe-nøkkelen i låsen og til slutt har vi Charlie. Når han drukner så krusiferer han seg tydelig som vil være det siste han gjør. Alle disse hendelsene skjer også nær slutten.

 

Vulkansk område

 

Sesong 1

normal_exoduspart1-530.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap0951.jpg

 

Sesong 3

normal_3x22-glass0166.jpg

 

Det er et spesielt område som har blitt preget av vulkansk aktivitet langt tilbake i tid. Dette området skinner flott i alle finalene. I sesong 1 så går "Black Rock" teamet den veien, fulgt av Danielle og senere så løper Charlie og Sayid der. (Der de løper forbi et steinmaleri fra mange år siden). I sesong 2 så blir Kelvin drept der etter at han forteller at han planla å dra fra øya med Desmond. I sesong 3 så går hele campen der, men det skapte mye diskusjon pga de hadde havet på feil side.

 

 

- Brutte tradisjoner -

 

Kapena Falls

 

Sesong 1

normal_exoduspart1-553.jpg

 

Sesong 2

normal_livediecap0587.jpg

 

Dette stedet likte jeg og ble skuffet over at det ikke ble med i sesong 3. Det er filmet i Kapena Falls i både sesong 1 og sesong 2 går de på den eksakte samme stien. De krysser også elva. (I sesong 1 går de t.o.m. tilbake den samme veien.) På veien tilbake i sesong 1 så teoriserer Locke og Hurley på samme måte fansen gjør.

 

Hurley: So, dude? What do you think is inside of that hatch thing?

Locke: What do you think is inside it?

Hurley: Stacks of TV dinners from the 50's, or something. And TVs, and cable, some cell phones, clean socks, soap, Twinkies -- you know, for dessert, after the TV dinners. Twinkies keep for, like, 8000 years, man.

Locke [laughing]: I like Twinkies, too.

Hurley: C'mon, really, what do you think is inside?

Locke: Hope. I think hope is inside.

 

I sesong 2 skjer det akkurat det samme. Denne gangen er det Hurley og Sawyer som teoriserer.

 

Sawyer: So, these Others, you think they're left over from the DHARMA folk?

Michael: I don't know, man.

Sawyer: My theory, they're aliens. That's why they use the fake beards—their heads are made of pathetic.

Hurley: Prosthetic, dude.

Sawyer: You can't even spell and now you're correcting me? What do you think, Freckles?

 

Det som hadde vært perfekt hadde vært om når Juliet og Sawyer går så kunne de hatt den samtalen på Kapena Falls pga de snakker om aliens igjen!

 

Sawyer: So, when you pulled us out of those polar bear cages and put us on the chang gang, what the hell you have us breaking all those rocks for anyway?

Juliet: We were building a runway.

Sawyer: Runway, for what?

Juliet: [Turns to him] The aliens.

Juliet: I don't know what for, do you think they told me everything?

 

 

Hurley Bird

 

Sesong 1

normal_exoduspart2-0583.jpg

 

Sesong 2

180px-Hurley_bird.jpg

 

Den har vært med kun to ganger. Og det var begge i finaler og skremte vettet av Hurley begge gangene. Begge gangene var også på de store hikene over øya. Det hadde vært kult om de inkluderte det i sesong 3 også. Hva med å vekke Desmond i båten med den fæle "Hurley!"-skrikingen?

----------------------------------------------------------------

 

Sirkelkomposisjonen i finaler

 

 

Pilot og Exodus

Jeg liker hvordan finaler også går tilbake til hva vi så, lærte, opplevde, hørte etc. i den første episoden den sesongen.

 

 

- Pilot og Exodus er begge delt opp

- Vi blir introdusert til en stor gruppe mennesker som overlever en flykrasj. Istedenfor å ha med boardingen som ville muligens følt naturlig så blir vi istedenfor kastet rett inn i flyvraket.

- Monsteret introduseres i piloten som "monsteret vi aldri ser". I finalen ser vi det.

- Flashbacks er på flyet i piloten, mens finalen er flashbacks på flyplassen og hotellet ved flyplassen.

- Danielles nødmelding er i piloten og hun forteller om at hun var på vei fra The Black Rock og "det" drepte dem alle. Vi får mer informasjon om dette i finalen og for første gang ser The Black Rock.

 

If anybody can hear this, I'll try to make it to the Black Rock. Please help us ! They are all dead. They are dead. It [or he] killed them. It [or he] killed them all. I'll try to make it to the Black Rock.

normal_pilot2caps-508.jpg

The Black Rock er sett

normal_exoduspart2-0032.jpg

 

I piloten ser vi en tegneserie på spansk. Siden som er oppe er en side med en isbjørn.

pilotbearqi8.jpg

I finalen ser vi tegneserien igjen (og den samme siden med isbjørnen). Vi lærer at eieren er Hurley.

normal_exoduspart2-1100.jpg

 

 

Man of Science, Man of Faith og Live Together, Die Alone

 

 

- Vi ser stadionen og Desmond og Jack i 2x01 og den samme hendelsen på stadionen finner man i Live Together, Die Alone. (Bare litt før) I 2x01 får vi se hva Jack gjorde før stadionen. I finalen ser vi hva Desmond gjorde før.

 

Første episode

normal_science-faith-cap400.jpg

Siste episode

normal_livediecap0363.jpg

 

- Vi ser Quarantine-luken kun i disse to episodene. Noen personer klatrer gjennom den opprinnelige luken i kun disse to episodene.

- Vi ser Jack gå forbi den elektromagnetiske veggen i første episode. Undrende over hva det er. I siste episode så forteller Kelvin om hva som er bak veggen. Både Kelvin og Jack har en nøkkel rundt halsen. Vi ser den ene i første episode og den andre i den siste.

- "Make your own kind of music" blir spilt i den første episoden to ganger. Helt i starten og mot slutten. Vi hører en sitar-versjon av denne hyggelige låta mot slutten av finalen. Den høres svakt i bakgrunnen i polarstasjonen.

- Vi ble introdusert for The Swan i premieren og denne eksploderer til slutt i finalen. Desmond taster inn tallene i komputeren, og svaret på hva som skjer når man ikke trykker den får vi vite i finalen.

 

Som sagt. Her har du den elektromagnetiske veggen. Den trekker inn nøkkelen til Jack i første episode...

normal_science-faith-cap443.jpg

...og resten av The Swan i siste episode

normal_livediecap1179.jpg

 

- Walt er med i den første episoden og også i den siste.

- Vi ser Quarantine-luken kun i disse to episodene. Noen personer klatrer gjennom den opprinnelige luken i kun disse to episodene.

 

normal_science-faith-cap136.jpg

Etter å ha vært borte i en hel sesong kommer luka tilbake igjen i finalen

normal_livediecap0526.jpg

 

 

A Tale of Two Cities og Through the Looking Glass

 

 

- "A Tale of Two Cities" og "Through the Looking Glass" er begge kjente boktitler.

- 3x01: Jacks far, Christian, slutter å drikke for første gang i disse Jack/Christian flashbackene. I finalen så starter Jack å drikke og t.o.m. påstår at Christians er fullere selv om han er død.

- Siste Jack flash i begge episodene er et vakkert øyeblikk ute om natten der han snakker om et viktig tema. Han har brukt alle flashene i den episoden på å få tak i denne kvinnen og snakke med henne.

normal_twocitiescap-0960.jpg

normal_3x22-glass2202.jpg

 

- Jack er i Los Angeles og leter desperat etter et kvinnemenneske han føler for i begge disse episodene.

normal_twocitiescap-0099.jpg

normal_3x22-glass1097.jpg

 

Lockes karakter går også full sirkel i denne sesongen.

normal_instructions-cap-004.jpg

normal_curtain-cap680.jpg

 

Oversvømmelse i en DHARMA-stasjon

normal_twocitiescap-0752.jpg

normal_3x22-glass1849.jpg

 

 

===========================================================

 

 

Konklusjon - Sesong 4 finale

 

Inneholder sort røyk og the Others involvert i det.

Vel, om alle mennesker skal dø så er jo naturlig å ha med the others. Kanskje vi ser en søyle med røyk? Vi hart jo ikke sett The Others i denne sesongen.

 

Walt

Gjetter på at Walt dukker opp i et flashforward denne gangen.

 

Lavaområde

Vel, det er mulig de kommer mot det. Vi har jo noen treks ute og går nå. Ben, Hurley og Locke. Sawyer, Aaron og Miles som leter etter Claire. Hele Jacks gruppe som skal dra mot helikopteret. Så har vi jo Keamy, Frank og kara i helikopteret.

 

Krusifisering

Dette er en av de mindre tradisjonene som kan bli brutt. Men moro om de sniker dette inn.

 

Transportmiddel på vann

Allerede løst. Kahana. Og i tillegg har vi Zodiac flåten.

 

Eksploderende dynamitt fra The Black Rock

Den er litt mer tricky. Hvordan skal the Black Rock dynamitten havne i bildet? I så fall blir det nok eksplosjoner mellom Freighter folk og Island folk.

 

Kanskje de tar opp de brutte tradisjonene som Kapena Falls og Hurley Bird? Vi får bare vente og se.

 

Sirkelkomposisjonen i sesong 4

Hva slags elementer fra "The Beginning of the End" dukker opp i finalen. Jeg gjetter på:

 

Abaddon (vi så jo han i forrige episode)

Flashforwards som sentrerer mye på Oceanic 6. (Hurley roper ut før vi ser ordet "LOST" på skjermen: "I'm one of the Oceanic 6!"

Kanskje Charlie eller at de bringer opp temaet "Not Penny's Boat"?

Christian Shephard (som vi så i den første delen av finalen)

Gruppene møtes (Camp Jack og de som er igjen av Camp Locke)

Helikopteret (ingen bombe egentlig)

Naomi kanskje og mer vet ikke jeg.

 

180px-4x01_Survivorschoice.jpg180px-4x01_Matthew_Abbadon_going_mental.jpg

Lenke til kommentar

Kjempebra episode! Akkurat nå synes jeg Lost er knall å se på, gode episoder med masse action og god musikk! :) Alltid like moro å få nøsta opp litt i forskjellige spørsmål om øya, Dharma, Richard Alpert etc.

 

Gleder meg til neste episode! Men, når kommer den? :)

Endret av Selvin
Lenke til kommentar

Grei nok episode, men var litt for mye tørrprat i flashforwardet som vanlig. Likte Ben i denne episoden. Først med speilet, og på spørsmål om hvem han kommuniserer med sier han ganske enkelt "Hvem tror du?" I tillegg sier han at han kan ta seg av alle soldatene på egenhånd fordi han har en plan. Det første som slo meg på begge delene er Jacob... ;)

 

Litt teit at Jack endelig fant ut at Claire er halvsøsteren sin i et flashforward. Med mindre Claire dukker opp der vil det jo ikke ha noe som helst betydning da hun er død. Greit nok er Jack onkelen til Aaron, men hva så? Alt det gjør er at Jack vil oppdra ham som sin egen, men det gjør han jo allerede så vidt jeg har skjønt. Ikke at jeg liker Jack noe særlig. Kate ranet banker, Locke er en mini-Rambo, Sawyer generalt sprø og Sayid var i militæret, så hvorfor er Jack lederen? Om han i det minste har hatt vett ville det vært bedre, men idioten prøver jo hele tiden å redde hele gjengen på egenhånd og er en av de dårligste lederne jeg har sett. Først insisterer han på å bli operert omtrent uten bedøvelse, noe som selvsagt gikk til helvete. Deretter spaserer han rett ut i jungelen? Idioten fortjener å bli avlivet på en brutal måte, men han er vel dessverre "hovedpersonen", så det skjer nok ikke med det første.

 

Men alt i alt en grei nok episode. Ikke den beste, men grei nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...